Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Українська промисловість здатна виготовляти зброю, яка відповідає стандартам НАТО

Категорія:

Директор "Ліги оборонних підприємств України" Юрій Бровченко вважає, що українська промисловість здатна виготовляти зразки, які відповідають стандартам НАТО, і Україна готова їх виготовляти. Йдеться в тому числі й про приватні компанії.

220616bpla.jpg

БПЛА Akinci з українським двигуном побив рекорд Фото: DHA
БПЛА Akinci з українським двигуном побив рекорд Фото: DHA

Водночас Юрій Бровченко вважає, що у 2019 -2020 рр. українська оборонна промисловість була у ступорі. Це призвело до уповільнення виробничих спроможностей виготовлення зброї, повідомляє Еспресо.

"Наша промисловість здатна виготовляти зразки, які відповідають стандартам НАТО й ми готові до їх випуску, в тому числі й приватні компанії. Програмні документи, які були запроваджені у 2017 році дають чітке розуміння, як ми мали розвивати наш оборонно - промисловий комплекс. У 2019 -2020 рр. оборонна промисловість була у ступорі. Закон про оборонні закупівлі є суперечливим, він забюрократизований. Це й призвело до уповільнення розвитку оборонно - промислового комплексу", – сказав Бровченко.

Військовий експерт також додав, що частина підприємств згортали своє виробництво, тому що не бачили перспективи в забезпеченні озброєнням ЗСУ та інших військових формувань.

"В достатній кількості ми могли забезпечити армію України БПЛА (безпілотний літальний апарат), легкою та важкою бронетехнікою, засобами радіоелектронної боротьби, боєприпасами", – підсумував Бровченко.

Наші інтереси: 

Пишемо не про зради, а про перемоги та потенціальні можливості. Ми повинні вийти з цієї війни сильнішими, ніж ми були до війни. Припинити політичні розбірки, працювати на перемогу України.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи