Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Порошенко привітав рішення Сенату США про визнання Голодомору геноцидом

Спецтема:

Президент України Петро Порошенко вважає, що прийняття Сенатом США резолюції про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу результатом посилення українсько-американського партнерства. Про це повідомляє президент у Facebook.

"Вітаю прийняття Сенатом США резолюції про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу. Це ще один вагомий результат посилення українсько-американського стратегічного партнерства", - написав Порошенко.

Також він висловив сподівання, що подібне рішення приймуть і інші країни світу, в тому числі країни Європейського союзу та міжнародні організації, включаючи ООН.

"Спогади про Голодомор - велика частина української політики національної пам'яті, яку ми неухильно впроваджуємо в останні роки", - зазначив глава держави.

 

 

Спікер Верховної ради Андрій Парубій перед закриттям вечірнього засідання парламенту сказав, що після рішення США щодо Голодомору Україна отримає підтримку багатьох інших країн.

"Це велике історичне рішення, подякуємо нашим колегам. Я вважаю, що це і є партнерство. Після рішення Сенату США у нас буде підтримка в багатьох інших країнах. Це визнання великої трагедії українського народу", - сказав Парубій.

Нагадаємо, сьогодні Сенат США визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. 26 вересня комітет з закордонних відносин Сенату США затвердив резолюцію, в якій Голодомор 1932-1933 років визнається геноцидом українського народу.

Наші інтереси: 

Це рішення - результат посилення українсько-американського партнерства.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

А український парламент прийняв таке рішення? Ні, отож бо й воно.

Коментарі

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

А український парламент прийняв таке рішення? Ні, отож бо й воно.

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Володимир Самотий каже:
А український парламент прийняв таке рішення? Ні, отож бо й воно.

Не все і одразу.. до виборів ще може і встигнуть якщо не будуть знову вже в сотий раз пропонувати прийняти закон про припинення переводити годину вперед і назад..

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Важливе рішення!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!