Зображення користувача Миро Продум.
Миро Продум
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 4

Ми ввійшли до мейнстріму, - лідер альтернативних правих США Річард Спенсер

Категорія:

Тисячі людей взяли участь у марші правих націоналістів під назвою «Об’єднуй Правих» у Шарлотсвіллі, багато з них приїхали з інших міст, щоб протестувати проти знесення пам'ятника генералові військ Конфедерації Роберту Едварду Лі. Влада міста хоче прибрати монумент, оскільки генерал командував силами південних штатів Америки, які в роки Громадянської війни (1861–1865 рр.) виступали за збереження традиційного ладу.

170816richardspenser.jpg

Головний ідеолог американських «альтернативних правих» (alt-right) Річард Спенсер (на фото в центрі) поширював термін «альтернативні праві» ще з 2010 року
Головний ідеолог американських «альтернативних правих» (alt-right) Річард Спенсер (на фото в центрі) поширював термін «альтернативні праві» ще з 2010 року Фото: EPA/JIM LO SCALZO

Кампанія знесення пам’ятників історичним постатям часів Конфедерації, які воювали на боці Півдня, активно розпочалася ще в 2014 році - після вбивства полісменом чорношкірого грабіжника та масової кампанії Black Lives Matter («Життя чорних мають значення»). 

Генерал Роберт Едвард Лі зі штату Вірджинія здобув низку блискучих перемог над армією Півночі, але 1863 року зазнав нищівної поразки під Геттісбургом, після чого перемога Півночі була справою часу. Пам’ятник цій історичній постаті звели в 1924 році, в 1997 році його внесли  в національний реєстр історичних місць США, а у квітні 2017 міська рада проголосувала за його демонтаж. Проти цього рішення активно виступали численні позивачі, в тому числі організація «Сини ветеранів Конфедерації». Суд відтермінував знесення монументу на невизначений термін.

19% населення Шарлотсвіллю – афроамериканці. Більшість населення цього університестького міста, де знаходиться кампус Університету Вірджинії, дотримується ліберальних поглядів, зокрема, 86% місцевих виборців в листопаді минулого року голосували за Гілларі Клінтон.

Перемога Дональда Трампа додала наснаги правому середовищу в США. У листопаді 2016-го ключовий ідеолог американських «альтернативних правих» (alt-right) Річард Спенсер провів щорічну конференцію Інституту національної політики у Вашингтоні. На ній учасники вітали перемогу Трампа. Загалом там зібралося близько 200 людей.

Саме Спенсер поширював термін «альтернативні праві» з 2010 року. Мовляв, це нові праві, що повстають проти ригідності, закостенілості та конформізму консерваторів із мейнстриму. Сам він публічно закликав до побудови в США білої держави.

«Це вперше, коли ми ввійшли до мейнстріму, і йти ми не збираємося. Я маю на увазі, що це лише початок. І я повен наснаги», — заявив Річард Спенсер в інтерв’ю суспільному радіо США NPR у листопаді 2016, невдовзі після перемоги Дональда Трампа.

У Річарда Спенсера є причини для такого оптимізму. Топ-менеджер виборчої кампанії майбутнього президента Стів Беннон раніше очолював інформаційний сайт Breitbart News, «голос» альтернативних правих у США, за його власним визначенням. В адміністрації 45-го президента Бенонну навіть придумали нову посаду — головний стратег.

У 2015-2016 роках головним редактором Breitbart News працював іще один відомий ультраправий активіст Майло Яннопулос. Він намагався у власний спосіб визначити поняття «альтернативні праві»: за його словами, це широкий рух — «культурна повстанська армія», що об’єднує різних людей. З-поміж них і радикально налаштовані підлітки, і білі націоналісти, і представники національних меншин, і неонацисти. Тобто не всі вони неодмінно «білі чоловіки». Неонацисти становлять лише 5% у лавах нових правих, переконує Яннопулос.

Він наголошує: не варто прирівнювати альтернативних правих до білих націоналістів (англ. white nationalists and supremacists). Останні відкрито виступають за сегрегацію чи видворення з країни всіх мешканців неєвропейського походження.

«Альтернативні праві» у США висловлюють ворожість до мусульман, критикують міграційну політику попередніх адміністрацій, сучасний фемінізм, заперечують мультикультуралізм та загалом відкидають політичну коректність.

Наші інтереси: 

В США почалося повернення до природного порядку.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Замість інформації, судилище на совєтський смак: треба було дочекатися 4-того дня після демонстрації у Шарлотсвілі, щоби дізнатися, принаймні у Франції, про справжню причину заворушень... Ціле щастя, що маємо Народний Оглядач!!!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Замість інформації, судилище на совєтський смак: треба було дочекатися 4-того дня після демонстрації у Шарлотсвілі, щоби дізнатися, принаймні у Франції, про справжню причину заворушень... Ціле щастя, що маємо Народний Оглядач!!!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !