Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Спостерігати за тим, як РФ пропонує свою версію миротворців на Донбасі, було цікаво, – Курт Волкер

Категорія:

Запропонований президентом РФ Володимиром Путіним план введення миротворців на Донбас не сприятиме вирішенню конфлікту. Про це заявив спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер, повідомляє УНІАН. 

За його словами, спостерігати за тим, як РФ пропонує свою версію можливості появи на Донбасі миротворців ООН, було цікаво.

Своїми враженнями Волкер поділився в Києві на форумі Ялтинської європейської стратегії (YES). "Деталі того, що було запропоновано, я думаю, насправді ще більше розділять Україну, а не вирішать проблему", - констатував американець.

 

 

Волкер зауважив, що наразі важливим є сам факт визнання Путіним можливості введення в регіон миротворців, бо раніше Кремль таку можливість відкидав.

Однак російський сценарій цієї місії вочевидь не повинен прийматися поспіхом. "Якщо ми зможемо прийти до обговорення міжнародних сил підтримання безпеки, котрі замінять російські сили і будуть проводити моніторинг важкого озброєння та контролювати кордон – це буде суттєвим кроком уперед, базою для реалізації мінських домовленостей і відновлення територіальної цілісності", - зазначив представник Держдепартаменту.

Нагадаємо, у МЗС Росії прокоментували можливість введення миротворців ООН на Донбас. Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що введення миротворчої місії ООН на Донбас не передбачено Мінськими угодами, для цього необхідна згода російських бойовиків.

"У мінських домовленостях про миротворців не йдеться", – сказав він за підсумками переговорів з генсеком ОБСЄ Ламберто Заньєром. Разом із тим президент Петро Порошенко планує презентувати на Генеральній асамблеї ООН ідею щодо введення миротворчої місії на Донбас. 

 

Наші інтереси: 

Який би не був "хороший" план, запропонований РФ, він - поганий. Довіряти Росії не можна. Потрібно ставити свої умови.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи