Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Міністерство юстиції США: в Єльському університеті дискримінують білих та азійських абітурієнтів

Спецтема:

Міністерство юстиції США направило листа до Єльського університету, де повідомляється, що за результатами дворічного розслідування встановлено, що в університеті систематично дискримінують абітурієнтів азійського та білого походження.

Про це повідомляє сайт міністерства юстиції США.

Практика «позитивної дискримінації» прямо порушує розділ VI «Закону про громадянські права» від 1964 року. Розслідування по Єльському університету було розпочато у відповідь на скаргу азійських абітурієнтів. Розслідування встановило, що при однакових академічних даних з чорними та латиноамериканськими абітурієнтами – азійські та білі абітурієнти мають від 0,1 до 0,25 імовірності бути зарахованими до університету. Тобто університет щорічно відмовляє в прийомі сотням азійських та білих абітурієнтів саме на основі їх раси, хоча з такими академічними показниками вони мали би бути зарахованими.

«Нема такої речі, як гарна форма расової дискримінації» – каже заступник Генерального прокурора США по департаменту громадянських прав Ерік Дрейбанд (Eric Dreiband). – «Незаконний поділ американців на расові та етнічні блоки виховує стереотипи, гіркоту та розкол. Американським інституціям давно слід визнати, що до всіх людей треба ставитись з повагою, без протизаконного ставлення до кольору їхньої шкіри. Ще у 1890 році Фредерік Дуглас (Frederick Douglass) роз’яснював, що “завдання уряду – тримати великий щит над всіма і стежити, щоб кожен американський громадянин був однаково захищений у своїх громадянських та особистих правах”. Міністерство юстиції погоджується з цим і продовжить боротись за громадянські права для всіх людей всієї нашої нації».

Єльський університет отримує мільйони доларів фінансування від платників податків і погоджується дотримуватися розділу VI «Закону про громадянські права» від 1964 року, який забороняє дискримінацію за ознаками раси, кольору чи національного походження в програмах та діяльності, які отримують федеральну фінансову допомогу.

Хоча Верховний Суд встановив, що коледжі, що отримують федеральну допомогу, можуть в окремих випадках при визначених обставинах розглядати расу як один із факторів – натомість в Єльському університеті фактор раси є по суті необмеженим. Расове походження має значення на кількох різних етапах приймання абітурієнтів, завдяки чому Єльський університет штучно «расово балансує навчальні класи».

Міністерство юстиції вимагає, щоб Єльський університет погодився не розглядати фактор раси або національного походження при прийманні абітурієнтів у 2020-2021 рр. Якщо ж університет вважає за необхідне ще деякий час враховувати фактор раси або національного походження абітурієнтів у майбутніх циклах приймання, то має спочатку подати до міністерства юстиції план зі своїми пропозиціями з цього питання, з урахуванням адаптації до деяких випадків, відповідно до чинного законодавства, з визначенням дати повного припинення расової дискримінації.

Я вже писав, що сьогодні в США просто парадоксальна ситуація: де-факто чорношкіра спільнота є привілейованою. Вони мають привілеї при прийманні до багатьох вишів і на державні посади. Велика кількість чорношкірих американців вже кілька поколінь поспіль живе на велфер і не збирається працювати. Якщо по білих та азійських злочинцях поліція стріляє відповідно до інструкції, до по чорних злочинцях поліція часто не стріляє, побоюючись звинувачень у расизмі. І при всьому тому такі радикальні організації як «Black Lives Matter» волають про нібито «системний расизм». Як бачимо, системний расизм дійсно є, але він не «античорний», а саме «чорний расизм», спрямований на дискримінацію інших расових груп.

Дуже добре, що міністерство юстиції порушило це питання.

Наші інтереси: 

Стежимо за подіями в США.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи