Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США не визнали Китай ринковою економікою

Категорія:

США офіційно відмовили Китаю у відповідь на вимогу розглядати його як ринкову економіку. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на The Wall Street Journal.

Сполучені Штати передали своє рішення Світовій організації торгівлі в середині листопада і оприлюднили його 30 листопада.

Оточення президента США Дональда Трампа вже тривалий час демонструвало свою позицію з цього питання, однак передача СОТ відповідного документа свідчить, що уряд США публічно заявив про свою позицію і пояснив свої міркування.

Такий крок Білого дому може посилити напруженість в американо-китайських відносинах і буде мати далекосяжні наслідки для Китаю.

Торговельні партнери країни, яка не вважається ринковою економікою, мають більш широкі права встановлювати високі мита на імпорт з країни, оскільки вважається, що втручання держави в економіку створює несправедливі переваги для виробників.

За оцінками економістів, відмова ЄС і США визнати Китай ринковою економікою коштувала китайським компаніям мільярди доларів експортної виручки, оскільки в ряді випадків імпортні мита для товарів з КНР перевищують 100%.

Наші інтереси: 

Не можна допустити панування Китаю. США роблять все можливе для ефективного протистояння.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи