Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 21
  • Переглядів: 22

Шлях до щастя: Чи працює теорія "трансерфінгу реальності"?

Де взяти щастя? Ми продовжуємо тему про модні нині вчення, що навперебій розповідають, як думками притягнути успіх і реалізувати усі свої бажання.

Наприклад, одна із порад - чітко сформулюйте та запишіть свою мрію, але у теперішньому часі, наче ви це вже маєте, - кажуть, працює. Автори цих теорій, - напевно, аби підкріпити їх доказами, - згадують навіть про квантову фізику. Адже обивателю про цю науку мало що відомо, і тому можна легко пудрити мізки.

Аби перевірити ці казкові теорії на практиці, ми розпочали експеримент у реальному часі. Відвели на нього два місяці. Чим він увінчався, розповість Наталя Ковальова:

Два місяці тому ми розпочали експеримент: чи вдасться притягнути удачу подумки. Його учасниця - Юлія, звільнена з роботи через кризу. Вона погодилася піти на тренінг "Управління реальністю" за три тисячі гривень. Організатори пояснили: ціна така, аби шкода було кинути лекції на півдорозі.

Ще до початку відсіюють психічно нездорових людей. Юлію, як і решту, попросили заповнити анкету.

Юлія Литвиненко, учасниця тренінгу:

- Напишите три значимых события в вашей жизни. Нужно указать возраст и чувство, которое вы испытывали.

Цей тренінг - частина популярного нині вчення про позитивну психологію, що називається "Трансерфінг реальності". Вигадали його у Санкт-Петербурзі.

Наталя Ковальова, кореспондент:

- Автор абсолютно серйозно пропонує повірити у якусь фантастику. Наче часу не існує, всі події вже відбулися одночасно, причому варіантів тих подій - безкінечна кількість. Тобто ким би ви себе не уявили - приміром, власником екзотичного острова, або голодним бомжем, або актором, який отримує "Оскар" - в якійсь іншій реальності ви такий уже і є, і ваші думки перекинуть вас у відповідний сектор.

Ім'я автора "Трансерфінгу", Вадима Зеланда, обросло чутками і легендами. Про себе він пише, що в Радянському союзі вивчав квантову фізику. Але ані журналісти, ані більшість учнів ніколи його не бачили.

Олексій Гуреєв, ведучий тренінгу "Управління реальністю":

- Именно этот тренинг непростой, Потому что управлять реальностью - для этого много чего нужно в себе познать и иметь хороший мотив мощный. Мы придерживаемся того, что прямо сейчас пространство вариантов здесь есть. А раз так, то и любой вариант доступен. А как его выбрать, как к нему прийти - это хороший интересный вопрос. Это и технологи, и исследования: а как я могу себя по-другому себя чувствовать? Как я могу взять то, что хочу взять?

Увесь тренінг знімати не дозволяють, бо будуть створені неприємні для учасників ситуації: вони "копатимуться" у собі, а деякі навіть плакатимуть. Зможемо зазирнути на кілька вправ. А поки спостерігаємо за зміною настрою нашої героїні. Тож, перша перерва.

Юлія Литвиненко, учасниця тренінгу:

- Очень сложно, оказывается, сформулировать желание. Никогда не думала, что так сложно четко сказать, чего ты хочешь.

Минає ще кілька годин, тепер усі виглядають втомленими.

Юлія Литвиненко, учасниця тренінгу:

- Непривычная ситуация. Я никогда не была на тренингах. Непонятно, как я себя чувствую. Какая-то потерянность. Сейчас пытаются показать, что ты тратишь очень много энергии на то, что вообще не нужно делать.

Під кінець першого дня тренінгу Юля описує свої відчуття як не надто приємні. Фізично болить все тіло, наче з тренажерного залу. Наче її силоміць ламають, а вона опирається.

Олексій Гуреєв, ведучий тренінгу "Управління реальністю":

- Должно пройти время. Например, у нас после программ часть участников сразу вдохновлены, а часть уходит молча, неоторые в сложных пережвианиях находяться.

Другий день тренінгу. Якщо ви правильно визначили, чого хоче ваша душа, то ніщо не завадить втіленню такої мрії, усі двері будуть відчиненими. Це взяли за істину у теорії "Трансерфінга", який вигадав у минулому фізик Вадим Зеланд. Учасники мають відчути, чого вони насправді хочуть і чого їм бракує.

