Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Крихітка-дрон і технології, що бачать крізь стіни: у США військовим показали суперзброю

Дрон розміром з горобця і пристрої, здатні бачити крізь стіни. Під час навчань Корпусу морської піхоти США випробували новітню зброю. Вишкіл проходив у Каліфорнії, на військовій базі Кемп-Пенделтон. Військові кажуть, що на озброєння це обладнання надійде вже найближчим часом, передає "5 канал". 

Надпотужні пристрої для знищення безпілотників, покращена амуніція, новітні тепловізори й засоби комунікації у польових умовах. Останні військові розробки випробували на собі 180 морських піхотинців. Особливу увагу солдатів привернув крихітний дрон, який можна помістити у жмені.

"Фактично цілий тиждень навчань нам показували нові технології і вивчали нашу реакцію, адже ми - кінцеві споживачі. І ми, врешті, користуватимемося цією зброєю або дуже скоро, або за декілька років, і тому розробники й виробники хотіли почути саме нашу думку", - пояснює сержант армії США Метью Левайн.

Тренувалися військовики і не втрачати зв'язок із побратимами на полі бою. Для цього використовували цифрові системи комунікацій. Вони призначені для смартфонів: перетворюють пристрої на кишенькові центри управління. Це дає змогу розгорнути власну мережу спілкування й обмінюватися інформацією без стільникового зв'язку чи wi-fi.

"Для морських піхотинців дуже важливо випробувати цю нову технологію. Військові відчувають, що з цими розробками вони стають більш потужною силою в бою, а також зростає їхня обороноздатність", - каже капрал армії США Саабір Адамс.

Загалом під час навчань піхотинцям представили близько 80 винаходів від майже півсотні компаній.

Результати військових випробувань допоможуть науковцям удосконалити вже готові розробки та розпочати роботу над новою суперзброєю.

Наші інтереси: 

Армія повинна перебувати на передовій інновацій. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Отже потрібні нові засоби маскування.

Si vis pacem, para bellum

Коментарі

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Отже потрібні нові засоби маскування.

Si vis pacem, para bellum