Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Хорватія вперше в історії зіграє у фіналі чемпіонату світу з футболу

Світ:

Збірна Хорватії вперше в історії чемпіонатів світу з футболу вийшла до фіналу. У півфінальному поєдинку підопічні Златко Даліча здобули вольову перемогу над збірною Англії.

horvatiya.jpg

Маріо Манджукич святкує свій вирішальний гол у ворота англійців, Москва, 11 липня 2018 року

Уже на 5-й хвилині гри Кіран Тріп’є вдало виконав штрафний удар, і англійці вийшли вперед. Хорвати відновили рівновагу на 68-й хвилині – після навісу вдало зіграв на випередження Іван Перішич.

Основні 90 хвилин гри переможця не виявили. В овертаймі, на 109-й хвилині гри, після помилки захисту англійців вирішальний гол забив Маріо Манджукич.

У неділю, 15 липня, хорвати в Москві зіграють у фіналі з французами. Днем раніше в Санкт-Петербурзі бронзові нагороди чемпіонату розіграють команди Англії та Бельгії.

У плей-оф відбірного турніру чемпіонату світу збірну України перемогли саме хорватські футболісти.

За кілька годин до півфіналу президент України Петро Порошенко виступив на підтримку хорватських футболістів, покараних спортивними функціонерами за проукраїнський відеоролик.

ФІФА оштрафувала колишнього хорватського футболіста, а на нинішньому чемпіонаті світу посадовця збірної Хорватії Оґнєна Вукоєвича, який виступив у відеоролику зі словами підтримки України, за те, що той «після чвертьфінального матчу Росії і Хорватії повівся неспортивним чином, порушивши засади «фейр-плей». Згодом хорватська футбольна федерація усунула його з посади помічника головного тренера.

8 липня Міжнародна федерація футболу попередила футболіста збірної Хорватії Домаґоя Виду, який теж узяв участь у згаданому відеоролику.

 

 

Після цього користувачі Facebook організували флешмоб #GlorytoUkraine, у рамках якого обвалили рейтинг ФІФА до 1,1 бала з 5 можливих. Від 9 липня десятки тисячі юзерів написали на сторінці Міжнародної федерації футболу в соціальній мережі повідомлення на підтримку хорватських футболістів.

ФІФА 10 липня закрила можливість залишати відгук на своїй сторінці у соцмережі.

7 липня Хорватія перемогла Росію за післяматчевими пенальті і пройшла до півфіналу чемпіонату світу з футболу, що відбувається нині в Росії.

У минулому Домаґой Віда та Оґнєн Вукоєвич виступали за футбольний клуб «Динамо» (Київ).

Вукоєвич і зараз працює в київському клубі на адміністративних посадах, суміщаючи цю діяльність з адміністративною посадою у хорватській збірній.

Наші інтереси: 

За Хорватію тепер вболіває вся Україна. Слава Україні і Хорватії!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

А скільки гавваха виділяється під час таких чемпіонатів!

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Коментарі

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

А скільки гавваха виділяється під час таких чемпіонатів!

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

На Стаді Оні ...відчувається певна енергетика...

Вірю в те, що розумію.