Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

У США вважають, що генсек ООН Антоніу Гутерреш діє в інтересах Росії

Категорія:

Він "йде на поводу у Кремля" та покращує російський експорт. США критикують Антоніу Гутерріша за надмірну зговірливість із Кремлем під час переговорів щодо зернової угоди. Витік "секретних доповідей" Пентагону має приватні розмови між Гутеррешем та його заступником, зокрема, вони обговорюють продовження Чорноморської зернової угоди.

19092601.jpg

Антоніу Гутерріш / REUTERS

Представники адміністрації Джо Байдена у документах зазначають "зайву прихильність" генсека до Росії та фіксують його зусилля щодо "покращення експортних можливостей Москви", пише Euronews.

Як зауважує канал, в опублікованих документах також йдеться про те, що підхід Гутерреша стосовно залучення до зернової угоди російських підсанкційних осіб та компаній підриває ширші зусилля щодо притягнення Росії до відповідальності за її дії в Україні.

BBC наводить реакцію одного з неназваних джерел в ООН, на думку якого, організація робила "все можливе, щоб знизити світові ціни на продовольство" та "пом'якшити наслідки війни" для найбідніших.

Серед інших файлів, які почали спливати в інтернеті з початку березня, – фронтові карти, оцінки втрат сторін у боях за Бахмут, календар постачання військової техніки ЗСУ, а також інформація про присутність західного спецзагону в Україні чи ймовірні спроби ПВК "Вагнер" отримати турецьку зброю.

Пентагон і Мін'юст США розслідують можливий витік, при цьому в американському військовому відомстві наголошують, що публікації можуть загрожувати національній безпеці та підживлювати фейки.

Нагадаємо, 6 квітня 2023 року The New York Times повідомила про злив секретних документів США, зокрема, щодо України. 11 квітня у Міноборони Великої Британії сказали, що у витоку документів є "серйозний рівень неточностей". Представник президента у ВР Федір Веніславський висловив сумнів, що Володимира Зеленського можуть прослуховувати спецслужби США, як про це йдеться в зливі.

За даними Washington Post,  за масовим витоком стоїть молодий чоловік, який працює на одній із військових баз. Протягом року він ділився секретними оборонними документами із групою з 20 підлітків-геймерів на сервері Discord.

Наші інтереси: 

Ми ще рік тому писали про бездіяльність ООН як організації, яка не виконує поставлених задач, заради яких вона була створена, а перетворилася на комерційну організацію під легендою боротьби з голодом для країн Африки. Для України за цей рік війни ООН не зробила того, що від неї очікувалося. ООН і Червоний Хрест отримують мільярдні бюджети на своє існування, але вони прикривають злочини держави-агресора. Розуміємо, що ООН має бути або перезаснованою на нових засадах, або заміненою іншою організацією.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Валерій Зміївський.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Антоніу Гутерріш - типовий корумпований політик, яким вже не місце у таких організаціях, як ООН....

Коментарі

Зображення користувача Валерій Зміївський.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Антоніу Гутерріш - типовий корумпований політик, яким вже не місце у таких організаціях, як ООН....