Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Величезний успіх дипломатії Дональда Трампа – «Die Welt» (Німеччина)

Усі отримали те, що хотіли, - Трамп зміг домовитися і з китайцями, і з європейцями. Американського президента можна не любити, але він справді досягає того, чого прагне.

181212-trump-g20-summit-argentina.jpg

До́нальд Джон Трамп (англ. Donald John Trump) на саміті G-20 в Аргентині
До́нальд Джон Трамп (англ. Donald John Trump) на саміті G-20 в Аргентині

Спочатку він примусив Канаду та Мексику підписати нову угоду, а потім домігся перемир’я зі своїм супротивником Китаєм – пише Штефан Бетельсбахер (Stefan Beutelsbacher) в німецькій газеті Die Welt.

Словом, з першого січня ніхто не буде вводити додаткові штрафні мита і переговори між країнами продовжаться. Медіа в Піднебесній подають це як перемогу. Китайський і американський лідери зустрілися вперше в цьому році. При тому, що напруження між країнами було значним.

Але важливим є те, що Трамп зміг домовитися і з європейцями. Мова йде про відміну раніше запланованих мит на авто. В цілому треба бути чесними, що американському президенту вдається домовлятися на своїх умовах.

Він справедливо вважає, що ця зустріч «Великої Двадцятки» є його великим успіхом. І якщо раніше багато країн, особливо крупних американських партнерів, критикували його за протекціонізм, то в заключному комюніке про це нема ані слова. Зрозуміло, бо всі отримали те, що хотіли.

Але й це ще не все. Адже Трамп підписав також і нову торговельну угоду з Канадою та Мексикою. Він охарактеризував її як "набагато кращу за НАФТА" (Північноамериканська угода про вільну торгівлю). 

Американський президент поводив себе надзвичайно жорстко протягом останніх 18 місяців. Він погрожував припинити вільну торгівлю з Канадою та Мексикою. Він нещадно критикував Трюдо на зустрічі «Великої Сімки». Він не збирався робити винятків для ввозу сталі та алюмінію. І після цього всього на саміті в Аргентині Трамп та Трюдо приязно посміхаються, сидячи за одним столом та підписуючи угоду. 

Тому виходить так, що американського президента можна не любити, але він отримує те, що хоче.

Наші інтереси: 

Менеджер вищого ґатунку!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи