Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Європі з’явився перший повністю придатний для життя будинок, цілком надрукований на 3D-принтері

На виставці Salone del Mobile, яка нещодавно пройшла в Мілані, продемонстрували перший в Євросоюзі будинок, створений методом тривимірного друку, який реально придатний для життя.

Нехай це і прототип, але він являє собою завершену споруду «під ключ», де залишається лише розставити меблі і інші елементи інтер’єру — і можна святкувати новосілля. Проект називається «3D Housing 05» і він покликаний продемонструвати переваги 3D-друку при малосерійній забудові.

Автори проекту знайшли компроміс, вони не стали доручати всі роботи роботам, але і людська праця при будівництві такого житла мінімізована. Фактично, робота людей зводиться до фінальної обробки приміщень і монтажу комунікацій, а ось фундамент, стіни і стелю друкує будівельний робот. Його сконструювала компанія CyBe Construction – маніпулятор з соплом для подачі цементної суміші на рухомому шасі.

Ціна робота $432 000 і окупність забезпечується лише за рахунок масової експлуатації, тому його проектували для друку будівель довільної архітектури, щоб міг вибудувати скільки завгодно будинків не вище одного поверха, зате будь-якої площі. На виставці представлена будівля на 100 кв. м., де є спальня, вітальня, кухня, їдальня і простора ванна кімната.

Додатковий бонус – робот може надрукувати елементи ландшафтного дизайну, створити імітацію плитки на терасі або інший візерунок. Виглядає все дуже симпатично, не в останню чергу за рахунок дрібних штрихів, типу квітів у горщиках, але за кадром залишилося питання: яка ціна такого будиночка? Втім, до появи масових, а не експериментальних, надрукованих будинків це не так вже й важливо.

 

 

 

Наші інтереси: 

Великий перехід до постіндустріальної цивілізації.

В тему: 
Плогінг шириться світом: набирає популярності новий вид спорту – пробіжка з прибиранням сміттяВід мрії про Націю золотих комірців до Вільної Української держави Золотої ериПрофесії постіндустріального суспільства. Рерайтер, веб-райтер, копірайтер: визначаємось із термінамиПостіндустріальне суспільство, або Яку державу ми будуємоДо тотальної прозорості постіндустріального суспільства: кому буде добре, а кому погано?Індастріал, ультраіндастріал, постіндастріал – що це таке?Харчування постіндустріального суспільства: більше природності, менше штучностіРасове питання в постіндустріальному суспільстві: нова політкоректність Постіндустріальний вітер волі, або Як звільнити дітей з індустріальної кліткиУ постіндустріальному суспільстві зміняться поняття «робота» і «відпочинок» - політолог Катерина Шульман
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи