Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 25
  • Переглядів: 29

Психолог радить 4 способи, як привабити удачу

Філіп Габіє переконує: організувати життя так, щоб нам частіше щастило, цілком можливо. "Існує випадкове везіння, - каже автор книги "Похвала удачі", - однак є й інший вид удачі, яку можна підштовхнути і виростити, і така удача доступна всім". Цю теорію підтверджують і дані дослідження Річарда Вайзмана, психолога з британського Хертфордширського університету.

Вивчення сотень щасливих людей дозволило йому встановити, що існує два види удачі: пасивна (виграти в лото) і психологічна, яка виникає в результаті вольового рішення, усвідомленого формулювання особистої позиції. Удача другого виду може відновлюватися.

І той, і інший вид удачі має п'ять складових, вважає Вайзман: своєчасна зустріч (правильна людина в потрібний момент), ключова інформація, яка виявилася потрібною, відкритість новому (можливість набуття позитивного досвіду), несподіваний запит і доленосна подія, що порушує звичний плин життя.

"Щоби привабити удачу, - уточнює Філіп Габіє, - потрібно підготувати грунт, в якому зерна сприятливих можливостей зможуть розвинутися і зміцнитися". Це можливо, тільки якщо ми зможемо засвоїти такі чотири установки.

1. Поставити завдання

"Щоб генератор удачі запрацював, він повинен бути запрограмований і відрегульований в залежності від обраного нами напряму, - стверджує психолог. - Тоді він задасть сенс тих подій, які з нами відбуваються, і згенерує удачу: саме наші цілі, які забезпечують роботу генератора, дозволять нам її виявити".

Це не означає, що треба починати з детального планування проекту. Йдеться скоріше про те, щоб визначити свої бажання, відчути, в якому напрямку хотілося б розвивати своє життя, який вкласти в нього сенс. Позитивна інтенція - це квінтесенція життєво важливих бажань, і щоб визначити їх, потрібно зрозуміти, що дає нам відчуття внутрішнього розквіту, що може стати рушійною силою всього життя. Потім кожному належить конкретизувати свої очікування: завести щоденник, здобути освіту, зустрітися з тими, чиї бажання схожі на наші.

2. Відкритися світу

Це означає внутрішньо бути готовим помітити нове, максимально сприйняти те, що відбувається навколо нас. "Це загальна установка на уважність і постійне пильнування, що дозволяє нам вловити цікаву інформацію, миттєво побачити перспективи нового знайомства, направити енергію в певному напрямку. Таким чином ми багаторазово підвищуємо наші шанси, незалежно від того, чи вважаємо ми себе причетними до появи цих можливостей чи ні". Роблячи час від часу паузу, щоб відключитися, ми дозволяємо працювати нашій інтуїції і звільняємося від влади супротивників удачі - рутини і автоматичного мислення.

3. Використовувати невдачі

"Найщасливіші не позбавлені ударів долі або несподіваних неприємностей, але вони вміють ефективно і з довгостроковим результатом переробляти свої невдачі, - продовжує психолог. - Вони шукають в собі причини невдачі, знаходять, враховуючи обставини, і, нарешті, піддають свій провал "вторинній переробці". Для початку вони відокремлюють випадкове або неминуче від того, за що вони самі (нехай частково) несуть відповідальність. "Вони також можуть парадоксальним чином виявити в самому серці своєї невдачі зародки удачі, адже майжеадже майже завжди все могло бути гірше".

Нарешті, вони задаються єдиним значущим в такій ситуації питанням: що я можу винести з цієї халепи? Як і за яких умов я зможу перетворити її в щось позитивне? Як мені слід зараз вчинити, щоб обернути її на свою користь?

Останнім етапом «переробки» стає «перезапуск» генератора шансів, щоб він зумів тепер відкрити нові двері, знайти інші шляхи. Зайнятися новою справою, відновити відносини з колишніми знайомими, приймати і посилати запрошення, збирати інформацію на цікаву тему. Кожному належить самому знайти спосіб впустити свіжий вітер в свій світ і додати в свою удачу нові інгредієнти, як би вони не називалися - своєчасна зустріч, ключова інформація, новий світ, несподіваний запит...

4. Стати талісманом для інших

"Удача - це інші", - стверджує Філіп Габіє. Чим ширша мережа наших особистих контактів, чим більше тих, з ким ми знайомі, тим вище ймовірність того, що з нами станеться щасливий випадок. За умови, звичайно, що, вступаючи в стосунки, ми проявляємо великодушність, увагу до іншого і надаємо послуги безоплатно, інакше знайомства зводяться до корисливого і егоїстичного поповнення списку контактів. Потрібна енергія дарування себе, інакше основу для тривалого везіння закласти не вдасться.

Це означає, що ми самі повинні стати для інших талісманами, приносити їм удачу. "У любові, знань і удачі є щось спільне: вони створені, щоб безперервно циркулювати в суспільстві, пов'язувати людей і створювати загальнолюдські цінності, - стверджує психолог. - Щоб приносити удачу іншим, досить приділити їм увагу і час, бути готовими їх вислухати. Повідомити співрозмовнику важливі відомості, відкрити йому нове поле можливостей, але також бути поруч в разі невдачі, щоб допомогти обернути її на шанс для зміни на краще". Виявляючи співчуття і солідарність, ми не тільки забезпечуємо собі запас майбутніх успіхів, але і наповнюємо життя сенсом і глибиною.

Наші інтереси: 

Щоб генератор удачі запрацював, він повинен бути запрограмований і відрегульований в залежності від обраного нами напряму.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи