Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Спрощено оподаткування спадщини. Президент підписав зміни до Податкового кодексу

Президент України  підписав Закон України №1910-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування спадщини", яким спрощується оформлення спадщини для найближчих родичів спадкодавця. Документ ухвалений Верховною Радою у другому читанні та в цілому 278 голосами 23 лютого цього року.

petroporoshenko.jpeg

Петро Порошенко

Законом звільняються від оподаткування податком на доходи фізичних осіб вартості спадщини, яку від спадкодавця одержують члени його сім'ї другого ступеня споріднення: рідні брати та сестри, баба, дід та онуки.

До цього часу чинним Податковим кодексом передбачалося звільнення від оподаткування членів родини спадкодавця лише першої лінії споріднення.

Крім того, спадкоємці першого і другого ступенів також звільняються від необхідності проведення оцінки успадкованих об'єктів спадщини для цілей оподаткування.

При цьому для всіх інших спадкоємців податок залишається у розмірі 5%.

Закон набуває чинності з наступного дня після його опублікування та застосовується до доходів у вигляді спадщини/дарунка, отриманих починаючи з 1 січня 2017 року.

Наші інтереси: 

Справедливо.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи