Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 60
  • Переглядів: 62

Турецькі компанії готові інвестувати в Україну, не чекаючи закінчення війни, – Мінекономіки

Категорія:

Світ:

Турецькі компанії цікавить не тільки високотехнологічний сектор та оборонна промисловість, які високими темпами розвиваються під час війни, а й співробітництво у сфері легкої промисловості та виробництва модних речей.

24013103.jpg

Юлій Свириденко та Олександр Камишін (ліворуч) зутрілися з турецькими підприємцями

Про це йшла мова під час зустрічі першого віцепрем’єр-міністра України та міністра економіки України Юлії Свириденко із технічним директором та співвласником компанії «Baykar Defence» Сальчуком Байрактаром та Президентом Компанії «Trendyol Group» Четіном Чагаляном, повідомляє Міністерство економіки України.

"Ми вдячні за підтримку та внесок, який надає Туреччина у найважчий для України період, особливо турецькій компанії Baykar, яка виробляє бойові безпілотники Bayraktar. Сьогодні наші пріоритети – залучення інвестицій в Україну для зміцнення обороноздатності країни як в умовах воєнного стану, так і післявоєнного відновлення, що сприятиме економічній діяльності України та сприятиме відбудові та відновленню нашої держави.

Перш за все, для України важливі іноземні інвестиції у високотехнологічний сектор та оборонну промисловість. Але не треба забувати й про інші галузі. Адже українські виробники мають збільшувати виробництво та експортний потенціал, щоб виходити на нові ринки", – наголосила Юлія Свириденко.

Під час розмови сторони обговорили хід будівництва заводу з виробництва безпілотників компанії «Baykar Defence» в Україні та перспективи їх виробництва та експорту з використання українських двигунів.

Але не тільки про виробництво військової продукції говорили на зустрічі. Турецька компанія «Trendyol Group» (контролюється китайською компанією Alibaba Group), яка є маркетплейсом, що працює в багатьох країнах ЄС, Туреччині та на Близькому Сході, і  спеціалізується у сфері моди та роздрібної торгівлі, планує найближчим часом вийти на український ринок.

Така співпраця має стати взаємовигідною, як для турецького аналогу Amazon, який отримає можливість реалізовувати товари в Україні, так і для українських виробників, які зможуть скористатись можливостями популярного маркетплейсу і продавати свої товари на експорт в інші країни.

"Українська індустрія моди добре розвивається навіть попри війну. Для нас дуже важливо надати можливість вітчизняним виробникам і брендам отримати можливості доступу до нових ринків, щоб вони змогли експортувати свою продукцію у ще більшу кількість країн. Тому ми вітаємо майбутню співпрацю турецького та українського бізнесу. Загалом нас цікавить доступ якомога більшої кількості українських компаній на глобальний ринок", – резюмувала Юлія Свириденко.

Нагадаємо, в грудні минулого року відома компанія Nestlé оголосила про те, що інвестує майже $40 млн у нове виробництво на Волині.

Наші інтереси: 

Співпраця з Туреччиною може бути корисна для України, інвестиції також важливі. Потрібно серйозно займатися розвитком економіки України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи