Зображення користувача Михайло Харачко.
Михайло Харачко
  • Відвідувань: 11
  • Переглядів: 15

Практична магія, або Кому сприяє Всесвіт

Упродовж тисячоліть багато людей шукали артефакти, які можуть виконувати бажання та посилювати могутність. Та мало кому це вдавалося. Проте сьогодні можна точно сказати, що такі артефакти насправді існують і ми знаємо, як їх використовувати.

Які думки транслюєш у Всесвіт, то і проявиться в твоєму житті - закон Притягання і матеріалізації думок. Здається все просто, але є багато людей, які намагаються так чинити, проте виходить геть інше. Яка причина?

Артефакти: ключ і замок

У процесі матеріалізації бажань працюють 2 складові: ключ і замок. Кожна з них важлива, окремо - це лише пусті запчастини, а вкупі вони дають дієву систему, яка є саме тим артефактом, який посилює нашу могутність.

Механізм замка

Система замка ховається в загадці: ?Які двері даремно намагатись відчинити? Подумайте, хто вгадав - вже має 50% відповіді, до неї згодом повернемось.

Мрії

Ви мріяли в дитинстві стати видатним футболістом, космонавтом чи президентом? Певно, так. Але вийшло інакше. Школярі мріють багато, малюючи себе в бажаній реальності, але їх результат явно говорить проти Закону Притягання

А як щодо страхів?

Якби втілювалися найгірші очікування, ви навряд чи читали б зараз цю статтю.Візьмемо людей з фобіями. Наприклад, людина впевнена, ніби сусіди хочуть отруїти її газом, і вважає дурнями всіх, хто в цьому сумнівається. Посил у Всесвіт однозначний: рано чи пізно мене отруять. Але, що по факту? За фактом такі люди живуть роками і навіть десятиліттями.

У чому ж річ?

Малюючи райдужну картинку, ви даєте підсвідомості сигнал: "Все добре, мета досягнута, радуйся і отримуй задоволення". Мозок не бачить різниці між уявної картинкою і реальною. З його точки зору, нема сенсу виділяти енергію на дії, коли мета вже "досягнута". І це логічно.

Тепер повернемось до наших дверей: в якому випадку зайве намагатися відчинити двері? Коли вони вже відчинені!

В якому випадку марно досягти мети? Коли вона досягнута. Раз ви змогли переконати мозок, що вже маєте бажане, то й на мотивацію сподіватися дарма.

Що говорять вчені про візуалізації моменту успіху

Німецькі професори соціальної психології Хізер Каппес і Габріель Оттінген більше 15 років вивчають вплив позитивних фантазій на поведінку людини. Вони дійшли висновку, що люди, що переживають в уяві момент успіху, мають найнижчі показники в досягненні цілей.

Одного разу випадковим чином вони розділили студентів на чотири групи. Перша візуалізувала момент успіху, друга практикувала страх провалу, третя представляла процес руху до мети, а четверта була контрольною і нічого з цього не робила.

На іспитах найкращий результат показала група, яка представляла процес підготовки: як вони читають, запам'ятовують і готуються. Друге місце взяли студенти, лякали себе можливим провалом. За ними слідувала контрольна група, яка просто готувалася до іспитів.

Гірше за всіх впоралися фантазери успіху. Вони робили все правильно: представляли себе в списку кращих, раділи, відчували запахи, чули звуки і святкували перемогу, але результат був зворотним.

За Законом Притягання позитивні думки повинні були залучити успіх. Але за Законом Роботи Мозку така візуалізація розслабляла тіло і знижувала мотивацію. Вони відчували себе більш млявими і неохоче готувалися до іспитів.

Може, це одиничний випадок?

На жаль, ні. Професори Лянь Фам і Шеллі Тейлор з Університету Каліфорнії в 1997, 1998 і 1999 роках провели той же експеримент зі студентами. Результат був однаковим.

Раніше всіх почали готуватися до іспитів студенти, які представляли процес підготовки. Вони діяли спокійно і впевнено, підготовка давалася їм легше. Вони частіше за інших встигали вчасно і отримували найвищий бал.

Контрольна група, яка не займалася візуалізацією, завжди займала друге місце.

Найгірші результати показали студенти, які представляли радісний момент отримання вищого балу. Вони рідше встигали до терміну, а підготовку до іспитів починали неохоче і пізніше інших.

Їх мозок вірив, що успіх досягнутий і вищий бал вже отримано. Так навіщо напружуватися і мотивуватися?

Які ще дослідження були?

Томас Лангенс і Хайнц-Дітер Шмальт з Вуппертальського Університету Німеччини в ході досліджень дійшли висновку, що позитивна візуалізація особливо шкідливо діє на людей з острахом невдачі.

Візуалізація успіху посилила їх занепокоєння, оскільки в разі провалу різниця між бажаним і реальним буде сприйматися особливо гостро. Вони частіше впадали в депресію, коли щось йшло шкереберть і були менш мотивованими, ніж контрольна група.

Але візуалізація процесу досягнення мети навпаки робила їх більш впевненими. Прокручуючи в голові необхідні дії, вони ставали спокійними, діяли рішуче і вірили, що все вийде.

Габріель Оттінген пішла далі. Вона вивчила вплив візуалізації успіху на процеси в організмі.

Коли людина відчуває позитивні емоції, прикидаючись, ніби мета досягнута, тіло розслабляється, кров'яний тиск знижується і зменшується частота серцебиття. У світі мрій все добре: нікуди не потрібно йти, нічого не потрібно робити.

Учасники експерименту, які уявляли успіх, сказали, що відчувають себе менш енергійними, ніж контрольна група і фізіологічні тести підтвердили їх спостереження.

Робіть висновки.

"Але я досяг мети, переживаючи в уяві момент отримання бажаного!"

Якщо досягли мети, - вітаю! Тому що ви отримали результат не завдяки візуалізації, а всупереч їй.

Ви досягли фінішу з гирями на ногах, вживаючи під час руху заспокійливі препарати. Певно, ви дуже сильна людина. Щиро захоплююся вами!

Є велика різниця між моделюванням кінцевого результату і фантазією, ніби мета досягнута. У першому випадку ви обмірковуєте деталі кінцевого продукту, а в другому заспокоює мозок ілюзією володіння бажаним.

Якщо ви будуєте будинок, вам потрібно подумати, скільки буде поверхів і кімнат, яким буде колір стін, які меблі, де буде стояти. Моделювання кінцевого результату тут важливе.

Але якщо ви уявляєте, що вже маєте будинок, ходите по кімнатах, відчуваєте запах ремонту і радієте, що живете в ньому, то говорите своєму мозку: будинок у мене є, справа зроблена.

Різниця очевидна.

Що ж чинити і як бути?

Отже, позитивна візуалізація працює погано. Якщо хочете легше досягати цілей, необхідний інший підхід: візуалізація процесу і позитивні очікування.

Візуалізувати процес - це представляти себе в моменті вчинення дій, необхідних для досягнення мети, тобто планувати дії. Позитивні очікування - це настройка на думку, що питання вирішаться легко і все вийде. Як саме - подбає Всесвіт.

Розповім про них по черзі.

Якщо представляти (планувати) процес роботи, то мозок вірить, що це відбувається насправді. Активуються нейронні зв'язки, відповідальні за візуалізацію дії. Виробляється звичка діяти, відбувається репетиція і тренування навичок. Процес стає знайомим, впевненість розтане, а мотивація міцніє.

Звучить гарно, так? А тепер про користь позитивних очікувань.

Якщо перед дією налаштовуватися на думку, що все вийде, що ви легко обійдеться перепони, а сам процес буде цікавим і приємним, то мозок в це повірить, а Всесвіт допоможе. Включаться приємні емоції, виникне бажання діяти.

Позитивні очікування за лічені секунди прибирають небажання виконувати роботу, яка потрібна для досягнення мети. Тому вміння налаштовуватися на позитив може стати ключовим фактором вашого успіху.

Чи може візуалізація процесу негативно впливати на мотивацію?

Ні, оскільки ви обходите обман розуму, ніби мета досягнута. Ви створюєте віртуальну репетицію в своїй уяві, яка виробляє звичку діяти.

Ви привчаєте мозок до уявних дій, вони стають зрозумілими і знайомими. Це означає, вам простіше буде зробити перший крок, оскільки візуалізація процесу усунула фактор невідомості і породила стан готовності. Звідси приказка: початок - половина справи.

Це тільки підсилить мотивацію!

Що говорить Добра Новина

В оповіданні про смоківницю і віру, що пересуває гори, є дещо цікаве: "Ісус у відповідь сказав їм: Коли матимете віру й не завагаєтесь, зробите таке не тільки зі смоківницею. Майте віру бога. Істинно кажу вам, що хто скаже цій горі: двигнись і кинься в море, та буде певен цього у своїм серці і віруватиме, що відбувається те, що каже, – буде йому так. Тому й кажу вам: коли молитесь і просите, віруйте, наче все вже отримали, і буде вам".

Які висновки можна звідси взяти:

1. Уривок "Майте віру бога. Істинно кажу вам, що хто скаже цій горі: двигнись і кинься в море, та буде певен цього у своїм серці..." треба розуміти, що треба вірити в хороший результат. Ми вже розібрали, що віра і тверді знання - це одне й те саме. Тобто ми знаємо, що в підсумку матимемо бажане.

2. "віруватиме, що відбувається те, що каже," - означає, що ви уявляєте процес, плануєте досягнення мети в тривалому часі

Зверніть увагу: Добра Новина підтверджує вищесказану думку, в ній відсутні слова про емоційне переживання результату.

Отже із складним механізмом замка ми розібрались.

Друга складова: Замість ключа - універсальна відмичка.

Ця відмичка складається з кількох частин:

1. Щоб сталася певна подія, крім віри і планування-моделювання результату потрібно, щоб простір потребував цієї події. Ми вже знаємо, що є 4 основних простори подій. Гарні події можуть відбуватися тільки в гармонійних просторах. Щоб реалізувати подію, потрібно докласти зусиль, щоб потрапити в гармонійні світи.

Ці слова підтверджує Хрестос в Добрій Новині: «Зайве тривожитись, кажучи: що будемо їсти, що пити і в що одягнемося? Про все те побиваються зовнішні. Шукайте перше Царства божого та правди його, і все те вам додасться» . В Царстві божому здійснюються бажання.

2. Є живий реалізатор-гравець, який запускає механізм реалізації події (формує замок) через ґенерування відповідних слів, думок, вчинків.

3. Є егрегор, тотожний прагненню Простору та інформаційному наповненню реалізатора (змісту думок-слів-вчинків).

4. Є достатній об’єм Часу для реалізації події (тобто достатній сумарний об’єм Світла Реалізатора та Егрегора).

Щоб увійти в егрегор події треба стати подібним йому, тобто треба практикувати світлі думки, слова та вчинки.

Висновки:

Позитивні події можна гармонійно творити тільки у високих просторах подій, маючи достатній об’єм Світла, зґенерований гарними думками, Живим Словом. Гравець має планувати результат і знати, раз він почав справу - то результат вже вирішений, залишилась одна дрібниця - діяти.

Пам’ятайте - артефакт є всередині нас - знайдіть його!

Використані матеріали:

1. Олександр Філатович "Самооздоровлення Живим Словом" книга друга, К.:Фенікс 2014

2. Сайт Івана Пирога.

Наші інтереси: 

В наших силах творити майбутнє.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

До уваги любителів кін про «друге дно»:

https://www.youtube.com/watch?v=6VlQ0guIHB8

Хай Буде!

Коментарі

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Цікавою, що на місцевій говірці частини карпатського краю (Франківщина) люди зберегли вимову дієслів майбутнього у здійсненій формі: я буду їхав, буду чинив і т. ін. Можливо, це залишки давньої магічної практики, яку колись спрямовано використовували для прискорення реалізації бажань.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Така форма майбутнього часу властива також мешканцям Української Галілеї.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Інший заголовок статті постійно повторює моя бабця:"дурень завжди думкою багатий".

Давно хотів пошукати друге "дно" у казочці про Буратіно із його Золотим Ключиком і розібрати персонажів казки на "молекули".

Щоб практикувати речі,які описані у цій статті,то як мінімум потрібно чітко усвідомлювати себе окремо від свого мозку.А це ого-ого як не просто.Це вже майстерність досить високого рівня.

Чудова робота Святославе.Дякую.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Часто мозок керує нами зарозуміло вважаючи себе занадто розумним, та значно краще, коли мозком керує мудра Свідомість вишнього духу.

Явсе Світ розвинув цікаву думку: "Щоб практикувати речі,які описані у цій статті,то як мінімум потрібно чітко усвідомлювати себе окремо від свого мозку."

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Душезнавець Чіксентміхалий виявив, що для найкращої продуктивності потрібно чотири передумови:
1) завдання має відповідати здібностям;
2) чітка мета;
3) постійний і швидкий зворотний зв'язок про наближення чи віддалення до мети;
4) зосередженість на завданні.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Восновному здібності самі творять завдання.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Чи варто включати час в алгоритм реалізації події,яка має привести Гравця у вищий простір.Адже у кожному просторі час "тече" по різному.І взявши час у думки,чи не стане він якорем у просторі із якого Гравець стартує.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

У вищих просторах час грає за нас, тому з ним варто працювати.
Кажуть, що час - це такий ресурс, який не можна примножувати, а лише раціонально використовувати.
Але у просторі волі діють інші закони. КультуРа Живого Слова якраз дозволяє примножувати свій час. У просторі волі можливо все.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Тоді виходить,що час це лімітована енергія,яку Всесвіт дає кожному в достатній кількості для його самореалізації у Боголюдину.Але більшість людей ту енергію тратить даремно.Це як газувати двигуном на авто,але не включити КПП. Пальне(енергія) спалюється,та авто стоїть на місці без руху.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

От і маєте! Людина таки "батарейка" ;-)

Явсе Світ каже:
Тоді виходить,що час це лімітована енергія,яку Всесвіт дає кожному в достатній кількості для його самореалізації у Боголюдину.Але більшість людей ту енергію тратить даремно.Це як газувати двигуном на авто,але не включити КПП. Пальне(енергія) спалюється,та авто стоїть на місці без руху.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

В методичці "Майстер-ключ" є така вправа.
Уявити рослину: квітку, що подобається найбільше. Спочатку малюсіньке насіннячко, яке треба поливати, доглядати, потім розглядати, як пробивається паросток. Тепер він живий; він живе й починає шукати засобів до існування. Проникає у землю корінь, розростається в усіх напрямках. Це живі клітини, які діляться знову й знову, і їх буде мільйони. Піднімається вгору стебло рослини, пробивається на поверхню землі, розділяється на гілки, починають формуватися листки. Пуп’янка починає розпускатися, відкриваючи погляду улюблену квітку. А тепер відчуй аромат – запах квітки, коли вітерець обережно погойдує те прекрасне створіння...
Тож рекомендація в тому, щоб візуалізувати не статичні картинки, а кіно, яке містить усю послідовність дій до мети.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Часто візуалізувати послідовність дій є зайвим, бо як математичну задачу можна вирішити багатьма варіянтами, так і шляхів досягнення мети теж завжди більше одного. Тому зосереджуємось переважно на меті, а Всесвіт сам обере найзручніший шлях її здійснення.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

