Зображення користувача Валерій Швець.
Валерій Швець
  • Відвідувань: 10
  • Переглядів: 10

Європейці і формула крові (дослідження)

Світ:

Сучасна цивілізація – це, в основному, витвір європейців. Вони не тільки в Європі. Вони на всіх континентах. Створені ними держави є по всьому світу. Чи мають європейці якісь унікальні відзнаки з точки зору формули крові?

За найпопулярнішою класифікацією груп крові їх є чотири: перша, або О, друга, або А, третя, або В, четверта, або АВ. З урахуванням резус-фактора, який може бути або додатним, або від’ємним для кожної з перерахованих груп, матимемо вісім груп крові.

Європейських країн багато, країн, створених європейцями також. Яку б з восьми груп крові ми не взяли, крім однієї, ми побачимо, що вони не можуть бути ознакою лише європейців.

Серед країн, населення яких має високу частоту першої групи крові (без врахування резус-фактора) лідерами є країни Азії, Африки і Латинської Америки. Європейські країни і країни, створені європейцями замикають цей список, але в кінці списку є і такі країни як Індія та Японія.

Серед країн, населення яких має високу частоту третьої і четвертої груп крові (без врахування резус-фактора) лідерами є країни Азії та Африки. Проте у верхній частині списку є і такі європейські країни, як Московія і Естонія. Список закінчується європейськими країнами і країнами Латинської Америки.

Серед країн, населення яких має високу частоту другої групи крові (без врахування резус-фактора) лідерами вже є переважно країни Європи. Але серед них зустрічаються і азійська Японія, і африканська Уганда. Якщо розглянути лише від’ємне значення резус-фактора незалежно від групи крові, то тут лідерами будуть переважно європейські країни, і країни створені європейцями. Проте серед них ми знайдемо і деякі африканські країни.

Цікава картина спостерігається, якщо провести одночасне сортування країн за другою групою крові і негативним резус-фактором. Результати такого сортування наведені у таблиці.

Країна

Група А, резус негативний  (%)

1

Brazil, Norway

8, 7.4

2

France, Netherlands, Austria, Bosn. and Herzegov., Hungary, Bulgaria, Slovenia, Spain, Denmark, Sweden, Switzerland, Australia, United Kingdom

7

3

Portugal, Serbia

6.8, 6.72

4

Romania, Lebanon, Liechtenstein

6.5

5

Slovakia, United States

6.3

6

Ukraine, Moldova, Germany, New Zealand, Croatia, North Macedonia, Poland, Czech Republic, Italy, Latvia, Belgium, Canada, Lithuania, Luxemburg, Finland

6

7

Russia

5.8

8

Greece, South Africa, Ireland

5

9

Iceland, Turkey

4.8, 4.7

10

Estonia, Malta

4.5

11

Libya, Israel

4.24, 4

12

Armenia, Cyprus

3.7, 3.48

13

Morocco, Iran, Syria

3.1, 3, 3

14

Cuba, Bolivia

2.8, 2.73

15

Colombia, Iraq

2.7

16

Kazakhstan, Dominican Republic, United Arab Emirates, Yemen

2.2, 2.1, 2.1, 2.1

17

Egypt, Saudi Arabia, Jamaica, Ethiopia

2

18

Sudan, Venezuela

1.8

19

Honduras, Pakistan, Mauritania

1.7, 1.66, 1.6

20

Bahrain, Ghana

1.33, 1.3

21

Mexico, Cameroon

1.21, 1.2

22

Kenya, Uganda, El Salvador, Ivory Coast, Mauritius

1

23

Bangladesh, Guinea

0.96, 0.9

24

Cambodia, Papua New Guinea

0.8

25

Ecuador, Nigeria, Fiji

0.7

26

India, Peru, Zimbabwe

0.57, 0.5, 0.5

27

Argentina

0.44

28

Mongolia, Dem. Rep. of the Congo, Singapore

0.3

29

Myanmar, Japan, Nepal

0.2

30

China (Mainland), Macao, Hong Kong

0.19, 0.17, 0.17

31

Malaysia, South Korea, Indonesia

0.15, 0.13, 0.13

32

Taiwan, North Korea, Chile, Thailand, Philippines, Vietnam

0.1

Тут на чолі списку вже будуть виключно європейські країни і країни, заселені переважно європейцями. Серед європейських країн найвища частота другої групи крові при негативному резус-факторі спостерігається у населення Норвегії, хоча список починається з Бразилії. З чого можна припустити, що саме населення Бразилії є генетично найближчим до європейців з усіх країн Латинської Америки.

