Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ілон Маск купив Twitter

В понеділок 25 квітня відбулася карколомна подія – Ілон Маск все ж таки купив Twitter і тепер збирається зробити кардинальні зміни у цій популярній соціальній мережі.

Нагадаю: протягом лютого-березня Ілон Маск тихо скуповував акції популярної соціальної мережі Twitter і став власником 9,2% акцій компанії, тобто найбільшим власником акцій компанії. Коли про це стало відомо 4 квітня, то вартість акцій Twitter підскочила на 27%. Рада директорів Twitter запропонувала Ілону Маску увійти до складу ради директорів, але він відмовився, натомість запропонував повністю купити компанію, сплативши за кожну акцію приблизно на третину більше, ніж вона на той момент коштувала.

Рада директорів «проковтнула отруйну пігулку» - тобто ухвалила рішення про знецінення вартості акцій, щоб запобігти поглинанню компанії Ілоном Маском.

Але недарма Ілон сказав, що у нього є «план Б». Після кількох днів тиші – раптом рада директорів погодилася на продаж компанії. Відтак власники акцій отримують доволі помітну вигоду, а Ілон Маск стає одноосібним власником самої популярної в США соціальної мережі.

Ще до того, як це сталося, в американських медіа з’явилося багато матеріалів, де різні аналітики радили Ілонові Маску, що саме треба зробити, щоб повернути у Twitter  свободу слова.

Нагадаю, Ілон Маск звинувачував Twitter у тому, що він піддає цензурі насамперед республіканських політиків. Це можна було б вважати огульними звинуваченнями, але саме у цей час з’явилося спільне дослідження трьох університетів, яке показало, що дійсно: Twitter «банить» пости республіканців у чотири рази частіше, ніж демократів.

Ілон Маск вже неодноразово заявляв, що має план, як повернути до Twitter свободу слова. Те, що він все ж такі придбав Twitter – привітали багато відомих республіканців. Привітав Маска і Дональд Трамп, хоча при тому зауважив, що поки що не планує повернутися у Twitter.

Схоже, що по цензурі Big Tech завдано потужного удару.

Наші інтереси: 

Повернення свободи слова до Twitter є позитивною подією

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи