Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Навіщо вигадали «свято вознесіння»?

«Вознесіння» ставить крапку на земному житті воскреслого Ісуса, відповідно, втрачають сенс запитання: А що відбулося пізніше? Куди Ісус пішов після свого воскресіння? Що він робив? Як він далі навчав своїх учнів? Де могила Ісуса?
13 травня 2010 р. християни відсвяткували «Вознесіння Господнє». У Православній Церкві це одне з дванадцяти головних свят року, яке відзначається на 40-й день після церковного Великодня і завжди припадає на четвер. Це останній день, коли можна вітатися словами «Хрестос Воскрес!»

Згадане свято основане на двох фальшивих вставках в Євангеліє, причому сам факт фальсифікації визнається як католицькими, так і православними теологами.

Ось фрагмент Євангелія від Луки: «Тоді Він вивів їх до Витанії і, знявши руки, благословив їх. І сталося, що коли Він благословляв їх, віддалився від них і став возноситися на небо. Вони ж, упавши ниць перед ним, вернулися з великою радістю в Єрусалим і пробували весь час у храмі, славлячи та хвалячи Бога» (Лука 24.50–53).

Як повідомляє католицький «Новий Завіт з коментарем», виданий за дозволом отця доктора Мирослава-Івана кардинала Любачівського (Львів: Стрім, 1994, – 672 с.), «слів «став возноситися на небо. Вони ж, упавши ниць перед ним» немає у деяких старих текстах» (с. 227). Тобто «вознесіння» є вставкою. Якщо точніше, то це «вставка у вставці», оскільки фальсифікацією є весь наведений фрагмент (докладніше про це у книзі «Пшениця без куколю», Київ-Тернопіль: Мандрівець, 2006).

Друге місце, де згадується вознесіння, – це Євангеліє від Марка: «Господь же Ісус, промовивши до них так, вознісся на небо й возсів праворуч Бога» (Марко 16.19). Як повідомляє згаданий вище «Новий Завіт з коментарем», весь фрагмент 16.9–20, в тому числі згадка про «вознесіння», є вставкою: «Цього розділу немає між найдавнішими текстами. Він є зведенням, яке виникло у 2 сторіччі» (с. 143).

З цим погоджується православна «Тлумачна Біблія» під редакцією професора Олександра Лопухіна: «Євсевій Кесарійський каже, що Євангеліє від Марка майже у всіх списках закінчувалось 16.8. Майже те ж саме свідчать блаженний Ієронім, Григорій Ніський та деякі інші» (Толковая Библия. Том 2. — Минск: Харвест, 2001. — 1311 с., с. 762).

Тобто, повторимо, уявлення про «вознесіння» грунтуються на двох коротких фрагментах, що визнані вставками католицькою і православною церквами.

Природно, виникає запитання: Навіщо була зроблена ця фальсифікація?

Вигадка про «вознесіння» була потрібна для того, щоб приховати факт наступної діяльності Ісуса разом з апостолами і всією його громадою. «Вознесіння» ставить крапку на земному житті воскреслого Ісуса, відповідно, втрачають сенс запитання: А що відбулося пізніше? Куди Ісус пішов після свого воскресіння? Що він робив? Як він далі навчав своїх учнів? Де могила Ісуса?

Запитання надзвичайно важливі. Правильні відповіді на них можуть перевернути наші уявлення про світ, відкрити надзвичайно важливі істини. Щоб цього не відбулося, і була здійснена масштабна фальсифікація про «вознесіння».

Наступне запитання: Кому це вигідно? Вочевидь тим, хто виступає проти Істини, проти духовного розвитку людини, проти божественного розгортання Творця у фізичному світі. Такого роду «богоборців» Ісус називав дітьми диявола і кодлом гадючим. Сучасні наукові терміни – соціальні паразити, еволюційна антитеза.

Призначення диявольської антитези – чинити опір задля повнішого розгортання божественної тези. Призначення божественної тези – подолати опір паразитів і утвердитися на вищому рівні розвитку. Докладніше у статті Сонячний аеростат, або Як позбутися паразитів.


В тему:

2 червня 2011 року православні святкують Вознесіння Господнє

Пророцтво про Третій Гетьманат

Фільм "Українська Галілея" на TV Сенсар (відео)

Слава Ісусу Хресту!

Експедиція до Української Галілеї на каналі Культура «Радіо Сенсар» (аудіо)

Знайди хоч один доказ, що Ісус не був українцем

Істархов ударив не по Євангелію, а по фарисейським вставкам!

Що святкуємо?

Живе Слово і арійські молитви

25 березня — день воскресіння Ісуса Хреста

Молитва «Отче наш» без вставок

Святий Йосип і Діва Марія були друїдами

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи