Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Глава Інституту серця Борис Тодуров заробив мільйони доларів на "безкоштовних" операціях

За даними, які вдалося знайти журналістам, директор державної установи, кардіохурург Борис Тодуров є власником чисельної нерухомості, вартість якої не відповідає його заробітній платі.

19021302.png

Борис Тодуров

Про це йдеться у сюжеті програми Наші Гроші.

"Достатньо бігло поглянути на статки, якими обросли Тодурови, аби зрозуміти, що цього не купиш на зарплату керівника державного Інституту серця (минулого року вона становила до 40 тис грн/міс., для порівняння у 2016-му - 15 тис грн/міс.)", - йдеться у матеріалі.

Сім'я Тодурових має маєток під Києвом площею 6 гектарів землі із озером, будинком на 700 квадратів, гостьовим будиночком, соснами і власною електростанцією з сонячних батарей. Формально він вважається подарунком дружині Тодурова, але в держреєстрі дарувальник не вказаний. 

За оцінкою девелоперів, мінімальна вартість такого маєтку (тільки виходячи з витрат на будівництво та ландшафтний дизайн) - 1,5 млн. доларів. 

Також дружина глави Інституту серця володіє квартирою в житловому комплексі на Позняках. 

24 лютого 2016 року (за один день) найближчі родичі Тодурова оформили на себе ще чотири об'єкти нерухомості, загальною вартістю від півмільйона доларів. Це ділянка землі для сина Михайла поряд із шестигектарним маєтком Тодурових (15-20 тис. доларів); квартира площею 110 квадратів на Печерських Липках у Києві для дружини Тодурова (від 250 тис. доларів); донька Тодурова, Наталія, стала власницею квартири на 150 квадратів у новобудові на Осокорках (150 тис. доларів); чоловік Наталії, теж молодий лікар, придбав однокімнатну квартиру у новобудові неподалік від дружини (орієнтовна вартість 60 тис. доларів).

Загальна вартість вказаної нерухомості Тодурових із заміським маєтком – понад два мільйони доларів. А через рік Борис Тодуров став власником ще двох квартир, по мільйону гривень кожна.

Як зазначають журналісти у 2016 році в декларації Тодуров вказав 11 млн. заощаджень. Це при зарплаті в 173 тис. грн на рік у самого керівника Інституту серця, і 50 тис. на рік - у його дружини.

За даними журналістів, так збагатитися Тодуров зміг завдяки комерційним структурам, які заробляють за допомогою Інституту серця. Вони продають медикаменти за завищеними цінами або надають комерційні послуги хворим за захмарними тарифами від імені медустанови.

Наприклад, ТОВ Профі Ко має феноменальні успіхи лише на тендерах Інституту серця. За два роки ця контора отримала від державного Інституту під керівництвом Тодурова майже 15 мільйонів гривень. Понад 13 з цих мільйонів – це результат перемоги на двох тендерах, на яких Інститут серця купив шовні матеріали. Обидва пройшли по однаковій схемі: один і той самий конкурент лупив максимальну ціну. Профі Ко трішечки знижувалася і перемагала. Виходило дорожче від ринку. Серед засновників Профі Ко - зять Тодурова.

Як наголошують журналісти, паралельно МОЗ теж купував шовні матеріали і забезпечував ними Інститут серця безкоштовно.

Також у програмі розповіли, що ще є дві фірми-близнюки, які називаються "Альфа Медика" і відрізняються дефісом у назві. Одна з них займає в Інституті серця цілий поверх і спеціалізується на підготовці пацієнтів до операції і реабілітації після.

Вони запрацювали і в регіонах. Комерційний філіал приватної Альфа Медики відкрили у Сєвєродонецьку. На сайті Інституту серця написали, що відкрився філіал держінституту. 

Але після того, як у МОЗ заявили, що ніяких дозволів на відкриття філіалів держінституту не давали, новину з офіційного сайту Інституту серця прибрали. А от угоди регіональної влади з комерційними структурами, які видавали за філіал державної установи, залишилися.

Фірми Альфа-медика і Альфа Медика також не прості. Одна з них, та що з дефісом, записана на близьке оточення нардепа Андрія Деркача. Цей екс-регіонал - член наглядової ради благодійного фонду доньки і зятя Тодурова. Друга Альфа-медика - фактично клон першої, з тим самим директором і майже ідентичною назвою.

Журналісти додали, що в Інституті серця також закуповують медикаменти за завищеними цінами, зокрема на 30-68% вище від найдешевшої пропозиції пострачальників

Як підкреслюється у матеріалі, з 2016 року МОЗ спеціально централізовано закуповує стенти і безкоштовно передає їх в профільні державні і комунальні лікарні. Зокрема, і в Інститут серця на чолі з Тодуровим. За загальним правилом, відмовити там у безкоштовному стентуванні хворому в гострому стані можуть лише за відсутності стентів. 

 

 

 

Наші інтереси: 

Чистити Авгієві стайні, розуміти, що це тільки початок. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Реальний клієнт для ДБР!

І ХТО ж "кришує" лікаря!?

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Реальний клієнт для ДБР!

І ХТО ж "кришує" лікаря!?

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ще гірше те, що хворих залякують і спонукають їх робити непотрібні, але дуже дорогі операції. Люди платять за те, що їх роблять інвалідами.

Все, що робиться з власної волі, – добро!