Portrait de Альберт Саїн
Альберт Саїн
  • Visits: 2
  • Accès: 2

Місія людини залежно від її соціонічного типу

Соціонічний тип - це носій певної місії на Землі. Це стверджує 7-й закон соціоніки: закон існування 16 соціонічних типів:

 

Людство має інтегральну психіку як інтегральний інформаційно-енергетичний організм, який складається із 16 соціонічних типів, як 16 способів сприйняття і обробки інформації. Психіка кожної людини – це 1/16 частина інформаційно-енергетичного організму людства.

Люди всіх типів життєво необхідні соціуму, кожний має свій унікальний погляд на світ і, на жаль, побачити світ очима людини іншого соціонічного типу неможливо, принаймні повною мірою, але є знання, як може сприймати будь-яку ситуацію інший. Та стати іншим неможливо.

 

Людина приймає інформацію із зовнішнього світу цілісно, але індивідуально-типово, тому інформація від людини для суспільства – 1/16 частка. Соціонічний тип даний людині для виконання певних завдань, насамперед для реалізації себе, а також поєднання всіх часток в гармонійне ціле. Тому й відбувається потяг людини до людини не лише за статтю, а й за відповідними якостями характеру.

 

Окремо взятий соціонічний тип - це здатність людини ефективно діяти в конкретних умовах і нездатність в інших. Кожен соціонічний тип “спеціалізується” у певній галузі життя, бо має властиві тільки йому сильні якості і згідно цього має певні реакції і здібності до виконання тих чи інших дій.

 

Згідно К.Юнга, все живе на Землі - рослини, тварини і люди кожної миті виконують дві основні функції: збору інформації про світ і прийняття рішень, базуючись на цій інформації. Що стосується людей, кожну індивідуальність характеризує шлях до прийняття рішення, а не саме вирішення. Всі люди хвилюються, думають і відчувають, але до остаточного рішення приходять абсолютно різними шляхами. При однаковому результаті може бути різний процес обмірковування, знаходження причин, наслідків, мотивів, сенсу. Саме цей індивідуальний спосіб обробки інформації і шлях до прийняття рішення характеризує той чи інший соціонічний тип. Соціоніка показує, наскільки ми необхідні одне одному і як це правильно використовувати.

Особливі вміння людей різних типів:

 

ІЛЕ – програматор соціону, вітряк ідей, завзятий новатор

 

СЕІ – комунікатор, налагоджувач настрою і комфорту

 

ЛІІ – аналітик, створювач концепцій і систем, борець за справедливість

 

ЕСЕ – душа компанії – полумяний, емоційний, людяний

 

ЕІЕ – ідеолог, наставник, спрямовувач моральності й душевної чистоти

 

ЛСІ – контролер порядку

 

ІЕІ – мрійник, налагоджувач стосунків і вишуканості

 

СЛЕ – силовий організатор

 

ЛІЕ – технолог, романтик нових починань

 

ЕСІ – мораліст, матеріаліст, господар

 

ІЛІ – критик, передбачає негативний розвиток подій

 

СЕЕ – хитрун, дипломат, здобувач матеріального й соціальних прав

 

ІЕЕ – ентузіаст, порадник, розкриває потенціал і таланти людей

 

СЛІ – майстер корисних справ, дизайнер

 

ЕІІ – миротворець, налагоджує спілкування і спокій

 

ЛСЕ – практик, перфекціоналіст, утримує якість і стабільність

 

Якщо об’єднати типи за спільними психічними ознаками, то:

 

ІЛЕ та ЛІЕ вловлюють нові ідеї, тільки перший їх проголошує, а другий реалізує у діях.

 

СЕІ та ЕСІ знають, яку корисну практичну пораду надати кожному, відчуває через відчуття власного тіла недуги, хвороби і навіть близьку смерть інших людей, тільки перший це бачить і розуміє, а другий відчуває власним тілом.

 

ЛІІ та ІЛІ відчувають неприємності і небезпеки, тільки перший констатує те, що існує, а другий передбачає те, що буде.

 

ІЕІ та ЕІІ тонко відчувають стан душі іншого, співпереживають, і інакше просто не можуть, передбачають поведінку людини, але перші - негативні прояви, а другі – позитивні.

 

ЕІЕ та ІЕЕ ніби пронизують наскрізь людину і з першого погляду виявляють її суть, емоційний стан, бажання і прагнення, тобто весь внутрішній світ, навіть вміло виправляють її, роблячи якіснішою, але перші – виявляючи негативні прояви, а другі – позитивні.

 

ЛСІ та СЛІ створюють гармонію навколо, розташовують предмети і вміють робити своїми руками все так, щоб іншим було комфортно і затишно, тонко відчувають комфортність, тількі перші роблять це словами, діями, організовуючи і контролюючи, а другі – непомітно: приємним внутрішнім станом, настроєм.

 

СЛЕ та ЛСЕ відчувають слабкості людські і перевіряють людей, тільки перший мовчки, однією своєю присутністю і виглядом, а другий словами і діями: чи загрожує, чи кричить, чи хапає предмети, як зброю, чи б’ється, або все одразу.

 

ЕСЕ та СЕЕ вміло розташовують людей до себе, відчувають і характеризують їх дієві якості, тільки перший - словами, другий – діями.

 

Таким чином кожен тип по-своєму вловлює певну інфомаційну частку  і вносить свій вклад у пізнання життя і світу, допомагає орієнтуватися в житті іншим людям. І вловлює цю інформаційну частку сильною стороною психіки, тому й відчуває так гостро і глибоко, тому й діє так вміло. Хто знає і використовує свої сильні сторони – той маг і чарівник у житті. Можливості людини – це можливості бога, якщо вона їх знає і розвиває. Тому й існує людство – для прогресу Всесвіту.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...