Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Міжповерхові сходи в сучасному будинку

Проекти сучасних житлових приміщень досить часто передбачають дворівневі квартири, а у власному новому будинку, який має два поверхи та більше, без міжповерхових сходів точно не обійтися.

Зазвичай сходи потрібні для забезпечення сполучення між поверхами, тому проектуючи будинок архітектори перш за все заздалегідь обмірковують те, як правильно спланувати сходи, щоб пересуватися по них було максимально зручно.

За інформацією з популярного проекту dolle-shop.com.ua, міжповерхових сходів буває кілька видів, тож давайте коротко розглянемо їх усі.

Прямі маршові сходи

Прямі маршові сходи в плані зручності є найбільш оптимальними, але для їх встановлення потрібно багато місця, тому у квартирі чи будинку з невеликою площею це точно не найкращий варіант. При цьому їх вартість буде суттєво менша (це плюс) ніж в інших різновидів сходів. Також бувають прямі багатомаршові сходи, які передбачають поворот та наявність майданчика. Вони бувають П та Г-образної форми. Виготовляють такі сходи з бетону, дерева, металу. Досить часто усі ці матеріали комбінуються в одній конструкції.

Гвинтові сходи

Гвинтові сходи, навпаки, є менш комфортними та мають суттєво більшу вартість, але їх можна легко розмістити на невеликому просторі. Такі сходи можуть виготовляти з різних матеріалів (метал, дерево, бетон). При цьому найбільш популярним є комбінований варіант, де каркас виготовляють з металу, а самі сходинки — з дерева.

Криволінійні сходи

Криволінійні сходи також недешеві та досить складні у монтажі, зате з їх допомогою приміщення набуває стильного та дуже сучасного вигляду. Матеріали для виготовлення таких сходів: бетон, метал, дерево.

Яка умова забезпечує зручність пересування по сходах

Зручне та комфортне пересування по сходах зазвичай забезпечується двома умовами, а саме правильним співвідношенням підсходинки та кута проступу. Формула цієї величини розраховується з середньої довжини кроку дорослої людини. Тож чим вищою буде сама підсходинка, тим меншою повинна бути ширина проступу.

Ідеальне співвідношення розмірів в міжповерхових сходах має такий вигляд: ширина проступу дорівнює 29 сантиметрів, а величина підсходинки – 17 сантиметрів. При цьому ширина проступу не повинна бути менше ніж 26 сантиметрів, інакше підніматися по сходах буде дуже важко.

Сучасні дизайнерські рішення передбачають також конструкції без підсходинок, які називаються відкритими. Візуально вони здаються більш легкими, тобто не перевантажують своїм виглядом простір, але при цьому вони інколи створюють відчуття ненадійності та дискомфорту. Щоб подібного не трапилось, відкриті сходи не повинні бути занадто крутими, а їх сходинки мають бути досить широкими (не менше 30 сантиметрів).

Проектувальники з досвідом при створенні будь-яких сходових конструкцій завжди повинні враховувати загальноприйняті стандарти (ДБН). Вони стосуються кількох параметрів:

  • висота проступу;
  • ширина сходинок;
  • висота огороджень.

Замовити сходи в будинок, або сходи на другий поверх у квартирі можна в нашому інтернет-магазині. Наш магазин повністю гарантує, що користуватися міжповерховими сходами, замовленими у нас, вам буде легко та зручно.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи