Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Хрест – графічний аналог жовто-блакитного прапора

Графічним аналогом жовто-блакитного прапора є зображення хреста, в якому горизонтальна лінія символізує розділення на божественне і земне, а вертикальна – діалектичне заперечення (подолання) цього розділення і проникнення божественного в земне, «запліднення» матерії божественним первоначалом.

Початок:
Всесвіт, Сварга, Брахма
Три поверхи духовного світу
Фізичний світ: душа, плоть, реінкарнація
Нова раса
Перша людська раса – неоантропи
Егрегори
Егрегор Сварога – Творця Всесвіту
Егрегор Лади – Матері Землі
 

Продовження: 

Якщо в арійському прапорі принципово важливим є розташування кольорів (жовте над блакитним), то при накресленні знаку хреста принципово важливим є послідовність: спочатку проводиться горизонталь (зліва направо – з минулого в майбутнє), а потім вона перекреслюється вертикаллю (згори донизу – від божественного до земного). Сакральний сенс цієї дії полягає в символічному відтворенні процесу Хрещення – поєднання божественного і земного. Відтак процес зображення знаку хреста в правильній послідовності також називається «хрещенням».

Протилежна послідовність зображення знаку хреста (антихрещення) несе в собі зовсім інший сенс: проведення вертикалі означає розділення на праве і ліве, а перекреслююча горизонталь їх поєднує (долає розділення). У традиційній символіці білої людини «праве–ліве» символізує «правду–обман», «добро–зло», «чисте–нечисте», «святість–гріховність», «здорове–хворе», «сильне–слабке». Це речі, які не можна поєднувати, адже якщо брудне змішати з чистим, то все буде брудне, а якщо до правди додати брехню, то все разом стане брехнею. Цей принцип непоєднання добра і зла виразно проголошено в «Добрій Новині»: «Хто не зо Мною, той проти Мене, і хто зо Мною не збирає, той розкидає» (Матвій 12.30).

Якщо правильне хрещення символізує поєднання божественного з земним, то антихрещення означає спотворення і паплюження чистого, святого, здорового. Хрещенню відповідає арійський жовто-блакитний прапор, а антихрещенню – перевернутий блакитно-жовтий (синьо-жовтий) – символ перевертання природного порядку і протидії задумам Творця.

Отже, егрегори Небесного Батька і Матінки Землі перебувають у стані ієрархічного підпорядкування: земний егрегор є підсистемою божественного егрегора, подібно до того, як Земля є підсистемою Всесвіту. Такий природний порядок символізується жовто-блакитним прапором.

(клацайте на фото, щоб збільшити)



Хрестоподібний ідол (ідеальна людина) з хрестом на шиї з Помоса, 3 тис. до н.е. (Кіпрський музей, Нікосія).

Символ хреста вказує на можливість і необхідність поєднання божественного і земного. Про це завдання Людини нагадує жест хрещення: горизонтальна лінія зліва направо (констатація існування божественного і земного) і наступне її перекреслення згори донизу – подолання розділення на божественне і земне та їх ієрархічне поєднання (одухотворення матерії).

Водночас знак хреста символізує Людину – втілену божественну сутність, а жест Хрещення нагадує їй про це і включає її в захисне поле двох головних егрегорів – Творця Всесвіту і сотвореної ним Матері Землі.

Продовження: Культ вепра – вчителя і захисника 


В тему:
Арійський хрест
Про книгу «Пшениця без куколю»
Відповіді на запитання, що мучили все життя
Правий і лівий шлях
Банк-що-не-збанкрутує
Бути арієм!
Ми – арії, новий український етнос! 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи