Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 10
  • Переглядів: 11

Треба почати війну проти кричущої корупції, соціальної несправедливості та бюрократії – Геннадій Друзенко

Категорія:

Ключ до перемоги на фронті наразі лежить в радикальних реформах у тилу. Зеленському треба нарешті зрозуміти, що без радикальних змін всередині країни, він змушений буде домовлятися з Путіним. На часі зняти камуфляж і відкривати другий фронт – фронт радикальних реформ всередині країни. 

20040603.jpg

Геннадій Друзенко

11 листопада 2022 року Українські війська звільнили Херсон. Після цього характер російсько-української війни радикально змінився. Війна забуксувала. Кожна зі сторін буквально вигризає одна в одної квадратні кілометри території, перетворюючи в суцільні руїни міста та села на лінії розмежування, пише у своєму дописі на Фейсбук Геннадій Друзенко.

Він зазначає, що війна забуксувала у кривавій мʼясорубці. Ба більше, психологічно для значної частини українців вона перемістилась кудись далеко. Так, більшість з нас досі активно донатить, волонтерить, вірить в ЗСУ, але черги до військкоматів залишились у далекому минулому. Всі, хто прагнув воювати, давно на війні, на небі чи в госпіталях.

Так само пробуксовує міжнародна підтримка України. Нам наче дають зброю, яку ми просимо, але дають так, аби ми не програли, – для перемоги її явно бракує. Все більше бракує мотивованих бійців, які вміють цією зброєю користатися та прагнуть узяти її в руки.

Листопадове число журналу Time вийшло з підзаголовком-анонсом головної статті на обкладинці: "Самотня боротьба Володимира Зеленського". Цей заголовок пояснює інший: "Минуло близько двох років. Росія все ще контролює пʼяту частину української території. Десятки тисяч загинули. Глобальна підтримка війни скорочується".

Нам дуже хочеться вірити, що ми виграємо війну. І ця віра конче потрібна, аби цю війну не програти. Але віри в ЗСУ наразі вже замало. Або країна справді почне ставати на військові рейки з усіма лихами та тяготами великої війни, коли війна знову стає всенародною, як на початках, або ми маємо прийняти перспективу перемовин. Бо ніхто не любить довгих воєн. Політикам треба продавати своїм виборцям видимі успіхи, а не безкінечну боротьбу за цінності та ідеали.

Зеленському треба нарешті зрозуміти, що без радикальних змін всередині країни, він змушений буде домовлятися з путіним. І це буде його політична смерть. А для цього він має усвідомити, що час коли він усім подобався і був національним та глобальним героєм, минув. На часі зняти камуфляж і відкривати другий фронт – фронт радикальних реформ – всередині країни.

Автор допису зазначає, що винесена у заголовок статті в TIME цитата Президента: "Ніхто не вірить в нашу перемогу, як я вірю! Ніхто!", має стати холодним душем для нього. Його акторські таланти більше не зачаровують світ. Його ораторське мистецтво втратило свої чари. Чим довше буксуватиме війна у кривавій м'ясорубці, тим менш охоче допомагатимуть нам друзі та партнери.

А це значить, що прийшов час робити ставку на внутрішні ресурси. Прийшов час продемонструвати своїм співгромадянам, що Президент готовий почати війну на внутрішньому фронті, фронті радикальних реформ. Війну проти кричущої корупції, соціальної несправедливості, вбивчої бюрократії та буйної реінкарнації радянщини в усіх сферах життя. Ключ до перемоги на фронті наразі лежить в радикальних реформах у тилу. Бо посадити Борисова чи звільнити Резнікова – то гарне шоу. Яке тільки збільшило корупційну ренту "за ризики".

Поламати систему та створити нову – справжній виклик для справжнього лідера. Без цього рано чи пізно Зеленському прийдеться бодай для себе визнати, що ми не надто відрізняємось від росіян. А визнавши це, сідати домовлятися з путіним про умови миру. Що для Зеленського однозначно є політичним самогубством.

Але для радикальних реформ всередині країни Президенту потрібна радикально інша команда, аніж та, з якою йому комфортно працювати та з якою він пройшов 20 місяців війни. І це для нього – найбільший виклик і найбільше випробування. Бо вірність, зухвалість і навіть креативність аж ніяк не гарантують системність, глибину та доброчесність. Для радикальних реформ йому потрібні соратники, які мріють про згадку в підручниках історії, а не про маєток в Конча-Заспі. А таких наразі навколо Зеленського не густо...

Вистояти – не значить перемогти. Наразі очевидно: харизми Зеленського бракує, аби тримати в тонусі наших друзів та партнерів. Її бракує, аби робити дива на фронті. Її бракує, аби реформувати країну. Час харизми минув – потрібні радикальні реформи!

В мене немає жодних сумнівів, що Зеленський одержимий бажанням перемогти путінську росію. Але увійти в історію президентом-переможцем він зможе тільки ставши президентом-реформатором. А з цим у нього, на жаль, великі проблеми...

Наші інтереси: 

Аналізуємо політичну ситуацію, що склалася. Розуміємо, що наразі Україна увійшла в певний глухий кут. Союзники України вже "охололи" беззастережно підтримувати Україну у її війні з РФ, особливо, коли бачать, що чиновництво в Міноборони, на митниці, у військкоматах попри війну досі краде, що корупція нікуди не поділася. Бюджет України наповнюється американськими грішми для підтримання бюджетників та чиновників. А в цей час чиновники призначають собі захмарні зарплати та безсоромно й неефективно використовують державний бюджет. Тепер, коли дві третини українського держбюджету буде складатися з грошей Заходу, американці мають право  запитати нашу правлячу верхівку про те, що вони зробили за ці 20 місяців війни. Чому дрони та автівки воїнам досі купляє народ, скидаючись ледь не останніми грошима, а не Міноборони? Чому не створено заводів з виробництва зброї, яка могла б завдавати ударів по території ворога? Чому оборонні заводи під час війни, які існують, тероризують чиновники Державної аудиторської служби?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Світ Зелений.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Про це думають , говорять і інші інтелектуали. Пропоную спочатку розібратись з якістю експертів, бо проблеми кричущі, їх багато і тут вирішувати все підряд не вийде, бо або надірвемось, або влаштуємо бійню зразка початку 20-го століття.
Один мій знайомий десь 10 - 15 років тому казав що чиновники це не еліта.

Нам потрібно до влади приводити не говорунів а діячів. І тут нам знадобиться досвід Сковороди.

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Слід зрозуміти, що головним в спілці Зеленський-Єрмак, є саме Єрмак. Розмір зарплатні на це натякає. Як і повноваження, хоч і цілком антиконституційні. Я маю на увазі те, що в Єрмака вже і зарплатня, і владні повноваження є набагато більшими, аніж у Зеленського.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Світ Зелений.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Про це думають , говорять і інші інтелектуали. Пропоную спочатку розібратись з якістю експертів, бо проблеми кричущі, їх багато і тут вирішувати все підряд не вийде, бо або надірвемось, або влаштуємо бійню зразка початку 20-го століття.
Один мій знайомий десь 10 - 15 років тому казав що чиновники це не еліта.

Нам потрібно до влади приводити не говорунів а діячів. І тут нам знадобиться досвід Сковороди.

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.