Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Раса-дуплекс, або Як сформувати духовне серце цивілізації Міжмор’я

Раса-сімплекс діє несвідомо, «на автоматі», обмежуючись функціями адаптації, засвоєння і відтворення. Для переходу на рівень свідомої поведінки і цілеспрямованої еволюції, їй треба перетворитися на расу-дуплекс. Для цього їй треба сформувати своє духовне серце, або Серце раси.

170619rasa-2.jpg

Повернення Європи
Повернення Європи

Ми живемо у світі, в якому «що на нагорі, те й унизу». Це значить, що ті ж самі моделі застосовуються на різних рівнях світобудови. Це й зрозуміло, адже якщо якась модель гарно працює, то навіщо вигадувати новий «велосипед». Врешті-решт, це відповідає Принципу економії енергії: з можливих сценаріїв розвитку здійснюється той, що вимагає для своєї реалізації мінімуму енергії.

Прикладом такого роду подібності на різних системних рівнях є індивідуум (людина мала) і народ (людина велика). І людина, і народ можуть перебувати у двох станах – сімплекс (простий) і дуплекс (подвійний). При переході до стану дуплекс людина починає керувати собою, а народ перетворюється з аморфного стану етносу на структуровану націю – суб’єкта історії.

Для того, щоб набути подвійності і відчувати голос власної духовної сутності, людині треба сформувати новий орган – духовне серце, яке є інтерфейсом між духом і психікою людини.

Подібним чином, для перетворення з етносу на націю народу потрібно сформувати духовне серце нації – у вигляді організації власних гомо дуплекс – див. Серце нації, або Як українцям організувати керування своїм життям.  

Якщо народ – це «велика людина», то раса – це ще більша людина. Це сім’я народів – біосоціальний організм вищого рівня. Подібно до «людини малої» і «людини великої», раса може існувати в аморфному стані раси-сімплекс і структурованому стані раси-дуплекс.

Подібно до гомо сімплекс і етносу, раса-сімплекс діє несвідомо, «на автоматі», обмежуючись функціями адаптації, засвоєння і відтворення. Для переходу на рівень свідомої поведінки і цілеспрямованої еволюції, їй треба перетворитися на расу-дуплекс. Для цього їй треба сформувати своє духовне серце, або Серце раси.

Як це зробити? Підказку дає шлях перетворення етносу на націю, який полягає у тому, щоб сформувати етнічну організацію гомо дуплекс. Тобто люди, які вийшли на рівень людини подвійної, об’єднуються в єдину організацію. Це і є Серце нації. Про його внутрішній лад розповідається у статті Структура Серця нації, або Постіндустріальні варни – які вони?

Об’єднання може відбутися за допомогою ієрархічної динамічної соціальної мережі: Динамічні ієрархії демосів – мережева основа постіндустріальної цивілізації.

Оскільки мережа багатомовна, то вона може висувати нагору лідерів усіх народів Міжмор’я. Системи автоматичного мовного перекладу забезпечать комфортне міжетнічне спілкування.

Формування постіндустріальних націй Міжмор’я і взаємодія їхніх лідерів в рамках спільної організації означатиме формування духовного серця Міжмор’я. Оскільки цивілізація Міжмор’я – це расовий проект, то об’єднання національних лідерів означатиме формування Серця раси.

Сучасне скорочення чисельності Білої раси є проявом кризи її переходу з третього на четвертий рівень – від обмеженої творчості (5/95) до масової творчості (95/5). Формування Серця раси означатиме подолання кризи і перехід до прискореної, свідомої, цілеспрямованої еволюції.

Подібно як людина, сформувавши своє духовне серце, починає керувати собою і жити власним життям, так і раса, сформувавши своє духовне серце, розкриває свої приховані потенції і досягає повноцінного, гармонійного, щасливого буття.   

Раса – це плоть (генофонд), душа (культура) і дух (усвідомлена воля). Тому успішна реалізація цивілізаційно-расового проекту передбачає одночасне розгортання релігійного проекту.

Шоста раса час відчиняє!
Шоста раса час відчиняє!
Наші інтереси: 

Плануємо, малюємо, реалізуємо! 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи