Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 102
  • Переглядів: 114

Залужний не може робити певні речі, бо оточення Президента керує його процесами – Сергій Кривонос

Категорія:

Генерал Збройних сил України, перший заступник Командувача Сил спеціальних операцій ЗС України у 2016-2019 рр. Сергій Кривонос нагадав про 50 млрд, які забрали у ЗСУ в січні 2022 року, і про "здохлі" можливості побудови військових заводів для виробництва української зброї восени 2019 року – хоча була готовність інших держав допомогти в цьому Україні та можливість організувати замкнуте виробництво в Україні.

22080501.jpg

Фото з особистої сторінки Сергія Кривоноса у Facebook

"Такі варіанти були, інвестиції були", – зауважив Сергій Кривонос.

Військовий потенціал держави розпродувався і руйнувався протягом останніх 30 років, а коли він почав відновлюватися, нинішня влада у лютому 2020 року намагалася заморозити виробництво "Нептуна" (українська протикорабельна крилата ракета - ред.) і "Вільхи" (українські реактивні системи залпового вогню - ред.). Тільки гучний інформаційний скандал не дозволив це зробити.

Він також розповів про вплив Офісу Президента України на головнокомандувача ЗС Валерія Залужного та кадрові рішення в ЗСУ. Він вважає, що політичному керівництву країни необхідно змінювати кадрову політику, зокрема, щодо Сил спеціальних операцій. 

"На жаль, і попередній керівник [ССО], і нинішній не викликають високої довіри, бо ці люди сторонні, вони не знають цієї системи, „ліві“, як кажуть. Те, що безпосередньо ССО використовувалося як штурмова піхота навіть в тому ж Сіверськодонецьку чи Лисичанську, а в кожного з цих бійців вкладено десятки, мільйони гривень, а в деяких і доларів, – це мене гнітило. Офіс Президента просуває мовчазних, відданих собі людей, а не професіоналів, які користуються авторитетом», – розповів Кривонос в ефірі Радіо НВ.

Президент Володимир Зеленський 29 липня представив особовому складу нового командувача ССО, бригадного генерала Віктора Хоренка. Його попередника Григорія Галагана перевели на інший напрямок – для оновлення СБУ він призначений першим заступником керівника Центру спецоперацій А СБУ.

Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного Кривоніс вважає професіоналом, але зазначає, що в його роботу втручаються:

"Залужний дуже часто не може робити певні речі, бо він хоч і є головнокомандувачем, але в певних моментах оточення Президента України керує його процесами. Це ж видно навіть зі сторони. Те, що не може бути здійснена певна кадрова політика, не можуть прибрати людей, які не справилися зі своїми обов’язками довгий час – це теж показник цього. Це ж підхід партії «зелених»: «Нехай він не спроможний, але ж – наш, відданий».

Такі кадрові рішення генерал порівняв з призначенням на посаду керівника симфонічним оркестром людини, яка не знає нот:

"У нас ставлять керувати складними військовими оркестрами тих, хто навіть нот не знає, але вони дуже класні хлопці. <...> Ініціативні, самовпевнені ідіоти думають, що з усім справляться. Вони перескочили величезну кількість [сходинок драбини] і віддані. <...> Багато вже навіть під час великої війни провальних операцій було через те, що керували й планували дилетанти", – сказав Кривонос.

Наші інтереси: 

Розуміємо, що нинішня влада страждає ефектом Даннінга-Крюґера або відверто працює на ворога. Пройшов час, коли було "не на часі" критикувати ти владу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи