Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Фронт пропагандистської війни: Кіберпростір як поле можливостей для промосковських сил

Світ:

Спецтема:

Кіберпростір - це величезне поле можливостей для промосковських сил, які займаються дезінформацією і дестабілізацією.

Один з методів, до яких може звернутися потенційний противник, - це крадіжка даних з серверів правлячої партії або опозиції, що вказують на їх тісний контакт з Україною чи українцями.

Це можуть бути, наприклад, листи представників опозиційного руху, які просять ради, як влаштувати Майдан у Варшаві. Такі документи не обов'язково повинні бути справжніми, їх можна сфабрикувати і оприлюднити разом з реальними.

Сервіс Wikileaks на прохання Кремля напевно погодиться їх опублікувати. Схожі операції можуть бути спрямовані проти колишніх і діючих членів «Громадянської платформи», що працюють в Україні: поляків постараються переконати, ніби їх співпраця з київським керівництвом націлена на повалення влади в Польщі.

Нещодавно StopFake оприлюднив результати проекту по виявленню прокремлівської дезінформації в ЗМІ, участь в якому взяли представники України, Польщі, Чехії, Молдови, Словаччини та Угорщини.

Один з основних висновків дослідження свідчить, що російська пропаганда використовує у всіх країнах Східної і Центральної Європи одні і ті ж інструменти, лише змінюючи акценти в залежності від специфіки регіону.

Її основні знаряддя - це підтасовка фактів, розпалювання емоцій за допомогою ударів по больових точках різних народів, провокування конфліктів між сусідами і всередині кожної країни.

Результати дослідження підтвердив Урядовий центр безпеки Польщі, який опублікував власну доповідь на тему російської дезінформації. З нього випливає, що Росія прагне спровокувати конфлікти між членами НАТО і ЄС, дискредитувати систему демократичних і європейських цінностей, послабити процес трансатлантичної інтеграції та співпраці, а також розширити сферу впливу Кремля в Європі.

Наші інтереси: 

Не забувати про присутність ворога у кіберпросторі. Аналізувати і робити правильні висновки.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Протидія кремлівській пропаганді - обов'язок кожного громадянина, якому дорогі традиційні цінності і європейська цивілізація!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Протидія кремлівській пропаганді - обов'язок кожного громадянина, якому дорогі традиційні цінності і європейська цивілізація!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!