Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Європа переконує Порошенка відмовитися від Криму - політолог

Спецтема:

Європа хоче переконати Порошенка змиритися з анексією Крима Росією. Про це сказав політолог Олександр Кочетков, коментуючи "нормандський формат" перемовин щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

"Європа хоче владнати українсько-російський конфлікт на рівні переговорів. Вона не хоче застосовувати військову силу. Проте прагне, щоб все це закінчилося якнайшвидше, щоб можна було зняти економічні санкції з Росії, від яких страждає і сама Європа.

План Путіна зараз — створити небезпеку для України на Донбасі. Потім домовитися про те, що Росія припиняє підтримку Донбасу, але Україна повинна змиритися з тим, що Крим є російським. Ось тут і є головна небезпека - європейці спробують переконати Порошенка поступитися Кримом. Мовляв, до питання Криму можна буде повернутися пізніше, коли Путіна вже фізично не буде", - вважає експерт.

Проте, на його думку, український президент на це не погоджується.

"Поки що позиція Порошенка щодо Криму достатньо стійка. Він не хоче про це чути. Але його позиція залежить від стійкості нашої економіки. А там, на жаль, не все гаразд", - зауважив політолог.

Кочетков також сумнівається у тому, що Путін поступиться.

"Оптимістичний сценарій — це, коли Росія припинить постачати бойову техніку та своїх бійців на Донбас. Але це малоймовірно. Бо означатиме поразку Росії в її авантюрі стосовно так званої Новоросії. Песимістичний сценарій — все продовжиться так як є. Росія матиме вогнище нестабільності на близькому сході України і чекатиме поки наша економіка впаде", - резюмував експерт.

Водночас він позитивно оцінив переговори у "нормандському форматі": " Будь які перемовини дають надію на зрушення ситуації. Хоча зараз реальних зрушень немає".

Нагадаємо, що 5 січня у Берліні відбулася зустріч у "нормандському форматі" між представниками МЗС Німеччини, Франції, Росії та України.

У повідомленні німецького МЗС зазначено, зокрема, що розмова представників чотирьох країн була "конструктивною і привела до зрушень, проте відповіді на багато запитань, очевидно, ще належить знайти".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Порошенко - бізнемен. Ющенкові також заплатили, щоб він не чіпав Кучму і Януковича. А Крим коштує набагато дорожче. Чому б і не поторгуватися?

Si vis pacem, para bellum

Коментарі

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Порошенко - бізнемен. Ющенкові також заплатили, щоб він не чіпав Кучму і Януковича. А Крим коштує набагато дорожче. Чому б і не поторгуватися?

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

І що там той Азіров робить? Яка його роль, антитеза?

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.