У роботах Блаватської даються приклади як факіри за короткий час "вирощують" дерево із плодами,які за смаковими якостями такі самі,що виросли у природній спосіб.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Умовно кажучи, щоб пересунути гору, треба не уявляти її на новому місці, а уявити, як вона рухається.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Уявити гору на новому місці теж буде корисно, щоб переконатися, що вона дійсно пасує до краєвиду; знати, що вона вже рухається теж потрібно. А от що найважливіше: відключити всі емоції як позитивні так і негативні. Коли ви будуєте будинок, то творите проект і приміряєте його на власній ділянці, вам байдуже до емоцій, ваш розум зайнятий холодними розрахунками.

Це як Березовський радить будувати хліва на ще не народжену худобу, з таким успіхом можна готувати проект хати за тимчасової відсутності коштів на її зведення - так я чинив, а зараз живу в гарному затишному будиночку.

Миро мовив: Умовно кажучи, щоб пересунути гору, треба не уявляти її на новому місці, а уявити, як вона рухається.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Андрій Юрків.
0
Ще не підтримано

Фонова думка без сумнівів, дуже швидко матеріалізується.

Реальність існує незалежно від вас ... До тих пір, поки ви з цим згодні.

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Тільки повна відповідність слова та дії визначає очікувану подію.
Якщо все у світі хіральне ,наприклад ,два світи: об'єм ,відстань а інший час. Можна припустити ,що слово ,думка і є той об'єм ,розмір а час є процес. Наслідком буде те ,що вийде з об'єднаних нами світів. Матеріальне навколо нас є наслідком

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Стаття Березовського "Як отримати великі кошти" - це надзвичайно цінне джерело магічної практики, щоразу перечитуючи її відкриваєш щось нове. Сфера її застосування виходить за межі підприємництва, його поради можна застосувати для реалізації будь якого бажання, отримання коштів - це лише один із прикладів дієвості.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Викладене докорiнно суперечить стрiчцi "Секрет":

https://www.youtube.com/watch?v=4ZznCjlCm5U

Хай Буде!

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Ця стаття пройшла практичну перевірку за 3 роки і від 1-ї редакції мало що залишилось. Спочатку випробовував методику чіткої емоційно-сенсорної деталізації викладену в праці "Життя без їжі" Йоахіма Вердіна. Сама книга в плані відмови від харчової залежності чудова, але принцип програмування майбутнього, викладений в одному з розділів - облудний. Ці принципи ті ж, що в фільмах "Секрет", "Вниз кролячою норою", книзі "Закон притягання". Після цих фільмів значна кількість людей намагалась їх використати, але марно.
Несподівано, в мене подіяла інша метода, яку згодом підтвердив Іван Пиріг в своїй статті. Хто хоче, може перевірити обидві методи власним досвідом.

Василь Федорів мовив: Викладене докорiнно суперечить стрiчцi "Секрет".

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Вiктор Нокiд.
0
Ще не підтримано

Варто почитати коментарі да статті: "Несподівано, в мене подіяла інша метода, яку згодом підтвердив Іван Пиріг в своїй статті. Хто хоче, може перевірити обидві методи власним досвідом."
А взагалі у кожного вар'ята власна програма...

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Сумніви рушійна сила всього нового. Сумнівайтесь в думках експертів, загальновизнаних аксіомах, об’єктивній реальності, перевіряйте все самі - і ви зміните світ на краще.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

До уваги любителів кін про «друге дно»:

https://www.youtube.com/watch?v=6VlQ0guIHB8

Хай Буде!

Зображення користувача Андрій Юрків.
0
Ще не підтримано

Сон ? має властивість ставати дійсністю !

Реальність існує незалежно від вас ... До тих пір, поки ви з цим згодні.