Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ВООЗ як наднаціональна структура управління. Залишився один крок, щоб повністю контролювати держави

Категорія:

Колись ВООЗ створювалася як спеціалізований орган ООН і мала керуватися державами-членами, які здійснюють щорічні внески для її фінансування. Саме так вона й фінансувалася приблизно до кінця ХХ століття. Останні два десятиліття дедалі більшу роль у її фінансуванні стали грати інші джерела («інші донори»).

21111001.jpg

Фото: REUTERS/POOL New

Якщо реформу ВООЗ проведуть, вона стане моделлю інших наднаціональних відомств, які становлять світовий уряд. У планах "Великого перезавантаження" особлива роль відведена Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ), йдеться у статті Валентина Катасонова.

На першому етапі їй дали завдання розкрутки так званої пандемії, яка потрібна для обґрунтування запровадити у світі «диктатури здоров'я», радикальної розбудови життя людей та встановлення нового світового порядку. Все це відверто викладено у книзі Клауса Шваба «COVID-19 і Велике перезавантаження» (2020) та у деяких виступах Жака Атталі – рупора клану Ротшильдів.

Проте в організаторів «Великого перезавантаження» не все пішло гладко. ВООЗ почала розкручування «пандемії», але Дональд Трамп під час перебування його президентом звинуватив ВООЗ у недбалості та низькій ефективності. Мовляв, ця організація проспала вихід на світову арену китайського вірусу. У квітні 2020 рокуТрамп почала загрожувати виходом США з організації. І дав своєму уряду команду різко скоротити фінансові внески до ВООЗ (довгі роки США були найбільшим джерелом фінансування організації).

Після зміни варти в Білому домі однією з перших заяв Джо Байдена стало запевнення, що США відновлять добрі стосунки з ВООЗ і зміцнюватимуть цю організацію як оплот боротьби людства проти ковіда. Незабаром з'явилися ознаки того, що ВООЗ справді посилює свій вплив у світі.

21 травня 2021 р. у Римі було проведено Глобальний саміт з охорони здоров'я, організований Італією як країною, яка на цей рік отримала статус голови Групи двадцяти, та Європейською комісією (ЄК).

На саміті парадом командувала ВООЗ в особі її генерального директора Тедроса Адханома Гебреїсуса, який вкотре заявив про необхідність повної вакцинації людства. І нагадав про необхідні для цього умови: по-перше, про мобілізацію додаткових фінансових ресурсів для вакцинації та їх перерозподіл на користь бідних країн. По-друге, про більшу координацію дій окремих держав у справі вакцинації.

Усі звернули увагу на слова голови ВООЗ: «Ця пандемія не буде останньою».

 За підсумками травневого саміту було прийнято «Римську декларацію». У ній сформульовано 16 принципів, які мають служити «орієнтиром для нинішньої та майбутньої діяльності в галузі глобальної охорони здоров'я». Між рядками документа читається: ВООЗ має з організації медичного профілю перетворитися на фінансово-медичну організацію, на центр «ефективної» координації дій держав, які мають виконувати команди ВООЗ.

На травневому саміті у Римі учасники домовилися також про створення Спільної цільової групи з фінансів та охорони здоров'я. Це – домовленість про координацію між міністрами фінансів та охорони здоров'я G20.

За кілька днів у Женеві відбулася 74-та щорічна сесія Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я (ВАЗ). Глава ВООЗ знову лякав усіх тим, що на світ насувається якась страшна пандемія, в порівнянні з якою ковід виглядає майже невинним. Закликав до мобілізації перед майбутніми погрозами і сказав, що ВООЗ з такими викликами не впорається без додаткових фінансових ресурсів і додаткових повноважень. Мовляв, уроки нинішньої пандемії показують, що деякі країни, на жаль, сприймають часом вказівки ВООЗ як рекомендації, які не є обов'язковими до виконання.

На зустрічі закликали до того, щоб розпочати підготовку міжнародної угоди, яка передбачає посилення ВООЗ шляхом передачі їй частини повноважень з національно-державного рівня. І було прийнято рішення про проведення наприкінці листопада – на початку грудня цього року спеціальної сесії ВООЗ, на якій конкретно обговорюватиметься проект такої міжнародної угоди.

Наприкінці жовтня у Римі проходив саміт G20. Йому передувала зустріч міністрів фінансів та охорони здоров'я «двадцятки». Розмова на зустрічі йшла переважно про вакцинацію. Було запропоновано цільові орієнтири: до кінця поточного року повну вакцинацію мають пройти не менше 40% населення планети, до середини 2022 року – не менше 70%.

