Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Спецоперація з турбінами Siemens: німецький бізнес розраховував на ліквідацію України

Дуже велика частина німецького бізнесу верстала свої плани саме з урахуванням перспектив, які їм намалювали російські партнери. Вони не допускали можливості, що Україна вистоїть. Німці так і не зрозуміли, де сталася помилка в розрахунках, бо математика 2014 року не залишала Україні жодних шансів. 

Російська "Интеравтоматика" переобладнала турбіни Siemens так, що їх вже неможливо ідентифікувати як такі, що вироблені німецьким концерном. У Siemens, однак, заперечують це. Санкції, запроваджені Євросоюзом щодо Росії в 2015 році через анексію українського Криму, забороняють європейським компаніям вести бізнес з цим регіоном. Про це пише Deutsche Welle.

Голова концерну Джо Кезер (Joe Kaeser) розглядає не лише можливість виходу з Siemens Gas Turbines Technologies - спільного підприємства з російськими "Силовыми машинами", що здійснило збірку турбін, а й розриву з російською компанією "Интеравтоматика", у якій частина акцій належить Siemens. "Робоча група зараз переглядає все", - зазначили співрозмовники німецького ділового журналу Wirtschaftswoche.

Як написав Karl Shrayber, зараз розгортаються дуже цікаві події, що стосуються фундаментальних основ могутності РФ. Йдеться про справу «Турбін Сіменс». Ці турбіни для ТЕЦ потрібні РФ для забезпечення своїх військ електроенергією. 

Ситуація настільки цікава і показова, що її можна обговорювати годинами. Найперше, що викликає питання: чому Сіменс?

Швидше за все, справа не тільки у відкаті, який в Німеччині навчилися робити віртуозно. Це була якась перевірка на вошивість.

Проектування і будівництво ТЕЦ велося вже в режимі діючих санкцій, вважає блогер.

Він пише: "Німці не могли прямо вляпатися в історію, яка могла обернутися тим, чим обернулася. На стадії підписання контракту про постачання турбін це питання обов'язково обговорювалося і, як бачимо, росіяни знайшли аргументи, щоб переконати своїх контрагентів. Пряма корупційна схема тут не могла працювати і, швидше за все, німці зажадали гарантій від росіян про те, що ті не підставлять Сіменс. Такі гарантії були дані. Швидше за все, домовленості були досягнуті ще в 2014 році, і росіяни резонно зауважили, що через три роки, коли буде проводитися відвантаження турбін, вже не буде ніяких санкцій, а, швидше за все, не буде й України.

Напевно, такі переговори проходили в дуже довірчій атмосфері і не тільки з Сіменс. Прямо чи опосередковано росіяни запевнили німців в серйозності своїх намірів, і ті увійшли в угоду, втім, зажадавши забезпечити прикриття на випадок непередбаченого шухеру. Кажуть, що в Сіменс і до сих пір працюють дембеля зі Штазі, яким заборонено займати державні посади. Тому поставка турбін тільки частково була комерційним контрактом, а її друга частина відпрацьовувалася в режимі спецоперації.

А тепер подивимося на ті чисельні подібні контракти між росіянами і німецькими компаніями, включаючи нещасливий «Північний потік-2», щоб зрозуміти загальну картину. Дуже багато керівників великих німецьких компаній проводили переговори, подібні Сіменс, і якщо предмет переговорів йшов у довгостроковій перспективі, то політичні аспекти виникали самі собою. Німці змушені були ставити питання про те, що Росія збирається робити завтра і як вона буде себе вести в разі негативного розвитку ситуації.

Зрозуміло, що від ступеню близькості до росіян такі бізнесмени отримували обнадійливі відповіді різної глибини аргументації. Але головне, їм говорили про те, що герр Путін вирішить всі ці питання на вищому рівні і одним махом. Так що пов'язаний з Росією бізнес уявляв собі те, що робить і що збирається робити Москва. Найлегший варіант, який був обіцяний німцям, - капітуляція України, а найоптимістичніший - її повна окупація або протекторат.

