Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 56
  • Переглядів: 65

День вишиванки: українці усього світу одягають вишивану сорочку у третій четвер травня

Категорія:

День вишиванки українці відзначають вже вісімнадцятий раз. Для українця вишиванка – не просто одяг. Це – символ української ідентичності, наша історія, міфологія, мистецтво наших предків.

24051601.jpeg

Фото: етнохата

Ідею Дня вишиванки у 2006 році запропонувала студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича Леся Воронюк. Дівчина разом з одногрупниками та іншими студентами обрали один день, щоб всім разом одягти вишиванки.

З такої локальної ініціативи в наступні кілька років свято розрослось до всеукраїнського, а потім і до світового рівня. У День вишиванки у різних містах України та світу почали проводити цікаві акції, флешмоби, паради, виставки, фотосесії тощо.

До великої війни та ковідобіснування в Україні проходили велелюдні акції та інші заходи до Дня вишиванки. Мегамарш вишиванок пройшов Києвом у 2018 році.

 

Наші інтереси: 

Українська вишиванка для українців є одним з елементів нашої ідентичності, нашої давньої культури та об'єднуючим чинником нашої нації.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Вічно юний Купало-Аполлон та його стріла

Гіперборійська традиція і сім чеснот Нагірної проповіді: внутрішнє і зовнішнє, особисте і соціальне

Джерелом античної філософії було боголюдське вчення Аполлона Гіперборійського, відомого під іменами Купал (захисник народу), Ной (новий, юний) і Гермес-Єрмій (святий). Свято Купала-Аполлона-Гермеса...

Останні записи