Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Російські суди штрафують інтернет-платформи за «дискредитацію російської армії»

Категорія:

Російські суди штрафують міжнародні інтернет-платформи, якщо ті не видаляють матеріали, котрі «Роскомнадзор» вважає такими, що «дискредитують російську армію і дають неправдиву інформацію про конфлікт в Україні».

Росія живе у своїй інформаційній бульбашці й намагається всім її нав’язати. А тих, хто з цим не погоджується – тих карає. Я вже писав про те, як російські суди штрафують міжнародні інтернет-платформи, якщо ті не видаляють матеріали на вимогу Роскомнадзору.

Але не всі інтернет-фірми зрозуміли, що Росія буде і далі їх примушувати викривляти інформацію на догоду російській пропаганді.

От у четвер, що минув, російський суд наклав штрафи на компанію Apple і хост Вікіпедії за те, що вони не видалили матеріали, які Роскомнадзор вважає «неправдивими».

Як передає Інтерфакс, суддя оштрафував Фонд Wikimedia Foundation на 3 мільйони рублів (33 000 доларів США) за зберігання матеріалів на російськомовних сторінках Вікіпедії, які порушували закон проти дискредитації російської армії, та поширення неправдивої інформації про конфлікт в Україні.

Той самий суд вирішив, що компанія Apple винна в тому, що не видаляла подкасти та програми з такою інформацією, і оштрафував компанію на 400 000 рублів (4400 доларів).

Ясна річ, що такий штраф для компанії Apple – то комариний укус. Викликає подив інше. Це вже не перший штраф, який російська влада накладає на компанію Apple, проте компанія продовжує залишатися в Росії, в той час, як Росію залишили багато світових брендів, фондів, банків. Що ще має статися, щоб фірми зрозуміли, що треба уходити з російського ринку.

 

Наші інтереси: 

Треба знати, що відбувається за порєбріком.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи