Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 7
  • Переглядів: 8

Модель психіки ЕСІ - Драйзер

Етико-Сенсорний Інтроверт    3 квадра
Псевдонім - Драйзер Координатор
Тварина - корова Холерик
 

Хранитель. Господар
Раціональність Обережний, йому нелегко зважитися на круті зміни у своєму житті: змінити місце проживання, уподобати нового друга, зайнятися новою справою. Може спланувати роботу по пунктах, але часто не встигає виконати, оскільки план буває нереальним. У нього є певний потяг приносити себе в жертву.

Інтровертність Замкнутим, похмурий і сухий. Йому все одно, якої думки про нього сторонні. Надійний, сумлінний працівник - сильно розвинуте почуття обов'язку, вимагає того ж від інших. Не хизується, не пнеться, байдужий до кар'єри. У новій компанії тихий, скромний: спостерігає і слухає. Замкнутий, нетовариський, тримається незалежно, насторожено, буває вразливим і недовірливим.

1. Етика емоцій.

Живе у світі сильних і глибоких почуттів, великої любові до добра і ненависті до того, що вважає злом, почуттів цих не приховує. Гніву і ненависті ніколи не виявить, буде підкреслено ввічливим і зарозумілим. Люди довіряють йому. Не використовує дружні стосунки у справах: дружба важливіша за все інше. Ввічливий, тактовний. Безпомилково знає, хто кого не любить, хто чого прагне, хто на кого впливає і чому. В нього не буває напівпочуттів, він або любить - і тоді все готовий зробити для людини, або ненавидить - тоді важко його переконати. Емоції підпорядковує емоціям інших: серед веселих - веселий, серед злих - злий.

2. Сенсорика вольова

Вольовий, вимогливий, наполегливий, зібраний. Уміє підкоряти людей своїй волі, коли цього потребують інтереси сім'ї, справи. Його характер нерідко можна назвати суворим, уміє зосередити зусилля - свої та інших людей - на спільній справі і твердою рукою довести до кінця все, за що береться.

3. Логіка структурна

Важливі питання обговорює мало. Прямолінійний. Прагне, щоб показали суть, систему і структуру організації. Якщо жартує, то гумор, як правило, саркастичний.

4. Інтуїція можливостей

З труднощами розбирається у здібностях, справжніх можливостях людей, тому схильний до нівелювання, вимагає одного й того ж від усіх, часто або недооцінює, або переоцінює оточуючих, ненавидить тих, хто поділяє людей на касти. Недооцінює і ставиться критично до власних здібностей. Йому неприємно, коли хтось копається у його здібностях, або хизується власними. Цікавиться всім оригінальним, незвичним, неймовірним: неординарними явищами і можливостями людей.

5. Логіка ділова

Працьовитий, сумлінний, старанний, наполегливий., В невизначених і незрозумілих ситуаціях втрачає витримку і терпіння. Прагне роз'яснень про засоби і способи дій, щоб економно виконувати роботу. Інакше невпевнений, натякає, щоб хтось допоміг, бо готовий завжди до дій, варто лише підказки зі сторони.

6. Інтуїція часу

Йому здається, що він постійно спізнюється, інші ж вважають його пунктуальним, необхідність зробити щось до певного строку нервує його.

7. Етика поведінки

Надає етичним проблемам величезного значення навіть у дрібницях. Вчить не кривити душею, не терпить неприємного і невизначеності у стосунках, учить самоповазі, обурюється розпливчастістю і безладністю, непевністю та безвіллям. Стосунки регулює не стільки словами, скільки тоном і виразним поглядом, на співбесідника часто не дивиться. Мораліст: критикує людей, звичаї, суспільство, часто відзначається різкістю оцінок. Пліткар. Критично обговорює вчинки людей. Злопам’ятний.  пам'ятає і добро, і зло, вважає за потрібне показати це, дуже цінує дружбу і не подарує зради. Зберігає подружню вірність заради самоповаги. Проте в любові до шлюбу виявляє непостійність, оскільки не вважає за можливе продовжувати стосунки, які вичерпали себе. Не любить тих, хто сам не може любити, на розрив іде першим, а ініціативу в знайомстві не виявляє. Чуйний до чужої біди, схильний до співпереживання - хвороба, неприємності ближнього захоплюють його цілком, думати про що-небудь у такі моменти не здатен і від інших вимагає також повної самовіддачі. Подобається, позитивне ставлення: посмішка може розтопити образу, за прихильність усе старе забуває.

8. Сенсорика відчуттів
Бридливий, охайний. Естет, одягається з великим смаком і своєрідністю. Головне, щоб подобалося йому самому. Кожною своєю річчю повинен наближати себе до довершеності. Завжди "застебнутий на всі ґудзики", внутрішньо мобілізований, гранично нетерпимий до неохайності, неладу. Удома підтримує ідеальну чистоту та порядок, часто прибирає. Порядок не відділяє від краси: вважає, що речі повинні бути складені красиво, а не абияк, однією з головних якостей партнера вважає акуратність в одязі та зовнішньому вигляді, привчає його до порядку, але не миттєвим наскоком, а поступовою вимогливістю. Його легко звинуватити в культі речей, важко переживає бідність
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи