Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Над Google збираються хмари: найбільша антимонопольна битва за останні десятиліття

Категорія:

Спецтема:

24-25 вересня в Міністерстві юстиції США відбудеться зустріч генеральних прокурорів штатів. Тема – імовірний антимонопольний позов проти Google.

Частина генеральних прокурорів буде на цій нараді очно, інші братимуть участь дистанційно.

І міністерство юстиції, і декілька генпрокурорів штатів з минулого року ведуть кожен окремо розслідування діяльності інтернет-монополіста. Мова йде про несправедливе монопольне домінування на пошуковому ринку, ринку інтернет-продажів, ринку інтернет-реклами. В окремих розслідуваннях також йде мова про цензуру з боку Google.

На нараді будуть обговорюватись стратегічні моменти, зокрема, до якого суду подавати позов, які твердження включати до позову та чи має справа стосуватися одного чи кількох позовів.

Справа ускладнюється тим, що наближаються вибори. Тому кілька генеральних прокурорів від демократичних штатів виступають за те, щоб розслідування тривало б і після 3 листопада. З цим не погоджуються генеральні прокурори республіканці, які вказують на випадки відвертої цензури з боку Google. А це маніпулятивні втручання у вибори з боку інтернет-монополіста.

Очікується, що на нараді буде узгоджена дата кінцевого терміну, коли бажаючі генпрокурори штатів можуть приєднатись до єдиного позову проти монополіста. Сама ця справа може стати однією з найбільших антимонопольних битв за останні десятиліття.

Сьогодні, 23 вересня, кілька генеральних прокурорів штатів, які представляють республіканську партію, мають зустрітись в Білому Домі з Президентом Дональдом Трампом. Мова йтиме про імовірний перегляд «Акту про пристойність в інтернеті» (Communications Decency Act) від 1996 року, котрим зловживають інтернет-монополісти, які вводять цензуру, але одночасно мають імунітет від судових переслідувань.

На запитання прокоментувати зустріч з республіканськими генеральними прокурорами представник Білого дому Джадд Дір (Judd Deere) відповів: «Інтернет-цензура виходить далеко за межі питання свободи слова, це також питання захисту споживачів та забезпечення їх інформацією про свої права та ресурси для боротьби в рамках закону. Генеральні прокурори штатів стоять на передовій лінії боротьби за свободу, і президент Трамп хоче почути їх точку зору».

Наші інтереси: 

Інтернет-монополісти стали реальною загрозою свободі слова та свободі бізнесу. Вони поступово штовхають світ у бік "цифрового концтабору" китайського зразка. Цей рух необхідно зупинити.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Так, потрібно, дуже й дуже потрібно. А, що задля того можемо ми вдіяти?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Так, потрібно, дуже й дуже потрібно. А, що задля того можемо ми вдіяти?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Поширюємо інформацію про необхідність розчленування монополіста, посилюємо антимонопольний егрегор.

Микола Стригунов каже:
Так, потрібно, дуже й дуже потрібно. А, що задля того можемо ми вдіяти?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

Зробити свою соц. мережу

Я не меч, я тримаю меч.

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

користуюсь пошуковиком DuckDuckGo

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Які його перевірені тобою переваги ?

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Цікаво! Завдяки цьому гугль став працювати, як треба. Приклад. Раніше, коли в гуглі я набирав "Ігор Каганець", то гугль писав "нічого не знайдено". А, зараз, видає все, що повинен.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!