Ми поцікавилися в українських вчених, чи знають вони про такого Вадима Зеланда, фізика у минулому? Ніхто про нього не чув. Не чув і професор фізичного факультету університету імені Шевченка.

Святослава Вільчинського дратує те, що нині фантастику видають за квантову фізику.

Ми попросили прокоментували вченого також популярний документальний фільм "Якої глибини кроляча нора". Тут йдеться про те, що існує безліч паралельних реальностей, і квантова фізика це довела.

Увесь фільм - суміш правди і брехні. Такий вердикт професора Вільчинського. Відомий факт із квантової фізики перевертають із ніг на голову. Адже поки матеріальність думки не довели на дослідах, для фізиків це маячня.

Святослав Вільчинський, завідуючий кафедрою квантової теорії поля фізичного факультету КНУ ім. Т. Г. Шевченка:

- Вполне может быть, что окажется, что мысль есть продукт каких-то квантовых процессов, и мысль вполне материальна. Я не знаю, и никто из моих коллег не знает, нет эксперимента. Это касается живой матери, о которой мы не знаем ничего.

Повертаємося до нашого експерименту - "притягни удачу думками". Минуло майже два місяця, відтоді як ми розпочали його для Юлії. Два дні на тренінгу її вчили управляти реальністю.

Юлія Литвиненко, учасниця тренінгу:

- Мне не обіщали, что что-то изменится в жизни. Я не знаю, для меня сложно сказать, к чему это вообще все приурочено и как это может повлиять на людей. Потому что я вышла после тренинга, наверное, сначала хотелось, чтобы что-то упало на голову. Но оно не падало. Пряники не посыпались на голову.

Два місяці тому, на момент початку зйомок, Юлія не мала роботи. Її звільнили через кризу.

Юлія Литвиненко, учасниця тренінгу:

- Единственное что, я когда пришла на тренінг, я была без работы. Через два дня меня пригласили обратно на работу, где я и раньше была.

У Юлі знову з'явилася робота. Чи означає це, що наш експеримент спрацював, чи це лише випадковість, не доведуть нині ні психологи, ні фізики. Хто що хоче, те й обирає для себе: вірити науковим доказам чи привабливим теоріям. Але от чого ніхто не заперечує - від позитивних думок хоча б користі більше.

Наталя Ковальова, Наталя Неділько, Микита Ісайко, Сергій Килимник, "Подробиці тижня", телеканал "Інтер"


Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Цікава стаття... Але якось однобоко, ніби підтасовування фактів під результат...
Відчувається замовлення, як на мене...

Не знаю, хто такий Зеланд, не був на тренінгах - це все попахує культом особи і "кашпіровскімі", проте слухав одну книгу в ауді-форматі. Ідеї там викладені досить логічно.
Слухати і - читати це можливість обирати, що підходить тобі. А будь який тренінг - це "накачка"!
Створіть, наприклад, треніг, як досягти Царства божого в собі, або тренінг побудови НС (І.В.Каганець) з використанням техніки читання ЖС (О.В.Філатович) і ви отримаєте такий же негатив - оболонку без наповнення. Звідси всі викривлення вчень. У тому числі і вчення Ісуса Хреста.
Тому, станьмо/будьмо бджолою, яка літає скрізь, звертає увагу лише на квіти, але бере не всю квітку, а лише нектар і пилок з квітів; читаймо/ознайомлюймося те(з тим), від чого душа, а не розум, відчуватиме радість і щастя.
Хай мене світ ловить, але не впіймає!" (згадуючи Г.Сковороду). Хай будуть техніки, але хай вони не заволодіють мною. Берімо від них, як бджола - лише нектар - те, що підходить моїй душі. Як відчути, що хоче душа, а що розум, завдання на все життя, для кожного. (До слова у "Трансерфінгу реальності" про це також йдеться).
Читати доводиться багато, для того, щоб мати можливість обрати те, що підходить особисто вам(мені).

"У кожного своя доля і свій шлях широкий" (Т.Г.Шевченко, Сон).


