Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Що робила Україна з 2014 року? Вже мали бути гори артилерійських боєприпасів

Категорія:

Генерал Годжес вважає, що Україна погано готувалася до великої війни. Для України важливо самостійно виробляти зброю. Країни-партнери будуть надалі постачати боєприпаси державі, однак Україна може самостійно займатися виробництвом артилерійських снарядів.

19112001.jpg

Бен Годжес (Frederick Benjamin "Ben" Hodges III). Фото: BELVPO.COM
Бен Годжес (Frederick Benjamin "Ben" Hodges III). Фото: BELVPO.COM

Про це екскомандувач військ США в Європі генерал-лейтенант у відставці Бен Годжес сказав в інтерв'ю "Голосу Америки".

Він впевнений, що ЗСУ не збираються знижувати темп, що продовжать тиснути на ворога. Він не має жодних сумнівів, що Росія робитиме те саме, що й минулої зими: атакуватиме енергомережу, аби зробити життя цивільних жалюгідним. Мета — підірвати готовність українського народу до спротиву. Тому засоби протиповітряної оборони мають бути першими у списку постачання зброї Україні.

Водночас Бен Годжес розкритикував дії України. Він зазначив, що з 2014 року в нашій державі вже мало б бути достатньо артилерійських боєприпасів. Він підкреслив, що зараз владі України варто зосередитися на виробництві власного озброєння.

"Я знаю, що деякі компанії, такі як Rheinmetall, BAE та кілька інших, заявили, що збираються виробляти певні речі в Україні. Але насправді треба звернути увагу ось на що. Давайте будемо чесними — що робила Україна з 2014 року? Уже мали бути гори артилерійських боєприпасів. Так, можна бути розчарованим, що Захід не надає більше. А що зробила Україна після 2014 року для збільшення власного виробництва боєприпасів? Україна десятиліттями була серцем оборонної промисловості Радянського Союзу. Тому я вважаю, що Україна має зробити все можливе, щоб збільшити виробництво", — заявив Годжес.

"Виробничі потужності — це віддзеркалення політичної волі. Артилерійські боєприпаси — це не машини, які автовиробник може просто виготовити й продати кому завгодно. У їхнє виробництво потрібно вкласти гроші, зробити замовлення на певну кількість тисяч, приміром, ракет. Сполучені Штати збільшили виробництво, думаю, в чотири рази, але цього все ще замало. І для збільшення потрібна політична воля", — додав генерал.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки наростили фінансування виробництва боєприпасів.

Рік тому ми писали, що Україна вироблятиме озброєння та техніку з шістьма країнами НАТО.

Наші інтереси: 

Слушний коментар американського військового. Через 20 місяців великої війни покладатися виключно на те, що західні партнери України просто дадуть зброю, виглядає дуже інфантильно.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи