Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Всі на виставку “Княжа доба”

З 19 серпня по 19 вересня 2005 року в Українському центрі народної культури Музеї Івана Гончара проходить творча виставка художниці Валентини Сазонової “Княжа Доба”, яка присвячується Дню Незалежності України. В рамках експозиції представлено авторські ляльки ручної роботи, створені за мотивами Княжої Доби Київської Русі. Також представлені колекції сучасного одягу, створені з використанням візерунків та елементів крою одягу Княжої Доби.
Історія цієї землі знала чимало славних моментів від часів Трипільської культури, доби Скіфів, Сарматів, а також Готів, Гунів та Антів. Але розповідь про Україну не буде повною, якщо випустити з поля зору часи Давньої Русі, Княжої Доби! За часів Княгині Ольги, Володимира-Хрестителя, Ярослава Мудрого, коли Русь-Україна була Сильною, Могутньою, Великою державою, яку поважали у всьому світі, а доньок Князів вважалось за честь брати дружинами королям різних країн. Велична Русь, Благородна Україна – Таємниці Скарбниці Невичерпної...

Про це можна довго говорити різними мовами, але мова мистецтва, творчості, це мова, яку розуміють всі, якою можна розповісти про історичні цінності та культурний спадок, традиції видатних часів. Розповідь про будь-яку країну через ляльку-оберіг, ляльку-сувенір, що несе в собі живу душу країни, є доступною і яскравою. Ляльки Княжої Доби від Валентини Сазонової розповідають Світові про Величну Благородну Україну, Яскраву і Самобутню, гідну пізнання. Відкрити цю країну для себе, здивуватись і захопитись допомагає дотик до Ляльки, як Символу, котрому є про що розповісти людям.

Художник-модельєр за фахом, Валентина значної уваги приділяє образам ляльок, їхньому одягу, декоративним елементам оздоблення та матеріалам. У створенні колекцій одягу та ляльок майстриня активно застосовує льон. Саме льон використовується Валентиною Сазоновою через те, що це матеріал, який пройшов крізь епохи і цивілізації Світу. Цей матеріал максимально наближений до природи, він гармонізує людину з природою, оберігає від негативного впливу довколишнього середовища. Але Княжий стрій Давньої Русі-України - це не тільки льон, це й оксамити, парча, шовк, розшиті бісером, декоровані золотим шиттям, або мереживами, що плетуться вручну, візерунками, що розповідають про безкінечність, символами, що оберігають та прикрашають людину.

Валентина Сазонова після закінчення Київського Інституту легкої промисловості (нині Університет Технології та Дизайну) створювала рекламні колекції одягу для текстильних підприємств України, працювала художником-модельєром в Естонській фірмі моди та дизайну, створювала промислові колекції одягу для європейських виробників, а також підвищувала свою кваліфікацію підчас стажування в Національній академії дизайну та Інституті Моди та Дизайну в Нью-Йорку. В 1999 році створила свою власну творчу майстерню у місті Києві. Валентина неодноразово брала участь у Міжнародних фестивалях моди та виставках у Таллінні (Естонія), Москві (Росія), Вашингтоні та Нью-Йорку (США). Розповісти Світові про Україну, її багатий культурний спадок, її Велич та Шляхетність – основна мета творчої діяльності Валентини Сазонової.


Адреса:
Український центр народної культури Музей Івана Гончара
Вул. І.Мазепи (Січневого повстання), 29 (Між Києво-Печерською Лаврою і Музеєм ВВВ)
Виставка працює: щодня 10.00 – 17.45 (вихідний – понеділок)
Довідки за телефонами: 288-92-68, 288-54-19

www.ValentynaSazonova.com


----------------------------------------------------

В тему:

Проект Сенсар: мова, одяг, Лінукс

Модна тенденція (2003 рік)

Kyiv Fashion 2005

Жнива родинної пам’яті

Нова арійська культура: естетика, стиль, дизайн
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи