Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 99
  • Переглядів: 103

Причини розірвання договору купівлі-продажу нерухомості

Інститут громадянського права постійно змінюється, реформується і вдосконалюється. Практичного значення став набувати договір купівлі-продажу нерухомості, який являється важливим в правовому забезпеченні для громадян.

Предметом даного документу являються майнові права. Підписання акту — це хвилюючий та важливий крок, але навіть при всіх прорахованих моментах, іноді доводиться анулювати угоду, оскільки вона може порушувати права нового власника або обмежувати його дії.

Чи підлягає договір купівлі-продажу розірванню?

Обговорюючи тему розірвання договору купівлі-продажу: https://notarius-ua.top/chi-mozhlive-rozirvannya-dogovoru-kupivli-prodazhu/ варто відзначити, що така можливість в рамках закону дійсно є. Але для цього потрібно мати чітко обґрунтовані, вагомі причини.

Розірвання укладеного документа можливе двома сценаріями:

  1. Погодження обох сторін. Продавець та покупець в такому випадку повинні обговорити питання розірвання та дійти до спільного висновку. При цьому претензії у них будуть відсутні, а закон не вимагатиме чіткого пояснення умов, які стали причиною впевненого кроку. Судове вирішення буде відсутнє.
  2. Припинення дій умов в односторонньому порядку. Причини мають бути логічні, послідовні та вагомі. Громадянський кодекс має чіткий їх опис, при цьому він стає на захист кожного учасника договору від свавілля іншої сторони. Необґрунтованість не є підставою для розірвання документа.

Розірвання договору купівлі-продажу

Вагомими причинами, с тяжкими наслідками та шкодою вважається наступне:

  • довготривалий час продавець відхиляється від того, щоб надати право власності покупцеві;
  • втрачено право власності продавця після підписання договору купівлі-продажу;
  • покупець відмовляється оплачувати борг, який залишився після першого внеску за нерухомість;
  • взагалі відсутня оплата вартості майна за певний проміжок часу, і вже прийшов до завершення оговорений термін;
  • були виявлені факти фальсифікації документів на право власності;
  • в указаний термін не була звільнена нерухомість від речей попереднього власника;
  • порушені права неповнолітніх;
  • життєві критичні зміни, які істотно вплинули на ситуацію.

Згідно з законом, розірвання договору односторонньо відбувається в досудовому порядку. В письмовому вигляді подається вимога до іншої сторони з указаними причинами для розірвання умов договору. Якщо її було відхилено, доведеться подавати документи до суду. Також, підставами для вирішення арбітражем може бути відсутність відповіді в термін, прописаний в вимозі. При зверненні до Афродіти закону, потрібно бути впевненим у своїх обґрунтуваннях, а наслідки, які виникли після невиконання умов договору купівлі-продажу принесли значний збиток.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи