Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Наступного тижня починає працювати нова соціальна мережа «Frank»

Категорія:

Спецтема:

У понеділок 19 квітня починає працювати нова соціальна мережа, в основу якої покладена свобода слова, в якій не буде тої лівацької цензури, що стала нормою у інтернет-монополістів.

210417michaellindell.jpg

Майк Лінделл, засновник MyPillow, разом з президентом Дональдом Трампом.
Майк Лінделл, засновник MyPillow, разом з президентом Дональдом Трампом.

Я вже писав про те, що Майкл Лінделл (Michael Lindell), відомий в США під прізвиськом «Mr. Pillow» (містер Подушка), який є прихильником Президента Дональда Трампа, веде роботу зі створення нової соціальної мережі, щоб позбутися лівацької  цензури з боку інтернет-монополістів.

І ось новина: 19 квітня, у понеділок, його нова платформа під назвою «Frank» вступає у дію.

За словами Лінделла ця платформа буде чимось нагадувати поєднання YouTube і Twitter, але це буде те, чого ви не бачили раніше. Головною особливістю нової платформи буде відсутність цензури.

«Вам не доведеться турбуватися про те, що ви говорите, і не турбуватися про можливість вільно говорити» - каже Лінделл.

Хоча окремі обмеження все ж такі будуть. Не можна вживати нецензурну лайку та заклики до насильства.

«Ви не можете використовувати чотири лайливі слова: слова на букви C, N, F, а також богохульство. Свобода слова – це не порнографія, свобода слова – це не ‘Я тебе вб’ю!’».

  • C-word - грубе нецензурне слово в англійській мові, що означає жіночу вагіну
  • N-word - це слово ‘ніггер’, яке в Америці вважається образою
  • F-word - найвідоміше нецензурне слово англійської мови, що означає статевий акт
  • God’s name in vain – богохульство, згадування ім’я Бога всує, там, де цього робити не варто

Відомо, що останнім часом, а особливо після того, як Трамп пішов з Білого Дому та був видалений з Twitter, багато відомих консерваторів також були заблоковані або навіть назавжди видалені з провідних соціальних мереж.

Згідно зі звітом «Pew 2020 survey» більшість американців вважають, що сайти соціальних мереж цензурують користувачів на основі політичних поглядів. Коли мова йде про перевірку фактів, то консерватори набагато менше довіряють соціальним мережам, ніж ліберали.

У березні Майкл Лінделл зустрічався з Дональдом Трампом, де серед іншого обговорював і питання нових соціальних мереж. За словами Лінделла, Трамп підтримує його, хоча зараз працює над створенням власної соціальної мережі. Лінделл стверджує, що ці дві мережі не будуть конкурентами, оскільки налаштовані на різний функціонал і будуть фактично доповнювати одна іншу.

Робота над новою мережею «Frank» тривала чотири роки. На думку Лінделла вона зможе обслуговувати понад мільярд користувачів.


До речі, три роки тому у своїй статті «Після Фейсбуку. Яке майбутнє соціальних мереж?» я писав:

- …зростання зарегульованості та регулярні збої в роботі користувачів призведуть до того, що поступово люди почнуть шукати якійсь альтернативи.
- …у світі почнуть розвиватись різні локальні, національні, професійні та інші мережі. Замість одного монополіста людство отримує так би мовити “мережу соціальних мереж”.

Минулого року події прискорилися. Дональд Трамп підписав указ про запобігання цензурі в Інтернеті. У Сенаті та Палаті представників відбулось кілька слухань, присвячених цій проблемі. Тим часом інтернет-монополісти вели свою війну проти Дональда Трампа, а також і проти консервативних лідерів думок. Багатьох з них забанили і взагалі вилучили з соціальних мереж.

Цього можна було очікувати.  Так само як і наступного кроку: мільйони людей почали шукати альтернативу.

Наші інтереси: 

Необхідно шукати альтернативи існуючим соціальним мережам. А при можливості – самим їх створювати.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи