Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Російська Федерації остаточно переорієнтовується на схід – у прислуговування Китаю

Категорія:

2 липня Владімір Путін підписав нову «Стратегію Національної Безпеки РФ». Сам по собі документ доволі сумбурний, де все звалено до купи – праведне з грішним, військова справа з «традиційними духовно-моральними цінностями російського суспільства», освоєння Арктики з демографічними проблемами.

Якщо у вас є вільний час і міцні нерви – то можете прочитати цю «стратегію» тут.

Але чому цей дивний документ викликав таку хвилю обговорення і в самій РФ, і за кордоном?

А все тому, що в це звалище слів, що виконують функцію димової завіси, – вмонтовано дві дуже чіткі тези:

  1. РФ оголошує своїми ворогами США, НАТО і «колективний Захід».
  2. РФ остаточно повертає на схід і орієнтується на Китай.

У попередніх редакціях «Стратегії Національної Безпеки РФ» говорилось загальними словами про те, що бувають непорозуміння між РФ та окремими країнами (не називаючи ці країни), згадувалося і про санкції, як елемент непорозумінь, висловлювалися надії на «плодотворну співпрацю» з країнами Євросоюзу та НАТО, та інші слова, що нічого не значать.

Тепер про протистояння з Заходом та про орієнтацію на Китай сказано чітко.

В принципі, для нас в «Народному Оглядачі» це не було несподіванкою. Ми вже багато років попереджаємо про повзуче російське-китайське зближення і потенційну можливість побудови «континентального блоку» і його небезпеку для України. Писали ми і про експансіоністські нахили Китаю. І про дії Китаю зі знищення острівка свободи – Гонконгу.

Цікаво, що протистояння США-Китай стало відкритим в останні кілька років – то цього Китай тихо вів свою підривну діяльність, крав інтелектуальну власність, корумпував окремих європейських та американських політиків. Президент Трамп відкрито сказав «Досить!» – і почалася нова фаза міжнародних стосунків.

І от саме в цей момент РФ вибирає: на чиєму боці бути? І вибирає Китай.

Фактично ми маємо заявку на побудову двополярного світу, де одним полюсом будуть США і країни «колективного Заходу», а другим – Китай та його сателіти. При тому треба пам’ятати китайський характер: у Китаю нема союзників, є або сателіти (чи васали), або господар над Китаєм. І Росія сповідує ту саму психологію, от тільки якщо хтось ще думає, що РФ буде тут головною – той глибоко помиляється. Головним буде Китай.

До речі, ось запис нашої передачі у червні 2017, де ми розбираємо тенденції розвитку Китаю, говоримо про небезпеку для України зв’язуватися з Китаєм і про те, що нам варто в азійському регіоні орієнтуватися на Японію.

Тому зараз дуже дивним є прагнення «зеленої влади» раптом переорієнтуватися з «колективного Заходу» на Китай. Та й ще одночасно з підписанням «Стратегії Національної Безпеки РФ».  Фактично спробувати перебігти з західного табору на інший бік великого протистояння – в один табір з Китаєм та його сателітами і неоколоніями, включно з Росією.

До речі, Японія в цьому глобальному протистоянні вибрала сторону колективного Заходу. Не тільки морально, але й військово. Після другої світової війни військова доктрина Японії будувалася на використанні обмежених сил самооборони тільки всередині країни у випадку військової агресії ззовні. Але військові ігри Китаю примусили Японію переглянути доктрину. Японія зараз розробляє найсучасніші озброєння, знято формальну заборону на використання сил самооборони за кордоном. А 5 липня віце-прем’єр Японії Таро Асо (麻生太郎) відкритим текстом заявив, що у випадку нападу Китаю на Тайвань Японія не буде стояти осторонь, а буде разом з США захищати Тайвань.

Отже, поява нової «Стратегії Національної Безпеки РФ» фіксує нову геополітичну реальність – перехід світу у двополярну фазу, чого так довго бажали російські квасні патріоти. От тільки в цьому двополярному світі Росія буде не полюсом, а «молодшим братом» Китаю.

Додатково: Дивний союз гієни і панди: перспективи взаємодії Росії та Китаю в побудові Великого Мордору (+аудіо)

Наші інтереси: 

Перехід Росії "під руку" Китаю – загроза Україні, Європі і всій західній цивілізації.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

млявий-млявішає, дрібний-дрібнішає.РаДіє

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

млявий-млявішає, дрібний-дрібнішає.РаДіє

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Отже, чекаємо ще на приєднання Німеччини со союзу Росії та Китаю...Цікаво, як вона буде виходити з НАТО? Та, позбуватися військових баз США в себе?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Це є довгоочікуване повернення до Золотої орди, звідки Московія і вийшла.

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Китай же ніколи не був у складі Золотої Орди. Але, він також був звойований нащадками Чингіс-хану, і в ньому також панували подібні звичаї та закони.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!