Зразу за Норвегією з однаковим значенням частоти іде низка провідних країн Західної Європи, таких як Австрія, Данія, Велика Британія, Іспанія, Нідерланди, Франція, Швейцарія, Швеція, та  центральної Європи: Болгарія, Боснія і Герцеговина, Словенія, Угорщина. До цієї групи належить і Австралія. З невеликим відривом далі ідуть Португалія і Сербія та Ліхтенштейн,  Румунія, Ліван, Словакія і Сполучені штати. На перший погляд дивним тут є присутність Лівану, але якщо згадати численні Хрестові походи у Палестину Середніх віків, то Ліван цілком можна зарахувати до країн, етнічну основу яких заклали хрестоносці-вихідці з Європи.

Нарешті, з невеликим відривом від попередньої групи йде найчисельніша група європейських країн: Бельгія, Італія, Латвія, Литва, Люксембург, Молдова, Німеччина,  Північна Македонія, Польща, Україна, Фінляндія, Хорватія, Чеська республіка. Сюди входять також і Канада та Нова Зеландія, європейське походження яких не викликає сумнівів. 

Замикають список європейських країн Московія, Ісландія, Ірландія, Естонія, Мальта, Кіпр. Але в кінці списку до європейських країн починають підмішуватись деякі, країни Азії та Африки.

Цікаво, що частота для першої позиції таблиці і останньої відрізняється у вісімдесят разів. Так що зазначена група крові разом з резус-фактором можуть чітко ідентифікувати приналежність населення тої, чи іншої країни до споріднених по крові з європейцями.

За цим показником Україна – це типово європейська країна. Росія – на межі між Європою і рештою світу.

Шануймо наше європейське коріння. Наше прагнення до об’єднаної Європи – це, крім усього іншого, і голос нашої крові.

Примітка 1. Дані щодо частот груп крові для різних країн світу взяті з

RACIAL & ETHNIC DISTRIBUTION of ABO BLOOD TYPES BLOODBOOK.COM  Sorted by Population Groups

Примітка 2. Дані щодо наведених частот груп крові характеризують населення країн, а не етносів, що є в них провідними. Якщо з населення України виокремити 20% московитів, то Україна значно підвищиться у наведеному рейтингу. Якщо з населення Московії виокремити 15% українців, то Московія значно понизиться у наведеному рейтингу.

Найвищий рівень населення Норвегії у рейтингу серед європейських країн пояснюється ще і тим, що це населення в найменшій мірі піддалось розбавленню вихідцями з країн Азії і Африки.

Цікавим є випадок Бразилії. Країна, створена європейцями, але така, що має найвищий у світі відсоток населення з другою групою крові і негативним резус-фактором. Якщо відкинути можливу неточність даних щодо цієї країни, то одним з можливих варіантів пояснення може бути те, що у європейців середньовіччя, а саме ці європейці колонізували Південну Америку, частота другої групи крові і негативного резус-фактора була значно вищою, ніж у сучасних.

Високий життєвий рівень країн Європи суттєво змінив етнічний склад сучасної Європи за рахунок вихідців з бідніших країн світу. У цьому сенсі Бразилія не була такою ж привабливою для  емігрантів і зберегла гени середньовічних європейців.

В інших країнах Латинської Америки, особливо у Центральній Америці, значний відсоток корінного населення, що відповідним чином позначилось на формулі крові для цих країн.

Наші інтереси: 

Важливо знати про біологічну основу світових культур. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

корисно,фахово.радію.A1R21

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

корисно,фахово.радію.A1R21

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Ваші слова - це найприємніша форма подяки.