Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

«Gym lives matter» – життя спортсменів має значення: гумор і здоровий глузд проти хаосу та мракобісся

Спецтема:

Креативний метод боротьби проти дурної ідеї – довести її до абсурду і висміяти.

Спочатку невелике зауваження. Слово «gym» (скорочено від «gymnast») в сучасному англійському слензі означає не тільки спортсмена-гімнаста, але й будь-яку людину, що піклується про своє здоров’я і ходить до тренажерного залу. Тобто відвідувачі нашої київської «качалки» у Гідропарку та ті, хто займається на спортивних тренажерах у парках та дворах – вони всі також «Gum».

Минулого тижня в Лос-Анджелесі популярний ютюбер Стів Делеонардіс (Steve Deleonardis) разом з фітнес-ютюбером Бредлі Мартином (Bradley Martyn) організували «бротест» - саме так, через букву «б». Це гра слів «протест» і «бро» («братан») – тобто протестна акція, на яку зібрались друзі.

Вони зібрали кілька сотень своїх прихильників і провели мітинг проти коронавірусного карантину, а потім пройшли вулицями Лос-Анджелесу, час від часу зупиняючись, щоб зробити колективні відтискання від землі.

Вимога акції: дозволити відкрити тренажерні зали, школи, церкви – бо закриття цих закладів на тривалий карантин «погано впливає на психічне та фізичне здоров’я».

Головна «фішка» акції – це гасло «Gym lives matter», яке пародіює гасло безладів «Black lives matter», що зараз відбуваються в багатьох містах США.

Ось відео з акції. 

До речі, Стів Делеонардіс окрім того, що має власний youtube-канал, ще є учасником групи «The Nelk Boys», яка так само підтримала та популяризувала акцію «Gym lives matter». «The Nelk Boys» - це група молоді, переважно студентів, які регулярно влаштовують розиграши, пранки, пародії. Хоча група вважається аполітичною, проте інколи вони «приколюються» над лібералами. Наприклад, учасники групи стояли біля ліберального пікету з плакатами «Трансгендери за Трампа» та «Нелегальні мігранти за Трампа», чим ламали мозок лібералам та викликали у них агресивну реакцію. Відео цього розиграшу набрало понад 3 млн. переглядів.

Ще одну пародію на «Black lives matter» запустив ще кілька років тому італійський ресторан у Нью-Мехіко. Він просто додав одну букву, чим кардинально змінив зміст: «Black olives matter» (Чорні оливки мають значення).

А сьогодні по США вже розійшлись багато футболок, де обігрується ця фраза. Також ця фраза стало основою для багатьох карикатур. А ще противники «Black lives matter» дописують букву «o» на чисельних графіті й таким чином борються проти написів.

Наші інтереси: 

Гумор та здоровий глузд проти хаосу та мракобісся.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

знищуй чорне - роби світ білішим

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

знищуй чорне - роби світ білішим

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

BLM ще розшифровують як "black lying monkeys" (чорні брехливі мавпи).

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Дійсно, викликає посмішку!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!