Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Китай хвилюється щодо обмежень США на китайські інвестиції

Категорія:

Китай у четвер висловив стурбованість у зв'язку з обмеженнями щодо китайських інвестицій, ведених США з міркувань національної безпеки, передає агентство «Сіньхуа». В китайському міністерстві комерції вважають, що перешкоди з боку США є штучними

Американський уряд минулого тижня відхилив злиття китайської компанії Ant Financial з американською міжнародною компанією грошових переказів MoneyGram в зв'язку з побоюваннями з приводу національної безпеки.

«Що стосується справи Ant Financial, нам шкода, що стандартні ділові інвестиції і угоди злиття китайських підприємств в США були знову заблоковані з так званих міркувань національної безпеки», – заявив офіційний представник Міністерства комерції КНР Гао Фен.

«Ми не виступаємо проти нормальної перевірки безпеки закордонних інвестицій відповідними країнами, але нас турбує штучне створення перешкод для іноземних інвестицій», – підкреслив Гао Фен.

Як повідомлялося, в січні 2017 року Ant Financial, фінансовий підрозділ інтернет-гіганта Alibaba, уклав угоду про придбання MoneyGram за $880 млн. У квітні сума пропозиції була збільшена приблизно до $1,2 млрд.

Однак Комітет з іноземних інвестицій США (CFIUS) відмовився схвалити цю операцію, повідомили обидві компанії у спільній заяві.

«Геополітична обстановка істотно змінилася з того моменту, коли ми вперше оголосили про заплановану операцію з Ant Financial близько року тому», – прокоментував головний виконавчий директор MoneyGram Алекс Холмс.

Наші інтереси: 

Китай прагне світового панування. США проти.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи