Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Десять штатів США звинуватили Google в змові з Facebook, що вони поділили всю інтернет-рекламу

Техас виступив на чолі коаліції штатів, а генпрокурор Техасу Кен Пакстон (Ken Paxton) офіційно заявив, що компанії Google та Facebook змовилися не конкурувати один з одним на ринку реклами в інтернеті й фактично поділили його.

Про це йдеться у повідомленні на сайті генерального прокурора Техасу Кена Пакстона, у якому дається посилання на текст позову. 

Пакстон очолює багатосторонню коаліцію у судовому процесі проти Google за його антиконкурентну практику та брехливі спотворення. 

Серед позивачів – Техас, Айдахо, Арканзас, Кентуккі, Індіана, Міссісіпі, Міссурі, Північна і Південна Дакота, Юта.

"Google є монополією у трильйони доларів, яка нахабно зловживає своєю монополістичною владою, заходячи до того, що спонукає вищих керівників Facebook погодитися на контрактну схему, яка підриває серце конкурентного процесу", – йдеться у повідомленні. 

“Монополізація Гуглом дисплейної реклами та її брехлива ділова практика стримують інновації, обмежують вибір споживачів та зменшують конкуренцію. Техас та його коаліція союзних штатів проводять цю акцію, щоб зняти завісу таємних практик Google і забезпечити полегшення, щоб уникнути участі у майбутніх обманних та оманливих практиках".

Facebook нібито отримував доступ до певних сегментів ринку, але домінуюче становище зберігав Google. Зокрема, компанії координували дії на аукціонах, де розподілялися рекламні замовлення. Це дозволяло Google завищувати ціни на рекламу.

Влада штатів назвала це антиконкурентними методами, що вводять в оману. Це «обмежило здатність видавців монетизувати контент, збільшило витрати рекламодавців на рекламу і завдало прямої шкоди споживачам».

«Google – це монополія з доходом в трильйон доларів, яка нахабно зловживає своєю владою і доходить до того, що змушує керівництво Facebook погодитися на договірну схему, яка підриває основу конкурентного процесу», – заявив генпрокурор Техасу Кен Пакстон.

Представник Google назвав звинувачення необгрунтованими і заявив, що компанія буде захищатися в суді.

Нагадаємо, влада США зобов'язала Amazon, Facebook та інші компанії розповісти про методи збору інформації. В Антимонопольному комітеті Палати представників відбулись слухання, присвячені інтернет-монополістам.

Тим часом Федеральна торгова комісія США (FTC) разом із властями 48 штатів подала позов проти Facebook за порушення антимонопольного законодавства.

 

Наші інтереси: 

Розуміти, що ліберальні гіганти своєю політикою дістали консервативні штати.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи