Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

"План Маршалла" в Україні переходить до конкретних дій

Реалізація економічної допомоги для України - так званого плану Маршалла - переходить від політичних розмов до конкретних дій. Про це заявив екс-прем'єр Литви, депутат литовського Сейму Андрюс Кубілюс.

andryuskubilyus.jpg

Андрюс Кубілюс, екс-прем'єр Литви, депутат литовського Сейму

"Я навіть не сподівався, що так швидко все просуватиметься, тобто ми вже переходимо від загальної політичної розмови про цей план до конкретики, тобто, хто розроблятиме ті чи інші проекти", - сказав політик.

Група литовських та українських депутатів побувала у Вашингтоні, Берліні та Брюсселі, де провела переговори з політиками та представниками фінансових інституцій.

"У Брюсселі ми настільки просунулися вперед у цьому плані, що почали обговорювати конкретні організаційні питання. Наприклад, хто описуватиме конкретні механізми допомоги, який мандат має отримати Єврокомісія та Європейський інвестиційний банк для того, щоб на своєму рівні працювати над цим планом, що повинен задекларувати Європарламент перед самітом "Східного партнерства", який відбудеться в листопаді", - зазначив екс-прем'єр Литви.

Ініціативна група намагається використати досвід Німеччини 1947 року, коли гроші, які виділяли за "планом Маршала" зосереджували, зокрема, у банку KfW (німецький державний банк, заснований у 1948 році як складова частина "плану Маршалла". - Gazeta.ua).

"Щоб конкретна фінансова інституція, яка отримає фінанси від Європейського інвестиційного банку чи від інших фінансових установ, змогла надавати ці гроші як кредити малому та середньому бізнесу на набагато кращих умовах порівняно з тими, які зараз є в Україні", - констатував Кубілюс.

Литовський політик повідомив, що група зараз робить усе можливе, щоб "план Маршалла" обговорювали на різних міжнародних форумах від Варшави до Лондона і Брюсселя.

Зараз провели "дуже вдалу підготовчу роботу", яка дає можливість сподіватися на обговорення плану на cаміті "Східного партнерства" в листопаді у Брюсселі.

Довідка:

"План Маршалла" - програма допомоги Європі після Другої світової війни. Його висунув 1947 року американський державний секретар Джордж Маршалл. Набув чинності в квітні 1948 року. У плані брали участь 17 європейських країн, враховуючи Західну Німеччину.

29 лютого 2016-го співголова українсько-німецької міжпарламентської комісії Карл-Георг Вельман заявив про підготовку масштабного плану допомоги Україні як доповнення до угоди про асоціацію України з ЄС.

Наші інтереси: 

Підтримка ззовні - це дуже добре. Потрібно ще бажання влади оновлюватись.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи