Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ООН стурбована, що Сомалі залежить від імпорту пшениці з України та Росії і хоче «покласти край цій чортовій війні»

Категорія:

У десятках країн є ризик протестів, заворушень та політичного насильства цього року, оскільки ціни на харчові продукти зростають у всьому світі, – попередив глава відділу продовольчої допомоги ООН.

220618davidbeasley-2.jpg

David Beasley/ Фото: Anadolu Agency
David Beasley/ Фото: Anadolu Agency

Виступаючи 16 червня у столиці Ефіопії Аддіс-Абебі, Девід Бізлі, директор Всесвітньої продовольчої програми ООН (ВПП), сказав, що світ зіткнувся зі «страшною» нестачею, яка може дестабілізувати країни, що залежать від експорту пшениці з України та Росії, пише The Guardian.

«Ще до Української кризи* ми зіткнулися з безпрецедентною глобальною продовольчою кризою через Covid та підвищення цін на паливо», – сказав Бізлі. – «Тоді ми думали, що гірше бути не може, але ця війна була руйнівною».

Україна щороку вирощує достатньо їжі, щоб прогодувати 400 мільйонів людей. Вона виробляє 42% світової соняшникової олії, 16% кукурудзи та 9% пшениці. Сомалі залежить від України та Росії у всьому своєму імпорті пшениці, тоді як Єгипет отримує 80% зерна з двох країн.

ВПП отримує 40% пшениці з України для своїх програм екстреної продовольчої допомоги. Біслі сказав, що кількість людей, які страждають від «хронічного голоду», зросла з 650 мільйонів до 810 мільйонів у останні п'ять років.

«Це дуже, дуже страшний час», – сказав Бізлі. – «На нас чекає пекло на землі, якщо ми не відреагуємо негайно. Найкраще, що ми можемо зробити зараз, – це припинити цю прокляту війну в Росії та Україні та відкрити порт». ("The best thing we can do right now is end that damn war in Russia and Ukraine and get the port open").

*Виділення в тексті моє. Вони називають повномасштабну війну Росії проти України з усіма наслідками, якими вони наразі стурбовані (блокування портів, викрадення агресором української продукції, etc) "українською кризою".

Наші інтереси: 

Розуміти, що ООН дивиться на війну в Україні лише як на проблему, що заважає постачанню харчів голодній Африці. Цей чиновник ООН навіть не розуміє, що війна йде на території України. А він каже: "war in Russia and Ukraine". Ці паразитичні міжнародні структури потрібно ліквідовувати.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи