Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Союз Цивільна зброя

14 грудня 2002 р. у Москві відбувся Установчий з’їзд Міжрегіонального політичного громадського об'єднання «ЦИВІЛЬНА ЗБРОЯ» (скорочена назва: «Союз Цивільна зброя». Назва організації англійською мовою - Civic Arms Union).
Голова оргкомітету з’їзду А. В. Василевський заявив, що першочерговими завданнями «Союзу ЦЗ» є право громадян на носіння і володіння короткоствольною зброєю і право на застосування зброї не тільки для захисту особи, але і для захисту майна громадян. Він відзначив необхідність боротьби з міфами навколо зброї, особливо з міфом про те, що зброя в руках перетворює чесних громадян на кровожерливих монстрів.

Іронічно описавши картинку з трилера, в якій чоловік від пильного погляду на рушницю перетворюється в монстра, він запропонував приділяти більше уваги фактам. Вони такі: серед 3,5 млн легальних власників довгоствольної зброї в Росії правопорушення, пов’язані зі зброєю, реєструються приблизно у 0,2%. При цьому в переважній більшості випадків йдеться про порушення правил зберігання і правил полювання. Уявлення про те, що законослухняні громадяни, отримавши у своє розпорядження короткоствольну зброю, негайно почнуть стріляти один одного, просто безглузді. Візьміть приклади позитивного впливу на насильницьку злочинність надання загального права на носіння короткоствольної зброї в Естонії, Молдові, у тих штатах США, де його раніше не було.

Експерт Комітету Державної Думи РФ з безпеки, співголова секції «Права людини» Консультативної ради з неурядових організаціях при ДД ФЗ РФ Полозов В. П. відзначив, що на даний момент до розгляду в ДД не надійшло жодного законопроекту, що мав би стосунок до права громадян на носіння короткоствольної зброї. Ситуація, що склалася, не зміниться, якщо не буде почуто голосу громадян, які підтримують запропоновані зміни. Офіційна статистика, що фіксує наявність більш 6 млн. одиниць цивільної газової та вогнепальної зброї, не здатна відповісти на головне запитання - який відсоток злочинів з використанням легальної вогнепальної зброї відбувається з цивільною зброєю, а який - з використанням службової чи зброї, що належить юридичним особам. Нещасних випадків зі зброєю відбувається не більше 400 на рік, у той час як на дорогах щорічно гинуть десятки тисяч, не рахуючи тих, хто отримує поранення. Виступаючи проти надання права на носіння зброї, МВС наводить тільки докази про якийсь загадковий «російський менталітет», не надаючи переконливих статистичних даних, і навіть розглядає проект вилучення у громадян УСІЄЇ мисливської зброї!

Голова Московського Антифашистського центру Е.В. Прошечкін відзначив, що тоталітарні держави відрізняються, з одного боку, високим ступенем озброєння державного апарату, а з іншого боку - особливо запеклою боротьбою з правом на озброєння громадян. Наша держава, почасти по інерції, а почасти в силу переважаючих в органах правопорядку переконань, продовжує цю боротьбу. Озброєння громадян буде сприяти боротьбі зі злочинністю - і, зокрема, буде сприяти подоланню конфлікту з іншими європейськими країнами у питанні скасування смертної кари.

Колишній начальник ГУВС, керівник Центру ліберально-консервативної політики м. Москви Аркадій Мурашов повідомив, що післявоєнний спалах злочинності було приборкано у значній мірі тому, що наприкінці 40-х років у руках ветеранів, що повернулися з фронту, ще було досить багато невилученої зброї. Під сміх залу А. Н. Мурашов відзначив, що ніхто не закликає чомусь вилучити найбільш розповсюджену на сьогодні зброю побутової злочинності - кухонний ніж! Руйнування стереотипів і міфів навколо зброї є головним завданням створеного Об’єднання.

Голова директорів «КАЗКАМу» Г. П. Мамонтов пообіцяв підтримку у випадку організації всенародного референдуму.

Д. Ф. Родіонов, регіональний координатор в Удмуртії, відзначив, що прихильників вільного продажу зброї багато: «Цілі категорії громадян є нашими прихильниками. Наприклад, лікарі «швидкої допомоги», у тому числі й жінки. Нам потрібно працювати і контактувати з тими, хто «ЗА». Вони є, тільки вони поки що не знають про наше існування».

Ведучий А. В. Василевський підкреслив, що головне - питання про включення в список законодавчих ініціатив Організації внесення доповнення до статті 45 Конституції Російської Федерації, яка прямо гарантує право громадян Росії на володіння зброєю.

Під час обговорення цього питання В. П. Полозов роз'яснив, що будь-який закон вимагає підзаконної нормативної бази з його застосування, і підзаконні акти можуть призвести практично до повної нейтралізації якого-небудь права. За відсутності конституційного права опротестовувати підзаконні акти набагато важче. В той же час очевидно, що формулювання до референдуму по Конституції буде випрацьовуватися ще довго, і референдум поки що не можна проводити.

А.В. Василевський відзначив, що за реалізацію конституційних прав можна боротися і за нинішньої Конституції, створювати судовий прецедент для подання справи до Конституційного Суду.

Після дискусії про можливість опротестовувати конституційність накладених діючим Законом «Про зброю» обмежень ведучий поставив на голосування пункт Програми про внесення змін до Конституції. З'їзд прийняв рішення про збереження даного пункту.

Отже, організація, що буде боротися за наше право безбоязно дихати, маючи можливість ефективно захищати своє життя і гідність, створена. Це - початок шляху, що ми пройдемо, і обов'язково дрсягнемо перемоги над застарілими уявленнями про права людини у застарілих структурах нашої печерної міліції і лицемірної бюрократії.

Настав час опротестувати конституційність законодавства про зброю і вимагати застосування до держави положення статті КК РФ «Про залишення в небезпеці».

«Рік торжествуючого диявола» і «Чорного коня» закінчується. У світі починається епоха «Розумного часу», час позитиву й порядку. Можливо, почнеться, і в Росії. Але - тільки за допомогою громадянської ініціативи - тобто нашої здатності захищати у важку хвилину не тільки Батьківщину, але й свою людську гідність.


В тему:

Зброя для генофонду

Більше зброї – менше злочинів

Селекція погрозою

Соціополіси як точки цивілізаційно-расового переходу


Арійська метацивілізація
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи