Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Скільки коштує марафет для російської армії?

Категорія:

Відбувається централізоване постачання до ЗС РФ спеціальних медичних препаратів з метою підвищення фізичного та морального стану військовослужбовців. Доведено факти отримання наркотичних препаратів військовими РФ від своїх старшин, фельдшерів або санінспекторів рот безпосередньо перед бойовими діями. Також стало відомо про договори-постачання під грифом «секретно» між міністерством оборони РФ із фармакологічними компаніями напередодні російського вторгнення в Україну. Все це виглядає як сучасні «наркомівські чи путінські стограми» у російсько-українській війні.

Російські ЗМІ активно розповсюджують фейкові новини про неймовірні знахідки в Україні. Одним із таких фейків є новина про «знайдені бойові наркотики» в Україні. Водночас ані фото, ані відео з «бойовими» наркотиками російські пропагандисти не опублікували. Зокрема, на прокремлівському сайті заявили, що знайшли «шприци, колби, порошки, препарати, цілий виробничий маленький комплекс».

Nowiny Polskie у статті Ile kosztuje marafet dla armii rosyjskiej? спробували розібратися і почали з екскурсу до історії.

22 серпня 1941 р. державний комітет оборони СРСР прийняв постанову «Про введення горілки на постачання діючій Червоній армії».

Так у світову історію увійшли відомі «наркомівські сто грамів». Більшість фронтовиків були солідарні в тому, що горілка в бою, при значних фізичних та емоційних навантаженнях – це ліки проти найсильніших стресів. Цей історичний факт підтверджує радикальну з боку влади «мотиваційну заохочувальну роботу» стосовно власної армії. Часи минули, СРСР перестав існувати, але на місце тоталітарних вождів прийшли «офіційні правонаступники Союзу» від імені маріонеток путінського режиму. Проте чи змінився мотиваційний підхід уже нинішньої російської влади щодо «модернізованої та найсильнішої» російської армії?

24 лютого 2022 року цивілізована Європа зіткнулася з найбільшим викликом з часів Другої світової війни, коли російські війська вторглися в Україну та почали знищувати все на своєму шляху.

Почалася найкривавіша війна у XXI столітті, яка вже принесла за собою тисячі жертв серед мирного населення та нищівні руйнування української інфраструктури. Майже всі країни світу різко засудили агресивні дії РФ і запровадили проти неї досі не бачені у світовій історії санкції. Однак цивілізований світ здригнувся ще більше після того, як стали відомі факти масових вбивств цивільного населення в містах Буча, Бородянка, Гостомель та Ірпінь Київської області, що супроводжувалося викраденнями, тортурами, зґвалтуваннями, зокрема, дітей, та мародерством військами РФ.

Багато українських та світових експертів-психіатрів почали розбиратися в причинах звірств російських окупантів стосовно мирного населення. На їхню думку, людська поведінка під час війни змінюється через певні емоційні та фізичні навантаження. Проте обставини скоєння зазначених військових злочинів свідчать про надмірну, необґрунтовану жорстокість російських військових. При цьому, на думку експертів, це не пов'язано з переживаннями війни, а найімовірніше є наслідком вживання наркотичних засобів.

З початку війни військові експерти звертають увагу на низькому морально-психологічному стані особового складу ЗС РФ, який демонструє тенденцію до погіршення через значні втрати російської армії в живій силі. При цьому українські захисники неодноразово повідомляли про незрозумілу поведінку російських загарбників, що супроводжувалася їх неадекватними діями.

Найчастіше впадали в око випадки, коли, отримавши важкі (часто не сумісні з життям) поранення, російські військові продовжували рух на українські позиції навіть без зброї в руках. За словами свідків таких випадків, створювалося враження їхньої психічної/наркотичної зазомбованості.

За зовнішніми ознаками російські окупанти мали неприродний зовнішній вигляд та поведінку, зокрема, військовослужбовці ЗСУ відзначали у них почервоніння очей, надмірно розширені зіниці, постійні незрозумілі крики, бурмотіння та стогін, а також хаотичні рухи. Після взяття деяких військових РФ у полон, їхня поведінка залишалася неадекватною ще протягом кількох годин. Вони продовжували кричати, стогнати, плакати, щільно стиснувши щелепи (зареєстровані випадки відкушування язика), а також імітували сексуальні рухи (у багатьох при цьому спостерігалася ерекція).