Передбачаю заперечення, що винний буде не жираф, а той, хто крикнув із гілля "Жираф великий - йому видніше" (В.С.Висоцький), тому зауважую це моя думка, яка тривалий час перевіряється на практиці. Саме завдяки звільненню від різних технік/тренінгів/вчень дозволяє мені ставати вільним, злітати вгору.
"Не надійтеся на князів, синив людських - в них не має спасіння". Не надіймося на зеландів, вони за нас не зроблять кроків по самовдосконаленню. Хай вони стануть для нас опорою (хай тимчасовою), щоб робити ці кроки самому. І нікому, а лише нам обирати куди, як, якими способами рухатися, бо "все, що робиться з власної волі добро".
РаДіймо!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Із такого роду техніками треба бути обережними. Необхідно чітко відрізняти чого хоче душа і чого хоче розум. Наприклад, людині може здаватися, що вона хоче бути дуже багатою, але при тому її рівень розвитку ще не піднявся до рівня, коли ця людина зможе правильно розпоряджатися такими грошима, або наприклад, ця людина дуже приклеєна до грошей, і вважає що це найважливіше на світі. І тому Всесвіт не дає їй реалізувати цю мрію. І тут вона починає використовуючи всякі техніки (типу Зеланда, або фільму "Секрет") для того, щоб насильно повернути події на свою користь. Чим це все закінчиться? Тим, що якщо ця "мрія" навіть здійсниться, то з’являться інші проблеми, ще більші. Або тим, що ця людина передчасно покине це життя і в наступному втіленні матиме ті ж проблеми, але вже не матиме таких способів досягнення своїх цілей. Тому що це все не природній спосіб.

Природно, це коли людина досягає того рівня духовного розвитку, при якому здійснюючи всі свої мрії, вона не буде більше залежною від них і маючи великі можливості не зробить нікому зла. Тоді вже самому Всесвіту буде вигідно надати людині всі можливості, які вона використає тільки для добра.

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Наприклад Петру Порошенку або там Ринату Ахметову, та іншим мільйонерам=)

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Якщо Ви про олігархів (тобто тих, хто збагатився не так завдяки своїм діловим здібностям, як використовуючи владу, тобто обкрадаючи людей), то в кожного свій час (який для Ахметова до речі вже підходить). Просто тут треба розглядати все враховуючи карму жертви, тобто українського народу. От доки середньостатистичний українець буде вважати нормальним привласнити собі те, що недобре лежить, доти буде і така влада. І ніякі люстрації не допоможуть.

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Ой дякую! Дякую за коментар! Слушну річ написали.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Цікава стаття... Але якось однобоко, ніби підтасовування фактів під результат...
Відчувається замовлення, як на мене...

Не знаю, хто такий Зеланд, не був на тренінгах - це все попахує культом особи і "кашпіровскімі", проте слухав одну книгу в ауді-форматі. Ідеї там викладені досить логічно.
Слухати і - читати це можливість обирати, що підходить тобі. А будь який тренінг - це "накачка"!
Створіть, наприклад, треніг, як досягти Царства божого в собі, або тренінг побудови НС (І.В.Каганець) з використанням техніки читання ЖС (О.В.Філатович) і ви отримаєте такий же негатив - оболонку без наповнення. Звідси всі викривлення вчень. У тому числі і вчення Ісуса Хреста.
Тому, станьмо/будьмо бджолою, яка літає скрізь, звертає увагу лише на квіти, але бере не всю квітку, а лише нектар і пилок з квітів; читаймо/ознайомлюймося те(з тим), від чого душа, а не розум, відчуватиме радість і щастя.
Хай мене світ ловить, але не впіймає!" (згадуючи Г.Сковороду). Хай будуть техніки, але хай вони не заволодіють мною. Берімо від них, як бджола - лише нектар - те, що підходить моїй душі. Як відчути, що хоче душа, а що розум, завдання на все життя, для кожного. (До слова у "Трансерфінгу реальності" про це також йдеться).
Читати доводиться багато, для того, щоб мати можливість обрати те, що підходить особисто вам(мені).

"У кожного своя доля і свій шлях широкий" (Т.Г.Шевченко, Сон).


Передбачаю заперечення, що винний буде не жираф, а той, хто крикнув із гілля "Жираф великий - йому видніше" (В.С.Висоцький), тому зауважую це моя думка, яка тривалий час перевіряється на практиці. Саме завдяки звільненню від різних технік/тренінгів/вчень дозволяє мені ставати вільним, злітати вгору.
"Не надійтеся на князів, синив людських - в них не має спасіння". Не надіймося на зеландів, вони за нас не зроблять кроків по самовдосконаленню. Хай вони стануть для нас опорою (хай тимчасовою), щоб робити ці кроки самому. І нікому, а лише нам обирати куди, як, якими способами рухатися, бо "все, що робиться з власної волі добро".
РаДіймо!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)