На тій зустрічі дали зрозуміти, що підготовка проекту багатостороннього договору з питань світової охорони здоров'я вже ведеться, що час не чекає і угода має бути підписана і набуде чинності наступного саміту G-20 на Балі (Індонезія).

У виступі Гебрейуса на цій зустрічі всіх вразили його слова про те, що на Землі має з'явитися ще один вірус, набагато страшніший за ковід. Глава ВООЗ навіть кілька разів згадував, як звати страшного «звіра»: вірус Марбург, який живе десь в Африці.

На саміті G-20 у Римі 30-31 жовтня також говорили про необхідність реформування ВООЗ та підписання угоди з питань всесвітньої охорони здоров'я. Глава ВООЗ на цьому саміті виступав двічі.

У першому виступі він окреслив п'ять основних завдань світової охорони здоров'я. Їхнє виконання передбачає наявність двох умов: 1) мобілізацію додаткових фінансових ресурсів; 2) надання ВООЗ додаткових повноважень.

У заключній частині виступу голова ВООЗ сказав: «Прийміть нову міжнародну угоду чи договір та забезпечте зміцнення ВООЗ». У другому виступі він знову повторив, що необхідно «прийняття міжнародного договору чи угоди щодо забезпечення готовності до пандемій та вжиття заходів реагування».

Якщо все називати своїми іменами, йдеться про те, щоб остаточно перетворити ВООЗ на орган наднаціонального управління.

ВООЗ створювалася як спеціалізований орган ООН. Подібно до багатьох інших спеціалізованих органів ООН вона повинна керуватися державами-членами, які здійснюють щорічні внески для фінансування організації. Саме так фінансувалася ВООЗ приблизно до кінця ХХ ст.

Останні два десятиліття дедалі більшу роль у її фінансуванні стали грати інші джерела («інші донори»).

Ось частки найбільших «інших донорів» у бюджеті ВООЗ на 2020-2021 роки. (%): Фонд Гейтсів – 10,47; GAVI Alliance – 5,76; World Bank – 2,57; COVID-19 Solidarity Fund – 1,67; Rotary International – 2,42. Є й дрібніші недержавні донори. Наприклад, Bloomberg Family Foundation (0,38%), Rockefeller Foundation (0,10%) та ін. Слід мати на увазі, що альянс GAVI – дітище Білла Гейтса. Фонд Білла та Мелінди Гейтсов та GAVI – єдине ціле, на них припадає понад 16% грошових вливань у ВООЗ, їх голос є вирішальним щодо пріоритетів діяльності ВООЗ.

Важливо, що деякі держави фінансують ВООЗ в обсягах, які значно перевищують офіційно встановлені внески. Так, США робили внески, які у два рази, а то й утричі, перевищували встановлену ним норму. А хто платить, той замовляє музику.

Залежність ВООЗ від «альтернативних донорів» ще більше збільшилася після того, коли навесні 2020 року розпочалася так звана пандемія ковіда та створили Фонд ВООЗ (WHO Foundation).

Призначення Фонду ВООЗ полягає в тому, щоб збирати кошти по всьому світу та передавати їх у вигляді грантів кому? Так, ВООЗ або іншим організаціям, що діють у рамках пріоритетів ВООЗ та спільно з ВООЗ.

Залишився один крок – зробити так, щоб ВООЗ почала повністю контролювати держави-члени, остаточно ставши наднаціональним інститутом. У цьому сенс договору, який розглядатиметься на спеціальній сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я, що відкривається наприкінці листопада. Якщо реформу ВООЗ проведуть, вона стане моделлю для інших наднаціональних відомств, які становлять світовий уряд.

Наші інтереси: 

Розуміти, що відбувається насправді, чому останні півтора року усі так сильно "дбають" про наше здоров'я. Нагадаю, у 2009 році "лютував" свинячий грип. Була проведена масштабна кампанія вакцинації в Європі, щоб припинити "пандемію". І що з цього вийшло: Паніка від свинячого грипу 2009 року: реконструкція масової істерії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Макрон - дебіл. Ви тільки подивіться на цю фотку

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Макрон - дебіл. Ви тільки подивіться на цю фотку

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Дуже подібний на психопата. Перевірити б його на МРТ або на адреналін.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Бард Рой.
0
Ще не підтримано

А ще краще - на ґільотину.

Хай буде!