Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Києві відбувся GUN OPEN DAY' May 2014

Цьогорічна подія стала справді безпрецедентною: у колоні автопробігу «Вільні люди мають зброю!» від Національного виставкового центру до СКК «Сапсан» (Броварський р-н) проїхало понад 200 автівок, а загалом до свята долучилося понад 1000 учасників.

24 травня 2014 року усьоме відбувся GUN OPEN DAY’ May 2014, ініціатором та організатором якого є Українська асоціація власників зброї за підтримки громадської організації "Київський легіон".

Незважаючи на напружений час напередодні президентських та міських виборів, а також на тлі драматичних подій на Сході й Півдні країни, бажання взяти участь у GUN OPEN DAY’ May 2014 виявили чи не втричі більше людей, ніж у попередньому (у 2013 році їх було близько 400). Це члени Української асоціації власників зброї, а також гості, адже вдруге поспіль захід є відкритим. Біля сцени на СКК «Сапсан» зібралися не тільки дорослі – люди приїхали родинами, і це надало святу особливу атмосферу.

Традиційно, організатори ставлять за мету продемонструвати і поширити розуміння про свідоме ставлення до зброї. Цього року цей захід сповнений особливого змісту з огляду на ситуацію в країні та зростаючий інтерес людей різного віку, соціального статусу, професій до питань зміцнення безпеки країни та особистості. Про те, що у суспільстві сформувався запит на такі патріотично-просвітницькі програми, які об’єднують не тільки людей за інтересами, але цілі родини, свідчить висока увага до GUN OPEN DAY’ з боку ЗМІ та громадськості.

GUN OPEN DAY’ May 2014 стартував від Національного виставкового центру великою колоною з понад 200 автівок, прикрашених національною символікою та символікою Асоціації. Автопробіг “Вільні люди мають зброю” опівдні прибув до СКК САПСАН, де і розгорнулися основні події цього дня.

Організатори склали програму таким чином, аби надати учасникам можливість підвищити та продемонструвати свою майстерність у володінні різними видами зброї і засвідчити, що відповідальне володіння зброєю є не привілеєм, а, перш за все, обов’язком свідомого громадянина.

В рамках GUN OPEN DAY’ May 2014 дійсні члени Асоціації змагалися у трьох класах: «пістолет», «карабін», «мисливська рушниця», інші учасники долучилися до різноманітних майстер-класів - з прикладної стрільби з пістолету від Стрілецького клубу “LEX”; з практичної стрільби з рушниці від Стрілецького клубу “Практика”; від "Федерації Крав-мага України"; від клубу ножового бою «Клинок». Бажаючі пройшли майстер-клас з невідкладної допомоги від Центру Спеціальної підготовки.

Спеціальну програму було складено і для дітей – вони не тільки розважалися на різноманітних атракціонах під наглядом аніматорів, але й засвоювали ази стрільби - по дитячих мішенях з пневматичних рушниць.

Щороку кількість членів Української асоціації власників зброї зростає, як збільшується й кількість людей, особливо молоді, які вважають за необхідне оволодіти мистецтвом володіння зброєю.

У той же час, система військово-патріотичного виховання та початкової військової підготовки в країні зруйнована – і за цю безвідповідальність й нехтування світовою практикою забезпечення обороноздатності держави ми розплачуємося нині. Як наголосили учасники, сьогодні всі тривалі дискусії щодо законодавчого забезпечення права людей на володіння зброєю задля захисту свого життя знаходять очевидну ствердну відповідь і підтримку з боку громадян. Це засвідчив і GUN OPEN DAY, який перетворився із корпоративного заходу на масову патріотично-просвітницьку подію.

Георгій Учайкін: "GUN OPEN DAY’ May 2014 відбувається в умовах фактично військового стану. На жаль, через трагічні події, але до багатьох українців нарешті прийшло усвідомлення: захищати себе, власну родину та власну країну, доведеться нам самим.

Українська асоціація власників зброї давно наполягає на ухваленні відповідного законодавства. Ми підготували низку законодавчих ініціатив, які, на нашу думку, мають бути покладені у фундамент Доктрини безпеки України. І саме зараз, а це добре помітно по кількості присутніх, рівень сприйняття та підтримки суспільством наших сягнув неймовірного рівня.

Проте влада не зважає наші вимоги. Пропозицію внести зміни до Конституції щодо беззаперечного права громадян на володіння вогнепальною зброєю проігноровано, а найважливіший для країни Закон про цивільну зброю та боєприпаси Апарат ВРУ не реєструє.

На мою думку, таке ставлення до цих питань з боку керівництва ВРУ межує з державною зрадою. Утім, а тим більше з огляду на події останніх місяців, ми не миритимемося з таким станом речей і готові провести подібну зустріч, тільки масовішу, і під Верховною Радою. Думаю, що нас добре почують."

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

"Вільні люди мають зброю, а раби - ні!" Це дієве гасло, що призводить до прояснення у головах людей.

VAKULA

Коментарі

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

"Вільні люди мають зброю, а раби - ні!" Це дієве гасло, що призводить до прояснення у головах людей.

VAKULA

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Має рацію п. Вакула:

Цитата:
"Вільні люди мають зброю, а раби - ні!" Це дієве гасло, що призводить до прояснення у головах людей.
Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Краще було б назвати "не GUN OPEN DAY', а Свято зброї, як це було в УПА.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!