Так ось, дуже велика частина німецького бізнесу верстала свої плани саме з урахуванням перспектив, які їм намалювали російські партнери. Вони просто не допускали можливості, при якій Україна не лише вистоїть, але наростить м'язи до такої міри, що навіть в Москві зрозуміють самогубність великої війни в Україні. Німці так і не зрозуміли, де сталася помилка в розрахунках, бо математика 2014 роки не залишала Україні жодних шансів.

Якщо попередні викладки вірні, то поведінка Штайнмайера і цілої шобла німецьких політиків знаходить своє пояснення. Вони прекрасно уявляли і зараз уявляють, скільки проектів знаходиться в стадії реалізації і скільки таких Сіменсів на підході. Все це було розпочато виключно з припущення про смерть України. Ось чому Меркель так намагалася проштовхнути формулу «домовитися з Путіним» і про «необхідні поступки». 

Наші інтереси: 

Очевидно, що РФ і Німеччина є союзниками зі створення континентального блоку. Цьому треба завадити.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Так само німці розуміють, що "Північний потік-2" - це звільнення простору для ядерної війни проти України або ядерного шантажу.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Вайші вони і в Німеччині вайші...
До уваги напевне ще бралися дослідження у 2014 році,що в США до влади із великою ймовірністю прийде Хіларі...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Так само німці розуміють, що "Північний потік-2" - це звільнення простору для ядерної війни проти України або ядерного шантажу.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Йдеться саме про ядерну війну і ядерний шантаж, тому що Росія вже не має сили для знищення України іншими засобами.

Миро Продум каже:
Так само німці розуміють, що "Північний потік-2" - це звільнення простору для ядерної війни проти України або ядерного шантажу.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Важко повірити у те,що вся московська агентура в Україні вже під контролем наших спецслужб.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Німці не розуміють, що вітер з України може донести до них дуже багато радіоактивних речовин після застосування Росією проти України ядерної зброї!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Сучасні німці забули. що Третій Райх капітулював тільки тоді, коли Червона Армія знаходилася в сотні метрів від Райхсканцелярії!

Об'єднання Німеччини не пройшло даром - комуністичні німці, які не пройшли тотальну люстрацію, розклали німецьке суспільство!

Цитата:
Німці так і не зрозуміли, де сталася помилка в розрахунках, бо математика 2014 роки не залишала Україні жодних шансів

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Бард Рой.
0
Ще не підтримано

Нинішні німці - відголокощена, затуркана та згомосячена біомаса https://www.youtube.com/watch?v=M-sFEg1ss-k

Хай буде!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Цікавий новотвір - "відголокостили" :) Також заслуговує на увагу гіпотеза про вплив масових згвалтувань німкень, здійснених Червоною Армією в окупованій Німеччині, на нинішню ментальність німців.

Про героїв і злочинців
Чи були радянські визволителі насильниками?
«Сексуальні «подвиги» радянських визволителів»

Бард Рой каже:
Нинішні німці - відголокощена, затуркана та згомосячена біомаса <a href="https://www.youtube.com/watch?v=M-sFEg1ss-k" rel="nofollow">https://www.youtube.com/watch?v=M-sFEg1ss-k</a>

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Бард Рой.
0
Ще не підтримано

Так-так. Бо, якщо відголокощення можна виправити історичною правдою, затурканість - депортацією турків на їх малую родіну (нехай там розбудовують свої німеччини з мусульманським обличчям), то гомосячість, занесена московітами-пабєдітємі, пустила свої метастази вже генному рівні. І тут можна лиш поспівчувати нещасним німчикам.

Хай буде!

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Німці так і не змогли вийти з фатального кола: спочатку активно співпрацюють з москалями, потім запекло воюють, потім програють війну і сплачують велику контрибуцію, потім за новим колом. А все тому, що справжньої стратегії свого розвитку вони не мають. Чим дуже схожі на українців.

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Лишень бізнес - нічого особистого!
Німці добре знають, що таке кацапи. Але як не дивно, йдуть за ними, як осел за морквиною. А ще цікаво, як Путін зумів їх переконати, що дні України полічені?..

Si vis pacem, para bellum