Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Не прискіпуйтесь до себе, ламайте звички і порушуйте правила!

Це дозволить відкритися несподіваній проникливості. Зробіть щось незвичайне, неочікуване, оригінальне. Зробіть собі подарунок, вибравшись зі звичної рутини. Стимульована і активована свідомість набагато сприйнятливіша до нових думок

Так вважає Джон Кехо, автор бестселера "Mind Power" ("Сила розуму"). З 2002 року почали з’являтися переклади на російську цієї книжки під назвою «Подсознание может все!» Я вважаю, що така назва не відповідає оригінальній, адже підсвідомість – це підсвідомість (subconscious), а розум – це розум (mind). Але сьогодні – не про це.

Пропоную поради Кеха для творчих людей. Але перед цим зауважу, що, на думку Джона Кехи, людина є творчою, якщо вона сама вважає себе творчою. Всі люди володіють творчим потенціалом, дарованим природою. На жаль, багатьох ще з раннього дитинства переконали у його відсутності, і в результаті творчий початок був придушений.

«Коли заходить розмова про творчі нахили, на думку зазвичай приходять письменники, художники, поети, музиканти - особистості, котрі проявили себе в мистецтві. Але творчі здібності цим не обмежуються. Успішне ведення справ, нові підходи у вихованні дітей, веселе і цікаве життя вимагають такого ж творчого підходу, як і мистецтво, а іноді й більшого польоту фантазії», - пише він.

Творчий підхід часто має на увазі ломку старих стереотипів і створення нових. Іноді ломка правил і відмова від набридлих звичок і шаблонів, які роблять нас інертними, є найрозумнішим шляхом до самовдосконалення.

Кехо вивчив цікавий підхід процвітаючого виробника готового одягу з Нью-Йорка, який розповів таке:

"Коли я відчуваю, що загруз в болоті, то міняю розпорядок сну. Замість того, щоб прокидатися о сьомій ранку і лягати об одинадцятій вечора, я встаю о четвертій і засинаю о дев’ятій вечора. І, схоже, вже ця зміна стимулює виникнення нових ідей і підвищує працездатність".

Кехо також спробував поміняти звичний розпорядок. Протягом трьох місяців він вставав о 4 ранку і працював до полудня, потім лягав о 2 годині дня і спав до 6 вечора, а потім працював до опівночі і знову йшов спати. Це неймовірно підвищило його продуктивність, каже він. До того ж він бачив набагато більше снів і більше запам'ятовував.

«Якщо ви не можете досягти бажаних результатів, то, можливо, варто змінити деякі правила. Які звички і стереотипи ви можете зламати? Як струснути себе? В якій області вам потрібна революція? Пора взяти ініціативу в свої руки. Не бійтеся все перемішати. Згодом ви побачите користь від того», - пише Кехо.

І друга порада на сьогодні – наповнюйте свій колодязь.

Це означає, що ви повинні про себе дбати, навчитися розраховувати свої сили і свідомо поновлювати ресурси. Буддійська мудрість каже: "Якщо тримати лук постійно натягнутим, він зламається". З визнанням своїх творчих нахилів приходить вміння стимулювати "внутрішню музу". Веселощі і різноманіття - це кращі стимулятори, вважає Кехо.

Багато людей, які досягли успіху, зізнавалися йому, що часто робили великі відкриття після того, як знаходили час для роздумів і переоцінки. Це неважко зрозуміти, тому що перебування в стані "нічогонероблення" змушує вашу підсвідомість (творчий розум) нестися вперед на всіх парах. І майже завжди в періоди бездіяльності приходять блискучі та свіжі ідеї:

«Наповнити колодязь – це мислити весело, а не стандартно. Зробіть щось зовсім незвичайне, неочікуване, оригінальне. Зробіть собі подарунок, вибравшись зі звичної рутини. Займіться новою діяльністю або хобі: це може бути катання на лижах, малювання, видування скла, планеризм, водне поло, садівництво – все, що завгодно, аби це наповнювало джерело і живило вас. Стимульована і збуджена свідомість набагато більш сприятлива для нових думок, ніж втомлена від дрібниць і заборон. А якщо виникне легке відчуття провини за таке проведення часу, просто нагадайте собі, що ви наповнюєте колодязь».

Наші інтереси: 

Використовуємо наші внутрішні можливості і силу розуму.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

Лягати о 9 (найпізніше - о 10) - необхідна умова для відновлення психіки. Зрозуміло, що прокинешся о 4 ;) Приємно, що ще хтось у цьому пересвідчився.

Коментарі

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

Лягати о 9 (найпізніше - о 10) - необхідна умова для відновлення психіки. Зрозуміло, що прокинешся о 4 ;) Приємно, що ще хтось у цьому пересвідчився.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Лягаю спати о 23 - 24-й, прокидаюся (без будильника) 7:15 - 8:00.

В разі необхідності попрацювати лягаю спати і о 3-й, а прокидаюся (без будильника) о 9:00 - 9:15.

В разі крайньої необхідності попрацювати лягаю спати коли необхідність закінчується :-)

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

Є ще інша порада, іншого автора.
Вставати на годину раніше, цю годину розбити на 6 частин по 10 хвилин. Кожні 10 хвилин інший вид діяльності. Ці поради близькі до створення ритуалу. З часом напишу про це в своєму блозі.

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.