Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Майк Помпео у Польщі: Росія може спробувати відкрити тут другий фронт

Світ:

«Те, що відбувається в Україні, відкрило нам очі, що Росія може намагатися відкрити тут другий фронт», - наголосив 13 лютого державний секретар США Майк Помпео під час відвідин військової бази на північному сході Польщі, де розміщена бойова батальйонна група НАТО.

Помпео, який перебуває від вівторка з візитом у Польщі, відвідав батальйону групу НАТО у місцевості Бемово-Піскє спільно з міністром закордонних справ Польщі Яцеком Чапутовичем.

«30 років тому я патрулював „залізну завісу” у Німеччині, я був тоді молодим офіцером кавалерії. Ситуація тоді здавалася абсолютно іншою. Я маю ще десь касети «Ван Галена» (англ. Van Halen – американський рок-гурт – ред.) у своєму авто, а також відеокасету з «Найкращим стрільцем» (англ. Top Gun – американський бойовик і драма – ред.), але багато відтоді змінилося. У мої часи генерали були дуже стурбовані радянським вторгненням у Західну Німеччину», - сказав Помпео.

«Нині ми повинні бути стурбовані збільшенням оборонних можливостей НАТО у свою чергу знову щодо можливої російської агресії. Війна на європейській землі, те, що відбувається в Україні, відкрило нам очі на те, що росіяни можуть спробувати відкрити другий фронт саме тут. Альянс НАТО має необхідну роль для захисту вільних народів Європи», - заявив Помпео під час зустрічі з бойовою батальйонною групою НАТО, що розміщена у Польщі у рамках ініціативи висунутої посиленої присутності, завданням якої є захист східного флангу Північноатлантичного альянсу.

«Росія планує збільшити своє домінування на світовій арені, США та демократії Заходу мусять робити все можливе, аби зупинити такі атаки, як, наприклад, анексія Криму, вторгнення в Україну, або нічим не спровокована атака росіян на українські кораблі в Чорному морі; стримувальні заходи повинні бути на першому плані нашого стратегічного мислення», - наголосив державний секретар США. Він відзначив, що спробам дестабілізації з боку Росії «потрібно рішуче протистояти».

«Одним з наших кроків є наша присутність на східному фланзі НАТО. Це одна з основних засад НАТО - атака на одну країну – це атака на цілий Альянс», - підкреслив він.

Наші інтереси: 

Створення де-факто нового східно-європейського союзу за участі США. Посилення НАТО неподалік від кордону з Україною.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Україна також повинна надати США, Великобританії і НАТО військові і військо-морські бази та аеродроми для розміщення відповідних військових контингентів! Це буде запорукою безпеки України.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Україна також повинна надати США, Великобританії і НАТО військові і військо-морські бази та аеродроми для розміщення відповідних військових контингентів! Це буде запорукою безпеки України.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!