Окрім надмірної жорстокості російських окупантів у населених пунктах Київської області, очевидці злочинів також відзначали їхню неприродну збочену сексуальну активність. Так, відомо про численні випадки зґвалтувань жінок, дітей, людей похилого віку і навіть чоловіків з наступними кривавими розправами над ними. На особливу увагу заслуговує той факт, що на знищених позиціях російських військових неодноразово знаходили залишки не тільки алкогольних напоїв, а й ампул і таблеток різних психостимулюючих препаратів, таких як метамфетамін, амфетамін, мефедрон, бутират і т.д.

Вже багато українських та європейських медичних експертів довели, що більшість російських військових на постійній основі вживають наркотичні засоби стимулюючої дії, які в основному призводять до непередбачуваних страшних побічних наслідків, зокрема, збоченої сексуальної активності та незворотних змін психіки. Описані також випадки застосування амфетамінів, коли той, хто приймає цей препарат, не відчуває провини за свої злочини (Едвард Джон Мостін Боулбі – британський психолог, психіатр та психоаналітик).

І у зв'язку з цим виникає логічне питання: навіщо і як ці наркотичні речовини потрапляють до російських військових?

Ще у 2014 році багато російських та світових ЗМІ вивчали питання наркоманії у військових частинах РФ. Було виявлено рідкісні логістичні нарко-ланцюги, які призводили до кінцевого споживача – російського військовослужбовця. Також відомо про факти вживання наркотиків бойовиками ПВК «Вагнер», які виконували «військові місії» у Лівії, Сирії, Малі та інших країнах.

Враховуючи корумпованість військового керівництва країни-агресора та низький рівень забезпечення армії, можна зробити висновок, що наркозалежність у військах РФ – досить поширене явище.

Разом з тим, часи змінилися, а необхідність штучного підняття духу серед військ РФ вийшла на новий, страшний рівень. Зараз, попри великі втрати в живій силі та військовій техніці, а також низький морально-психологічний стан військовослужбовців РФ, влада продовжує запевняти, що так звана «спеціальна військова операція йде за планом». У цьому контексті постає логічне питання – що продовжує підтримувати впевненість кремлівського керівництва у можливості здобути перемогу у цій війні?

На це питання відповідають дані української та британської розвідок, що вказують на прямі ознаки централізованих поставок до ЗС РФ спеціальних медичних препаратів з метою підвищення фізичного та морального стану військовослужбовців. Доведено факти отримання перерахованих вище препаратів військовими РФ від своїх старшин, фельдшерів або санінспекторів рот безпосередньо перед бойовими діями. Також стало відомо про договори-постачання під грифом «секретно» між міністерством оборони РФ із фармакологічними компаніями напередодні російського вторгнення в Україну. Все це виглядає як сучасні «наркомівські чи путінські стограми» у російсько-українській війні.

І тепер стає цілком зрозуміло навіщо готувалися в Еквадорі 3,5 тонни кокаїну, що вдалося призупинити в естонському порту Мууга, коли вантаж прямував до Росії.

Тоталітарний режим Путіна вже не зупиняють ані західні санкції, що нищать економіку РФ, ані великі втрати на полях бою, які можуть зазнати репутаційних ризиків його автократії. У його «вигаданому світі», в якому він постає «збирачем російських земель», не може бути провалів у військових, політичних та популістських сферах. Питання морального та фізичного стану російських військ цікавлять його лише у контексті часу, який він відводить на завоювання міфічної «перемоги» над Україною та НАТО чи, можливо, над усією галактикою.

Наші інтереси: 

Ще й такий погляд на росіянську армію. Але психологи й психотерапевти не говорять, що в цій армії воюють в основному психопати і гопники.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Психопати не здатні ефективно воювати, вони можуть лише грабувати та принижувати. Тому їх в таких масштабах винищують.

Радіймо життю граючи!

Коментарі

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Психопати не здатні ефективно воювати, вони можуть лише грабувати та принижувати. Тому їх в таких масштабах винищують.

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Сірко Крутивус.
0
Ще не підтримано

Перепршую, але є огріхи перекладу "зареєстровані випадки відкушування мови"

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Дякую, виправила.

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Слід розлізнями наркотики та стимулятори. Стимулятори, на відміну від наркотиків, не викликають такої величезної залежності, як наркотики. Залежності як фізичної, та і психічної. Тому можливо припинити їхнє вживання відносно безболісно. Приблизно, як і вживання тютюну. Так, амфетамін та його похідні належать саме до стимуляторів. А, горілка та кокаїн - до наркотиків. Амфетамин (під назвою Первитин) дуже широко використовувався в військах Третього Райху, і, ще ширше - в Японії. В Японії амфетамин використовувався і на військових заводах.  А, ось армія РФ, за всіма ознаками, широко користується, водночас, і наркотиками, і стимуляторами. 

Якщо прагнеш чуда - створюй його!