Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 4

Російська мова в Україні - це шкідлива звичка

Категорія:

Світ:

"Переходжу на українську", — написав психолог і військовий експерт Олексій Арестович на сторінці у "Фейсбуку" 3 травня цьогоріч. Цей допис зібрав 4 тис. лайків із побажаннями успіху. Це нагадує ситуацію, коли говорять "перестаю палити", "зав'язую з алкоголем", "не буду матюкатися". Так людина відмовляється від шкідливої звички. Публічні заяви допомагають дотримати слова, не піддатися спокусі повернення до старого.

160607-arestovych.jpg

Олексій Арестович стає українцем

Причину переходу на українську Олексій Арестович пояснив 29 травня: "Помітили, що все більше людей відчувають відразу до колись милого серцю радянського кіно? Музики? Навіть мультиків? Ось так відходить СРСР. Шкода лише російськомовних — мова, за яку ви тримаєтеся, на цій землі втрачатиме свою здатність передавати важливі вам сенси. Дуже стрімко. ­Щодня".

Російськомисляча людина перестає розуміти, що відбувається в Україні. Адже українська — це не лише мова корінного народу. Вона відповідає енергетиці України, її ландшафту, флорі й фауні, землі та воді.

Але це — не єдина причина переходу наших співгромадян на українську. Гібридна війна Москви проти України на 90% має інформаційний характер. Підґрунтя цієї невидимої зброї — у просуванні російської мови. Відтак кожен, хто її застосовує, мимоволі є співучасником агресії. Тому не дивно, що до російськомовних діячів українці ставляться з підозрою. Таким важко заслужити народну довіру. Зрештою, усі терористи, проти яких ведеться АТО, — російськомовні.

Нещодавно в мережі поширили радіоперехоплення діалогу двох російських розвідників. Вони моніторили радіоефір на Донбасі. Розмовної української не розуміють. З усього підслуханого їхній розвідник допетрав тільки одне слово — "Горлівка". Тобто українська мова виступає природним шифром для захисту від чужинців. Говорити на "общепанятном" — це добровільно розкривати ворогу свої карти.

Арестович — не єдиний серед відомих людей у процесі переходу на українську мову. Нещодавно про це заявив одеський шоумен Олег Філімонов. Йому в навчанні допомагає дружина, яка добре володіє українською.

Треба, щоб кожен українець узяв "шефство" над одним російськомовним. Звісно, за його згодою. Тоді за кілька місяців нас стане удвічі більше.

Опубліковано в "Газеті по-українськи" 7 червня 2016 р. 

Наші інтереси: 

Наш внесок у перемогу в тотальній війні за віру і волю!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Вітаю Олексія із важливим у його житті рішенням.Думаю його життя зміниться у кращий бік.

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Вітаю Олексія із важливим у його житті рішенням.Думаю його життя зміниться у кращий бік.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Цитата:
Гібридна війна Москви проти України на 90% має інформаційний характер. Підґрунтя цієї невидимої зброї — у просуванні російської мови. Відтак кожен, хто її застосовує, мимоволі є співучасником агресії.

Цілком згідний!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!